Päätin alkaa pukeu­tu­maan rohkeasti

Ainoa uudenvuodenlupaukseni, joka on pitänyt. Jaossa parhaimmat vinkit ja metodit rohkeampiin asuihin.

Vuonna 2017 olin täysin kyllästynyt tylsään pukeutumistyyliini, enkä ollut jaksanut kiinnittää minkäämlaista huomiota pukeutumiseeni noin vuoteen. Mälsän elämänvaiheen, selän kivuliaan välilevynpullistuman, leikkauksen sekä pitkän saikun takia vaatteet ja tyyli eivät jaksaneet kiinnostaa. Pidin päällä tylsiä vaatteita, farkkuja ja yksinkertaisia paitoja, jotka eivät inspiroineet minua ollenkaan.

Aikaisemmin olin kyllä ollut rohkea pukeutuja, joten vaatekaappini oli täynnä kivoja vaatteita joita en ollut vaan käyttänyt pitkiin aikoihin. Rohkeuteen oli tullut vain muutaman vuoden paussi. Mälsyyden ja selän parannuttua selailin Instagramia ja ihailin muiden ihmisten upeita ja rohkeita lookkeja. Loppuvuodesta sain yhtäkkiä ahaa-elämyksen, että mikään ei estä minuakin pukeutumasta yhtä hauskoihin ja rohkeisiin lookkeihin. Tein uudenvuodenlupauksen, että aion olla jatkossa rohkea pukeutuja. Teimme silloin Kirsikan kanssa Radio Helsingin aamushow-tuurauksia ja näimme päivittäin. Kirsikka kehui uusia lookkeja haltioissaan: ”sulla on ollut joka päivä joku upee Carrie Bradshaw-asu” ja se tuntui kivalta.

Rohkeasti pukeutuminen on ainut uudenvuodenlupaukseni, joka on pitänyt. Ai jummijammi miten saan siitä edelleenkin päivittäin kicksejä ja hyvää mieltä. Tyylini on hullunkurinen ja kokeileva (ihan kuten minäkin). Ennen kaikkea pukeudun ilolla ja inspiroin asuillani itse itseäni.

En ole ostanut läjittäin lisää vaatteita lupaukseni jälkeen. Otin vain vanhat vaatteet tehokkaampaan käyttöön. Päätin laittaa kolmen vuoden aikana havannoimani hyvät metodit ja vinkit jakoon. Vinkkejä voi soveltaa omaan tyyliin sopivaksi. Tärkeintä on pitää hauskaa ja pukeutua itseään varten.

Älä mieti liikaa
En käytä outfittien miettimiseen paljon aikaa. Koitan on olla ajattelematta asua liikaa ja tehokkain metodini päivän asun valitsemiseen on valita vaatteet, jotka nimenomaan EIVÄT sovi yhteen. Tällä metodilla asuista tulee nimenomaan rohkeita ja hauskan yllättäviä. Yleensä ne vaatteet, jotka eivät perinteisesti sovi yhteen sopivatkin nimenomaan juuri siksi yhteen. Kukat ja raidat sekaisin, lyhyt paita pitkän paidan päälle, verkkopaita neuleen ylle yms. Usein valitsen aluksi yhden vaatteen, jota en ole käyttänyt vähään aikaan ja valitsen sen kaveriksi jotain todella epäsopivaa.

Juhlavaatteet ja kesävaatteet käyttöön
Älä turhaan säästele hienoja spessuvaatteita pelkkiiin juhliin. Vaatteet on tehty käytettäväksi ja juhlavaatteet voi ihan hyvin laittaa päälle arkenakin. Pitkät maksimekot näyttää ihanalta arkiseen huppariin yhdistettynä. Lyhyemmät mekot on hauskoja puettuna housujen ja vaikka kauluspaidan tai teepaidan päälle. Kesämekkoja ja paitoja voi tosi hyvin käyttää kylmillä keleillä mustan tai värillisen poolon kanssa. Yhdistelen jatkuvasti ohuita kesämekkoja ohuen villapoolon kanssa (ainakin Uniqlossa on hyviä sellaisia!).

Älä kuuntele
Jos puolisosi kommentoi aamulla asuasi epäilevällä äänensävyllä, älä yksinkertaisesti kuuntele. Vastaa vain ”it’s called fashion, look it up”. Neuvo koskee myös kavereiden ja tuttujen kommentointia.

Siistit kengät
Olen huomannut, että risaiset ja likaiset kengät vesittävät hienoimmankin lookin. Asu voi olla kuinka upea tahansa, mutta nuhjuiset kengät saavat lookin näyttämään homssuiselta. Upeat kengät saavat sen sijaan homssuiset vaatteet näyttämään huippumuodilta. Kesälookeissa kevyet, korolliset sandaalit toivat asuun kivaa hienostunutta ”carrie bradshawmaisuutta” ja sehän jos mikä nostaa ainakin minun fiilistäni. Samat säännöt koskevat myös esimerkiksi laukkuja ja reppuja.

Hiukset ja meikit
Rohkeasti pukeutuminen ylettyy myös hiuksiin ja meikkiin. Joskus on päiviä, että puen edelleen ne farkut ja hupparin, mutta silloin mietin enemmän meikkiä tai hiuksia. Tai molempia! Rohkeat meikit piristävät yhtä paljon mitä rohkeat vaatteetkin. Miten virkistävältä tuntuukaan mennä silloin tällöin aamulla töihin Tarja Turusen tummanpuhuvissa meikeissä. Joskus riittää vain kun vetäsee silmäluomiin paksut kajalit Katri Helenan sävyistä sinistä eyelineriä. Hiukset sliipattuna wet look-geelitukkanutturalle saa asun näyttämään coolilta ja mietityltä kokonaisuudelta.

Asusteet
Olen hurahtanut huiveihin. Monesti vasta niiden avulla vaatteista tulee kunnon asu. Tykkään erityisesti pienistä huiveista, joita laitan kaulalle lentoemotyyliin, päähän ysäri-lehmityttöhuiviksi tai sidon ne kaulan alle mummotyyliin. Joskus sidon ison huivin ponnarin ympärille tai vaikka käsilaukkuun. Hauskaa! Julkkikset ja muuut muoti-idolit käyttävät huiveja tosi inspiroivilla tavoilla. Koruissa käytän usein mottoa ”mitä kreisimpi, sen parempi”. Joskus laitan järkyttävän ison läjän jättimäisiä koruja. Joskus laitan muutaman pienen korun. Joskus en laita mitään koruja.

Unohda säännöt
Unohda kaikki pukeutumissäännöt mitä olet joskus lukenut naistenlehdistä. Ruskea ja musta eivät sovi yhteen? Whatever. Hopeaa ja kultaa ei voi yhdistää? Watch me! Ai vaakaraidat leventää? Haista paska. Unohda kaikki edellämainitutkin säännöt.

More to read

Viiniä!

Kirsikka Simberg

10+1 ajatusta viinistä.

Hyvää naistenpäivää 2018

Kirsikka Simberg

Tänään vietämme naistenpäivää, juhlimme tyylimuusia ja pukeudumme kukkahattuihin sekä saumattomiin alusvaatteisiin.

Musla Ikea

Ikea-installaatio

Kirsikka Simberg

Tein viime keskiviikkona kesämökin! Tai ehkä se oli talvimökki, koska haluaisin olla siellä pari kuukautta aina, kun Suomessa on talvi.

Ratkaisuja vaateteollisuuden ongelmiin

Mia Frilander

Pyrin ostamaan vain Euroopassa valmistettuja vaatteita, vältän pikamuotiketjuja ja haluaisin ostaa vielä enemmän vaatteita käytettynä.