Avoka­do­juo­ma ja ulti­maat­ti­nen blen­de­ri­ko­kei­lu

Yhteistyössä: KitchenAid

Kuohkea ja freesi avokadojuoma ja raa'at porkkanat tehosekoittimessa.

Bongasin lemppari ruokalehdestäni eli Bon Appetit -lehden uusimman numeron sivuilta meksikolaisen ravintolan erittäin helpolta ja herkulliselta kuulostavan avokadojuoman eli ”avocado water” -drinkin reseptin. Laitoin reseptistä kuvan instastooreihini, johon Kirsikka kommentoi samantien ”tehään tätä!”.

Sit me tehtiin. Kirsikka tuli luokseni, heitettiin blenderiin avokadojuoman ainekset ja vaihdettiin kuulumiset vaaleanvihreän drinkin äärellä.

”Avokadovesi” oli superhyvää! Eikä yhtään vetistä vaikka nimi antaa ymmärtää, vaan ihanan ilmavaa, kermaista, freesiä avokadojuomaa, joka sopisi täydellisesti meksikolaisen ruoan kylkeen. Tai sitten ihan vaan höpöttelyn seuraksi.

Avokadodrinkkiin tulee hieman sokeria, joka tasapainoittaa hyvin limemehun kirpeyttä. Sokerin laittaminen smoothiemaiseen juomaan tuntui hieman pöljältä, mutta se toimi ehdottomasti ja teki juomasta aavistuksen makean. Eikä tämän juoman olekaan tarkoitus olla mikään terveyspommi-vihermehu, vaan pieni avokadolta maistuva treat.

Peukut pystyyn tälle drinkille!

Avocado water
1 pieni kypsä avokado
5 rkl limemehua
3 rkl sokeria
ripaus suolaa
1,5 dl jääpaloja
5 dl kylmää vettä

Irrota avokadon hedelmäliha ja laita blenderiin. Lisää kaikki ainekset blenderiin ja sekoita kunnes juoma on tasaista. Jos juoman koostumus vaikuttaa liian paksulta, voit lisätä hieman lisää vettä. Tarjoile heti. Reseptistä tulee noin 7dl valmista juomaa.

Saimme testiin KitchenAidin megatehokkaan Artisan Power Plus-tehosekoittimen, joka blendasi jääpalat nopeasti kuohkeaksi jääpyreeksi (mmmm aloin heti miettimään kaikkia Daiquiri-mahdollisuuksia).

Laitoimme tehosekottimen myös ultimaattisen testiin eli kokeilimme blendata sillä raakoja juureksia ja inkivääriä. Siitä ei normiblenderit selviydy kunnialla! Itselleni nimenomaan raakojen porkkanoiden blendaamiskyky oli tärkeä tekijä edellistä tehosekoitinta hankkiessani (joka olikin aika huono), sillä haluan heittää niitä smoothieen ja saada aikaan tasaisen pehmeän smoothien.

Kitchen Aidin blenderi teki porkkanoista, inkivääristä ja vedestä hetkessä täydellisen pehmeää porkkanapyreetä, jossa ei ollut joukossa yhtään kovia porkkanapalasia. Success! Valutimme nesteet siivilän kautta, sillä halusimme juoda porkkanamehua. Noh, porkkanamehu oli upean väristä mutta vähän liian vetistä. Ihan jees, mutta ei jatkoon. Porkkanamehu = not a success. Mutta ainakin tehosekoittimen mopoa vastaavan moottorin tehot tuli testattua.

More to read

Odotukset vs. todellisuus: Aamurutiini

Mia Frilander

Matka meditoivaksi naiseksi.

Musla loves: Bukowskis Modern Masters

Mia Frilander

Suosikkimme syksyn kiinnostavimmasta taide ja design-huutokaupasta.

Musla kukkaseppele

Seppeleitä

Kirsikka Simberg

Tein hääkukat ja seppeleitä morsiamille tänä kesänä. En ehtinyt ottaa yhtäkään valokuvaa, mutta tein jo vähän kuivahtaneista jämäkukista pari ylimääräistä.

Helsinki Design Week 2018

Kirsikka Simberg

Menovinkkejä: Design Weekin ohjelma on täynnä tosi mielenkiintoisia tapahtumia, joista iso osa on ilmaisia. Such a treat!