Avoka­do­juo­ma ja ulti­maat­ti­nen blenderikokeilu

Yhteistyössä: KitchenAid

Kuohkea ja freesi avokadojuoma ja raa'at porkkanat tehosekoittimessa.

Bongasin lemppari ruokalehdestäni eli Bon Appetit -lehden uusimman numeron sivuilta meksikolaisen ravintolan erittäin helpolta ja herkulliselta kuulostavan avokadojuoman eli ”avocado water” -drinkin reseptin. Laitoin reseptistä kuvan instastooreihini, johon Kirsikka kommentoi samantien ”tehään tätä!”.

Sit me tehtiin. Kirsikka tuli luokseni, heitettiin blenderiin avokadojuoman ainekset ja vaihdettiin kuulumiset vaaleanvihreän drinkin äärellä.

”Avokadovesi” oli superhyvää! Eikä yhtään vetistä vaikka nimi antaa ymmärtää, vaan ihanan ilmavaa, kermaista, freesiä avokadojuomaa, joka sopisi täydellisesti meksikolaisen ruoan kylkeen. Tai sitten ihan vaan höpöttelyn seuraksi.

Avokadodrinkkiin tulee hieman sokeria, joka tasapainoittaa hyvin limemehun kirpeyttä. Sokerin laittaminen smoothiemaiseen juomaan tuntui hieman pöljältä, mutta se toimi ehdottomasti ja teki juomasta aavistuksen makean. Eikä tämän juoman olekaan tarkoitus olla mikään terveyspommi-vihermehu, vaan pieni avokadolta maistuva treat.

Peukut pystyyn tälle drinkille!

Avocado water
1 pieni kypsä avokado
5 rkl limemehua
3 rkl sokeria
ripaus suolaa
1,5 dl jääpaloja
5 dl kylmää vettä

Irrota avokadon hedelmäliha ja laita blenderiin. Lisää kaikki ainekset blenderiin ja sekoita kunnes juoma on tasaista. Jos juoman koostumus vaikuttaa liian paksulta, voit lisätä hieman lisää vettä. Tarjoile heti. Reseptistä tulee noin 7dl valmista juomaa.

Saimme testiin KitchenAidin megatehokkaan Artisan Power Plus-tehosekoittimen, joka blendasi jääpalat nopeasti kuohkeaksi jääpyreeksi (mmmm aloin heti miettimään kaikkia Daiquiri-mahdollisuuksia).

Laitoimme tehosekottimen myös ultimaattisen testiin eli kokeilimme blendata sillä raakoja juureksia ja inkivääriä. Siitä ei normiblenderit selviydy kunnialla! Itselleni nimenomaan raakojen porkkanoiden blendaamiskyky oli tärkeä tekijä edellistä tehosekoitinta hankkiessani (joka olikin aika huono), sillä haluan heittää niitä smoothieen ja saada aikaan tasaisen pehmeän smoothien.

Kitchen Aidin blenderi teki porkkanoista, inkivääristä ja vedestä hetkessä täydellisen pehmeää porkkanapyreetä, jossa ei ollut joukossa yhtään kovia porkkanapalasia. Success! Valutimme nesteet siivilän kautta, sillä halusimme juoda porkkanamehua. Noh, porkkanamehu oli upean väristä mutta vähän liian vetistä. Ihan jees, mutta ei jatkoon. Porkkanamehu = not a success. Mutta ainakin tehosekoittimen mopoa vastaavan moottorin tehot tuli testattua.

More to read

Dear notebook

Katri Mutikainen

Kirjoitan nykyään onnellisuusvihkoa, eli listaan iltaisin asioita joista olen erityisen onnellinen.

Pre-owned

Kirsikka Simberg

Käytettyjen vaatteiden ja kodintavaroiden löytöpaikkoja

Musla Maison Margiela

Kevätasuja

Kirsikka Simberg

Halusin jättitrenssin ja oudot ballerinat.

Avokadolla värjätyt DIY kirsikkalakanat

Oona Kauhala

Harva tietää, että avokadon kuorista saa uutettua kauniita vaaleanpunaisia sävyjä.