Pinaat­ti­le­tut

Menneellä viikolla himoitsin pinaattilettuja. Ehkäpä aivoni yritti viestittää raudan puutteesta veressäni?

Ei olisi mikään ihme, sillä sen verran syvässä talvihorroksessa olen viime päivät houraillut. Pinaatti on rautapommi – tiesihän sen jo Kipparikalle.

Nämä itsetehdyt pinaattiplätyt ovat aivan pirun hyviä, sata kertaa parempia einesversioihinsa verrattuna. Lettujen valmistaminen on lisäksi superhelppoa, yhtä helppoa kuin normilettujen teko.

Laitoin lettutaikinan isoon kannuun, josta sitä oli kätevä kaataa suoraan pannulle.

Tein pinaattilettuja ekaa kertaa itse ja tämän vakuuttavan ensikokeilun jälkeen lettuset jäävät varmasti vakkarikokkailuihin. Ah, mitä arjen luksusta!

PINAATTILETUT

2 munaa
5 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
0,5 tl muskottipähkinää
150-200 g sulatettua pakastepinaattia
1 rkl sulatettua voita tai öljyä

Riko munien rakenne kulhossa. Lisää kulhoon kaikki loput aineet ja sekoita. Anna turvota vähintään vartin ajan.

Paista letut normaalien lettujen tapaan ja tarjoile puolukkahillon- tai survoksen kanssa.

Ohjeesta tulee noin 10 paksua isoa lettua. Jos haluat ohuempia lettuja, voit surauttaa pinaatin sauvasekottimella hienommaksi. Itse käytin vähän rouheammin leikattua pakastepinaattia sen pieneksi hienonnetun peruspinaatin sijaan. Voit myös käyttää tuoretta pinaattia, mutta kätsymmin ja edullisemmin pääset käyttämällä pakastettua pinaattia.

Saat näistä helposti gluteenittomia plättyjä käyttämällä vehnäjauhojen sijaan tattarijauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta.

More to read

Musla Gin&Tonic

Gin and Tonic

Kirsikka Simberg

Nautinnollinen malarialääke.

Valkoisten lenkkareiden uusi elämä

Mia Frilander

Ennen kuin luovutat lenkkareidesi suhteen, kokeile näitä viittä askelta.

Päivän asu ja asiat

Kirsikka Simberg

Kiitos kevätaurinko, olet paras.

Postikortti Etelä-Ranskasta

Kirsikka Simberg

Matkalla mukana: vanha filmikamera.