Euro­vii­su­jee!

Lataa ja printtaa Euroviisukaavake lauantain kisakatsomoon sekä kuuntele Euroviisuplaylistiä.

Vuoteni ehdottomiin kohokohtiin kuuluu Euroviisut. Tällä hetkellä olen täysin euroviisuhuumassa ja kuuntelen täysillä viisujytää. Da-da-dance you offf!

Musla tarjoaa kaikille printattavan Euroviisu-kaavakkeen lauantain kisakatsomoihin. Lataa ja printtaa kaavake omaan kisakatsomoosi TÄSTÄ.

Euroviisu-kaavake on tehty vuosien taustatutkimuksen tuloksena. Jokaista maata ei tarvitse pisteyttää tai kommentoida (silloin viisujen katsominen käy aivan liian työlääksi). Nyt keskitytään esityksiin ja merkataan ylös omat suosikit ja veikataan lopullista lopputulosta ja Suomen sijoitusta finaalissa.

Voit kuunnella Euroviisujytä-playlistiä Spotifystä täällä.

Viisut pidetään tänä vuonna Lissabonissa, joten aion tarjoilla järkkäämässäni kisakatsomossani portugalilaista kansallisruokaa eli Pastel de nata-leivoksia, joita vink vink saa edullisesti Lidlistä. Paistopisteen vaniljakreemillä täytetyt leivokset on lisäksi superhyviä! En todellakaan aio valmistaa niitä itse – ain’t nobody got time for that. Leivosten päälle kannattaa ripotella päälle aavistus kanelia, kuten Portugalissa usein on tapana.

Vaikka tykkäsin todella paljon viime vuoden Portugalin voittobiisistä, en todellakaan ollut samaa mieltä Salvador Sobralin voittopuheesta: “We live in a world of disposable music; fast food music without any content. I think this could be a victory for music with people who make music that actually means something,” – ööö anteeksi mitä?!? Euroviisuihin kuuluu hömppämusa ja kreisit esitykset, eikä kisaa pitäisi ottaa noin vakavasti. Kuinka tylsät olisivat viime vuodenkin kisat olleet ilman Montenegron upeaa seksistä laulavaa mies-Beyoncéa, hänen kahden metrin pituista ponnaria ja do it yourself-koreografiaa? Äänestinkin sitä.

Tämän vuoden lempparini on jälleen kerran Ruotsi sekä yllättäjänä Kypros. Kypros ei herättänyt minussa mitään tunteita ennen semifinaalia, mutta Fuego toimii lavalla upeasti hienon tukanheittely-koreografian ja laulajan asenteen takia. Ja mikä ihana glitterihaalari Eleinalla on päällään, ah! Biisi on ruotsalaisten käsialaa, mutta studioversio on niin överi autotunetettu, että sen kuunteleminen tekee pahaa. Mutta lavashow toimii ja siksi olen varma, että Kypros voittaa koko kisan.

Kypros on ennen kaikkea hauska ja mukaansatempaava esitys, joka pistää väkisinkin tanssittamaan. Saara Aallon esitys on hyvä, mutta se jää hieman etäiseksi ja vakavaksi. Veikkaan, että Suomi sijoittuu finaalissa sijalle 12 tai 14.

Lämpenen myös Tanskan Game of Thrones meets Dressmann -viikinkitamppailubiisille.

Äh, jonain päivänä menen vielä seuraamaan kisoja paikan päältä. Pakko päästä.

More to read

Curated Second Hand inspiroituu pikamuodin ideologiasta kestävin keinoin

Kirsikka Simberg

Pikamuodin parissa työskennellyt Curatedin perustaja, vastaa kysymyksiimme koskien uutta vintage-nettikauppaa, josta emme saa tarpeeksemme.

Tequiladrinkki: Paloma

Mia Frilander

Tequila-drinkki ja inspiroiva meksikolainen tequilaa valmistava nainen.

Mitä tekemistä muotiteollisuudella on kolonialismin kanssa?

Mia Frilander

Paljonkin, sanoo Céline Semaan, muodin fiksuin ajattelija nyt.

Aamiaiskulhot

Katri Mutikainen

Kolme erilaista aamiaiskulhoa myös vegaani vaihtoehdoilla.