RIISINUUDELISALAATTI

IMG_2335

Riisinuudelit ovat suosikkinuudeleitani. Niitä esiintyy tämän pienen lounassalaatin lisäksi muunmuassa ravintola Rullan kesärullissa, joita syön melkein kerran viikossa lounaaksi.

Rullan rullista inspiroituneena olen tehnyt niitä monta kertaa myös kotona. Rullaustekniikka vaatii vähän harjoittelua ja ensimmäisistä yritelmistä tuli aika rönttöisiä: joko liian lörppöjä tai liian vähällä täytteellä täytettyjä ja sitkeitä. Kun rullaamiseen tarvittava näperrysinto puuttuu, teen riisinuudeleista salaattia.

Sidenote: Myös Rullan pähkinäinen dippikastike on ihanaa ja sitä voi yleensä ostaa myös kotiin vietäväksi. Väriltään pähkinänruskea kastike on vähän tulista ja se sopii tosi hyvin kastikkeeksi erilaisiin aasialaisiin ruokiin ja salaatteihin. (Ruskea on muuten todella aliarvostettu väri, jonka maineen on pilanneet ainakin tunkkaiset huulipunat, huonosti istuvat miesten puvut ja you know what. On aika muistaa, että ruskeaa ovat myös savinen maa, monet kauniit veistokset, labbikset, erilaiset puumateriaalit ja nahka. Ja se Rullan ihana pähkinäkastike.)

Tämä riisinuudeleilla höystetty lounassalaatti on tehty jääkaapista löytyneistä jämäaineksista, joten määrät ovat suurpiirteisiä. Omaan versioosi voit lisätä myös  esimerkiksi cashewpähkinöitä, kurkkua tai katkarapuja.

RIISINUUDELI SALAATTI

puolikas avocado
kourallinen keitettyjä riisinuudeleita (kylmänä)
salaatin lehtiä
ruokalusikallinen seesamin siemeniä
minttua
puolikas teelusikallinen schiraza-kastiketta
muuatama tippa kalakastiketta
puolikas teelusikallinen soijaa

Paahda seesaminsiemeniä pannulla. Niistä tulee paljon parempia, kun ne ovat vähän ruskistuneet. (Huomaatteko: taas ruskea asia.) Sekoita kaikki aineet kulhossa keskenään ja toss them, eli möyhi niitä, kunnes kaikki kastikkeet ja nuudelit ja avocadot ovat sekoittuneet toisiinsa.

21

Poimintoja sinulle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *