Lempi­fes­ta­rit

Flow on yksi kesäni kohokohdista.

Flow Festival on pian taas täällä. Joka vuosi Flow’n aikaan olen hieman haikeana, sillä aina liian nopeasti vierähtänyt kesä on loppupuoliskollaan, mutta samalla olen aivan fiiliksissä lempparifestaristani.

Omassa kaveripiirissäni monet entiset Flow-bailaajat skippaavat festarin kokonaan, mutta itse en halua jättää Flow’ta väliin. Ehkä kahdentoista vuoden katkeamaton Flow-putki jollain (positiivisella) tavalla velvoittaa itseäni menemään Suvilahdeen glitterit naamalla ja enemmän ja vähemmän harkitussa asukokonaisuudessa – siitä on muodostunut perinne, jonka en halua katkeavan.

Jos en menisi Flow’hun, voin vaan kuvitella ärsyttävän ulkopuolisuuden tunteen, mikä tulisi scrollatessa kotona muiden festarikuvia Instagramissa. Suuri FOMO-muija täällä morjens!

Minulla on Flow’ssa aina kivaa. Flow-vuodet menevät muistoissa sekaisin, enkä muista minä vuonna tapahtui mitäkin (vaikka vuonna 2010 oli kyllä ehkä paras Flow koskaan).

Kuva: Katri Mutikainen

Parasta Flow’ssa on tunnelma, random kohtaamiset kavereiden sekä uusien tuttavien kanssa, kadottamansa  ystäväpossen uudelleenlöytäminen, people watching festarijalkojen kolottaessa ja istuessa penkillä ihmisvilinän reunalla, lauantain Flow-brunssit, villiintymiset keikoilla joiden ei odottanut olevan hyviä, sunnuntaikooman vaihtuessa tanssibileiksi (tsiisös sitä väsymyksen määrää aina sunnuntai-iltapäivisin). Ihanaa on myös jumahtaa samppanjabaariin, syödä hyvää ruokaa ja tietenkin kaikki keikat.

Tänä vuonna olen erityisen innoissani Flow’n artistikattauksesta, sillä muutaman viime vuoden aikana festarin esiintyjät eivät ole iskeneet omaan musamakuuni.

Odotan
– Lauryn Hilliä (älä peru, pliis älä peru!)
– Almaa (jännä nähdä, miten setti ja esiintyminen on muuttunut viime vuoden ihanan keikan jälkeen.)
-D.R.E.A.M.G.I.R.L.S. spesiaalishow eli Taika Mannilan ja Lina Schifferin luotsaamaa rap-extravaganzaa (girrrrrlpoweeer!!)
– Olli Ahvenlahti Quartetin jazzpläjäystä
– Lykke Lin uutta musaa
– Ruusujen julkaisettomien biisien kuulemista (Glitchit on soinut repeatilla luureissani tänä kesänä)
– Malin Nyqvistin DJ-settiä
– Töölön Ketterää
– Vestaa, jonka keikalla varmaan taas herkistyn
– Kendrick Lamarin lavashow’ta
– uusien itselleni tuntemattomien esiintyjien löytämistä

Katselin juuri näitä Katrin viime vuoden Flow’ssa kertakäyttökameralla ottamia filmikuvia, jotka ovat hienoja. Ehkä otan itsekin filmikameran mukaan, sillä kesäisiä festarikuvia on ihana katsoa talvella, kun muistot helteisestä sortsikelistä ja ruskettuneista kasvoista tuntuvat valovuosien päässä olevalta utopialta.

Ensimmäinen kuva: Flow Festival © Jussi Hellsten

More to read

Vaatekaapin selkäranka

Mia Frilander

Ihanat vaikeat vaatteet.

Päiväni drag queenina

Enni Koistinen

Vuorokausi dragissa oli ehdottomasti elämäni yksi upeimmista päivistä.

Crème Ninon al fresco

Kirsikka Simberg

Katettiin lounas ulos ja syötiin ranskalaista hernekeittoa.

Musla valkoiset farkut ja Samujin paita

Winter whites

Kirsikka Simberg

Näin kylmillä säillä tuntuu mahdottomalta pukeutua ihanasti, paitsi jos on kokoajan visusti siätoiloissa. Siksi näytänkin kokoajan toppatakkiin käärityltä nakilta.