SUOSIKKIMERKKI: DEITAS

5B1C6321

Yhteistyössä: Gaudete

Rakastan silkkivaatteita. Kun pukeutuu silkkiin, tuntee heti olonsa todella yleelliseksi. Sellaiseksi Olsen-kaksosten The Row -luksusnaiseksi.

Parhaat silkkivaatteet ovat mielestäni simppeleitä ja antavat kauniin materiaalin loistaa pääosassa. Tällaisia vaatteita tekee ruotsalainen Deitas. Deitasta alettiin hypettämään ruotsalaisessa muotimediassa noin pari vuotta sitten ja olen siitä asti himoinnut merkin minimalistisia silkkiasuja. Deitas tekee kuitenkin ostamisesta vaikeaa, sillä heidän nettikauppansa on ollut jo pari vuotta under construction. Siksi huusin (ainakin melkein) hallelujaa, kun kuulin, että Gaudete alkaa myymään Deitasta! Ihanaa, että Helsinkiin saadaan vähän uusia merkkejä.

Deitaksen silkkivaatteissa parasta on se, että ne ovat niin iättömiä ja monikäyttöisiä. Valkoinen silkkitoppi tekee farkuista astetta juhlavammat, ja jos sen yhdistää mustiin housuihin saa täydellisen asun hienoimpiinkin juhliin. Pitkä mekko ja silkkihousut toimivat juhlavaatteina, mutta näyttävät ihanilta myös kuluneisiin lenkkareihin yhdistettynä. Lyhyesti: nämä ovat vaatekaapin monitoimivaatteita, jotka tekevät arjesta vähän yleellisemmän.

Ja mikä tärkeintä, voin nähdä itseni käyttävän näitä vaatteita vuosikymmenienkin päästä. Ostin eilen uuden Styleby-lehden, jossa oli juttu erään ranskalaisen laulajan ja biisintekijän, Clara Lucianin, vaatekaapista. Hänen tyylivinkkinsä oli: “Älä ikinä osta vaatteita, joista isoäitisi ei pitäisi.”

Tykkäsin tästä ajatuksesta ja se sopii ainakin omaan pukeutumisfilosofiaani. Isoäidit tajuavat yleensä hyvien materiaalien ja klassisten leikkausten päälle, sillä heidän aikanaan suurimmalla osalla ei ollut mahdollista ostaa vaatteita, jotka olivat liian trendikkäitä. Vaatteet maksoivat sen verran, että oli pakko miettiä, mikä kestäisi aikaa. Minun isoäitini kehuu usein vaatteideni väriskaalaa, joten olen oikeilla jäljillä.

Kuvissa näkyvät kaksi silkkitoppia, silkkihousut ja pitkä silkkimekko löytyvät nyt myymälästä ja ne ilmestyvät pian myös nettikauppaan.  

P.S. Kurkatkaa myös merkin perustajan Josephine Dahlinin eleganttiin Monte Carlo -kotiin. Très chic. Ottaisin mielelläni koko hänen vaatekaappinsa, kiitos.

deitas2deitas1deitas35B1C6394 copy

23

Poimintoja sinulle

7 thoughts on “SUOSIKKIMERKKI: DEITAS

  1. Kiva kuulla että nettikauppaan tulee myös! Silkkihousut on ollut toivelistalla! Minkälainen mitoitus vaatteissa mielestäsi on? Vastaako kokoa vai onko jotain muuta, mitä pitäisi vaatteita tilatessa huomioida?

    • Moikka! Ah, noi silkkihousut on tosi ihanat, suosittelen :) Mun mielestä vaatteet vastaa kyllä kokoa – noi mun päällä olevat on 36, mitä yleensä käytän. Muutkin on kaikki 36. Noi housuthan on varmasti suunniteltu niin, että ne on aika vajaamittaiset, mutta mulla näyttää varmasti vielä vajaammilta kun on pitkät kintut :) Toi narutoppi oli ainoa, jossa pohdin kahden koon välillä. 36 oli ihan himpun verran löysä ylhäältä (ei kyl haittaa, eikä mitenkään häiritsevästi näy), mutta 34 oli taas epämiellyttävän kireä. x

  2. Täydellisiä vaatteita, pakko mennä katsomaan. :) Kertoisitko mistä nuo siniset farkkusi ovat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *