Päiväni drag queenina

Vuorokausi dragissa oli ehdottomasti elämäni yksi upeimmista päivistä.

Rakastan drag queeneja. Glitteriä, camp-henkeä, lahjakkuutta, karismaa, tyylitajua, mauttomuutta, esiintymistaitoja – and all that jazz. Maailman paras TV-sarja on heittämällä RuPaul’s Drag Race, jonka yhdeksän tuotantokautta olen tuijottanut fanaattisesti silmät lautasina. Sarja on täydellinen sekoitus America’s Next Top Modelia ja Project Runwaytä. Kilpailijat ovat huippulahjakkaita queeneja, joiden lennokkaille jutuille ja hokemille repeilen ääneen. Ra-kas-tan.

Työhuoneemme järjesti syksyllä Halloween-juhlat, jonka teemana oli fantasiat. Ei kestänyt montaakaan minuuttia keksiä omaa ultimaattista fantasia-asua. Tietenkin olisin drag queen!

Joidenkin tiukkapipot mielestä voi olla kyseenalaista, voiko hetero-cis-nainen ylipäätään esiintyä drag queenina, mutta maailmalla bio queenit / faux queenit ovat nykyään iso ilmiö. ”Ulkopuolisena” on tärkeää olla osallisena, tukea ja kunnioittaa LGBTQIA-yhteisöä turistina käyttäytymisen sijaan. Eikä kenenkään seksuaalisuudella ja haarojenvälillä pitäisi olla loppujen lopuksi mitään väliä LGBTQIA-kulttuurissa.

En osaa päättää kumpi oli varsinaisesti parempaa: itse queenina olo vaiko päiväkausia kestänyt valmistautuminen h-hetkeen. Katsoin yhteensä ainakin yhden työpäivän verran eri drag queenien meikkitutoriaaleja (joita on ihana katsoa pelkän viihteen vuoksi). Lisäksi tilasin netistä kultaiset siivet, tein testimeikin ja metsästin kaupungilla tuntikausia oikeanlaisia tekoripsiä, peruukkeja ja puutikkuja kultaisten siipieni tukikepeiksi. Drag-meikin teossa kesti 2,5 tuntia ja se oli ihanaaa! Esimerkiksi liimasin kulmakarvani piiloon paperiliimalla (kyllä), kuten oikeat drag-queenitkin tekee. Piirsin uudet kulmakarvat monta senttiä korkeammalle. Meikkasin itselleni illuusion isommista silmäluomista. Contour-meikin tekeminen oli niin tyydyttävää: varjostin muun muassa sieraimeni, jolloin pottunenäni näytti huomattavasti kapeammalta. Lopuksi sentin paksuinen pakkelikerros viimeisteltiin hiuslakalla, jolloin meikki kesti koko illan. Terveellisiä meikkivinkkejä, ei muuta kun kaikki vaan kokeilemaan!

Tässä on lopputulos. Meet Clit-O-Patra.

Filmikuvat: Teemu Keisteri

Clit-O-Patran oli pakko päästä lip synccaamaan ”Kohta sataa”. Kesti hetki, että uskalsin julkaista skumpanhuuruisesta hetkestä videon.

Päiväni drag queenina oli upea. Fantasiani kävi toteen. Kesti muutama päivä, ennen kuin pääsin nenäkkäästä drag-asenteestani eroon. Onneksi osa illan fäbylös-asenteesta ei lähde kulumallakaan pois, vaikka kasvoillani ei olekaan enää paksua glitterikerrosta.

Kultaiset siipeni eivät myöskään mene minnekkään, sillä ne voi laittaa päälle arkena vaikka kesken työpäivän. Yhdeksän euron kultaiset siivet olivat ehkä paras e-bay-ostos ikinä.

Onkohan tämä kutsumusammattini?

More to read

Musla museossa!

Mia Frilander

Puhumme aikaa kestävästä sisustamisesta ja piirrämme Svenskt Tenn-henkisiä hedelmäasetelmia, jollaisia myös Josef Frank fiilistelisi. Tervetuloa mukaan!

Tuplakääk: Osa 3

Musla

Tuplakääk-podcastin kolmas jakso on täällä!

Huonekasvien hoidon pikaopas

Enni Koistinen

Mitä tehdä kun lehtien kärjet muuttuvat ruskeaksi? Miksi menen kasvien kanssa suihkuun? Sisältää myös kasteluvinkin reissujen ajaksi (ei sisällä auttavaa kaveria ja vara-avaimia).

Sex à la Hollywood on tylsää ja petollista

Kirsikka Simberg

Jos 'life imitates art', niin leffaseksi on todennäköisesti syypää naisten "orgasmivajeeseen".