VAPUN JÄLKEEN

IMG_8901
Bulevardin Form & Flora on mielestäni Helsingin kivoin kukkakauppa, vaikka en toki ole käynyt ihan jokaisessa, mikä olisi ehkä tarpeen, voidakseni varmuudella sanoa. Form & Floran lasikaappi tursuaa kukkia, tulee mieleen joku renessanssin puutarha ja Marie Antoinette. Viimeksi olisin halunnut viedä kotiin koko tämän ämpärin, joka oli täytetty jaloleinikeillä.

Vappu tuli ja meni, oli hauskaa! Söimme Careliassa, jatkoimme aamuun asti meidän olohuoneessa ja vappupäivänä söimme lounasta monta tuntia Luotsikadulla, yhdessä inspiroivimmista kodeista, jossa olen ikinä käynyt. Oli sillivoileipiä ja samppanjaa ja ensimmäiset uudetperunat! Parhaat juhlat syntyy rennosti. Antaa vaan ihmisten tulla ja syödä ja olla, liikkuu rennosti ja antaa vieraidenkin liikkua. (Otan opiksi.)
Mistään ei tehty suurta numeroa, mutta kaikki oli suuremmoista! Joku rullasi maton, kun teki mieli tanssia.

Tänään olen lueskellut kirjoja ja selaillut lehtiä. Meillä on kirjahyllyssä muutamia vanhoja kirjoja, ohuita opuksia Kreikkalaisia taruja ja mytologiaa käsitteleviä piirustuksia ja runokirjoja. Laulu ilman hengelle – Valikoima eskimorunoja on yksi näistä ohuista vihkosista. Intiaanien runot nauratti. Tässä yksi niistä.

JÄÄKARHU

Näin jääkarhun
ajojäällä.
Se näytti kiltiltä kuin koira,
joka juoksee vastaan
ja heiluttaa häntäänsä.
Mutta niin kiihkeästi
se yritti päästä minuun käsiksi,
että kun minä väistin
se kieri keränä jäätä pitkin.
Me olimme hippasilla 
aamusta iltamyöhään.
Mutta sitten vihonviimein
minä sain sen lopen uuvuksiin
ja survaisin keihääni sen sisuksiin.

x

12

Poimintoja sinulle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *