KLASSINEN KEVÄTMIELI

puut

Ah, tämän vuodenajan pääväri, lähes neonvärinen vihreä on niin upea. Silmiin lähes sattuu kaikki tämä ylikirkkaan vihreyden määrä. Viime vuonna tähän aikaan kävelin paljon puistoissa, tuijotin uutta neonvihreää ja kuuntelin puhelimen kuulokkeista klassista musiikkia. Jotenkin luonnon räjähtäminen ja kepeä, mutta hyvällä tavalla mahtipontinen klassinen musa sopivat yhteen täydellisesti.

Keväisin ja alkukesäisin mielikin on kepeä, ja muutenkin mieleni tekee kuunnella klassista musiikkia – heti euroviisusesongin loputtua, lol. Tai ehkä euroviisuscheissen jälkeen aivoni janoaa jotain oikeasti laadukasta musiikkia.

Klassisen musiikin janooni kuuntelen internetin kautta (tai yleensä puhelimen radiosovelluksen, TuneInin kautta) sveitsiläistä klasissen musiikin radiokanavaa, Radio Swiss Classicia. Radiokanava on täydellinen – sieltä ei tule mainoksia, välijuonnot ovat lyhyitä, rauhallisia ja ennen kaikkea ranskankielisiä. Swiss Classician musiikki on kevyttä ja iloista klassista musiikkia, ei sellaista ahdistavan hyökkäävää ja negatiivisen mahtipontista.

Toinen klassisen musiikin vinkki: Sibeliusakatemia järjestää etenkin tähän vuodenaikaan todella paljon erilaisia ilmaisia klassisen musiikin konsertteja, nyt kun kouluvuosi lähestyy loppuaan. Kävin viime vuonna parissa ilmaiskonsertissa Musiikkitalossa, jotka olivat ihan mielettömiä, muunmuassa Sibiksen nuoriso-opiskelijoiden kevätnäytöksessä. On se vaan niin upeaa katsoa (mitä tahansa), kun joku osaa. Tsekkaa Sibeliusakatemian tapahtumakalenteri täältä.

Kolmas vinkki: klassinen musiikki toimii myös apuvälineenä rauhoittamaan mieltä julkisissa liikennevälineissä, etenkin jos liikkuu Kalliossa. Tänään joku sekopää poltti röökiä ratikassa. Tänään illalla huollan pyörän vihdoinkin (en kestä enää).

15

Poimintoja sinulle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *