OPISKELIJAN FIESTA

Keittiöni on super pieni ja arvatkaa mitä? Minulla ei ole uunia eikä mikroa, vaan ainoastaan kaksi pientä keittolevyä.

Olen kuitenkin nopean ruuan ystävä, joten tilanne ei oikeastaan haittaa, vaikka välillä haluaisin tehdä uunivihanneksia tai leipoa jotain. Olen kuitenkin aika varma, etten löytäisi aikaa leipomiselle vaikka uunin omistaisinkin. Tiedättehän, sitä aina kuvittelee itsensä pullantuoksuiseen keittiöön ilman minkäännäköistä kiirettä, vaikka harvoin sellaista tilannetta kuitenkaan tulee vastaan. Ja jos tulee, se menee helposti leffoja katsellen ja Instagramia selaillen. Tulin silti aika kateelliseksi kaikille uunin omistaville lukiessani Kirsikan postauksen uunista laiskan kokin bestiksenä.

Vastaiskuna kerron lempiruuistani, jotka sopivat myös laiskiaisille ja valmistuvat nopeasti ilman uunia. Olen nimittäin rakastunut tortillalättyihin. Niistä kääritty burrito on täydellinen ruoka opiskelijalle: sen sisään voi kääriä kaikki jämäruuat jääkaapista ja luoda itselleen minifiestan! Omat burritoni eivät sisällä juustoa ja ovat vähärasvaisia, koska tarkotuksena ei ole tehdä rasvaista pikaruokaa, vaan terveellistä arkiruokaa juhlafiiliksellä.

burritoopiskel


NOPEA BURRITO

täysjyvävehnä tortillalättyjä

täyte-ehdotuksia: 

turkkilaista jugurttia (korvaan creme fraichen usein jugurtilla)
papuja
pinaattia
paprikaa
jauhelihaa/tofua
avocadoa
korianteria
chilikastiketta
munakokkelia
sipulia

Lämmitä tortillalätty halutessasi. Levitä jugurtti lättypohjalle, laita täytteet päälle, rullaa ja nauti!

Jos vehnälätyt ei kiinnosta, suosittelen korvaamaan ne isoilla jäävuori- tai cosmopolitan salaatinlehdillä. Salaattitacot ovat vielä kevyempää syötävää.

Olen myös hakenut lisäinspiraatiota nopeaan kokkaamiseen Viola Virtamon Opiskelijabudjetilla- keittokirjasta. Löysin kirjasta toisen hyvän käyttötarkoituksen tortillalätyille, nimittäin niistä voi tehdä pikapizzoja! Reseptissä suositellaan käyttämään maissitortillalättyjä ja grillaamaan niitä ensin öljyisellä pannulla. Tämän jälkeen kuumille lätyille levitetään tomaattimurskaa, sipulisiivuja, oliivipaloja, vuohenjuustoa ja basilikaa. Miten hauska idea!

Tästä lähtien keittiön kaappini sisältää aina pari tortillalättyä valmiina täyttöön.

13

Poimintoja sinulle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *