Pinaat­ti­le­tut

Menneellä viikolla himoitsin pinaattilettuja. Ehkäpä aivoni yritti viestittää raudan puutteesta veressäni?

Ei olisi mikään ihme, sillä sen verran syvässä talvihorroksessa olen viime päivät houraillut. Pinaatti on rautapommi – tiesihän sen jo Kipparikalle.

Nämä itsetehdyt pinaattiplätyt ovat aivan pirun hyviä, sata kertaa parempia einesversioihinsa verrattuna. Lettujen valmistaminen on lisäksi superhelppoa, yhtä helppoa kuin normilettujen teko.

Laitoin lettutaikinan isoon kannuun, josta sitä oli kätevä kaataa suoraan pannulle.

Tein pinaattilettuja ekaa kertaa itse ja tämän vakuuttavan ensikokeilun jälkeen lettuset jäävät varmasti vakkarikokkailuihin. Ah, mitä arjen luksusta!

PINAATTILETUT

2 munaa
5 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
0,5 tl muskottipähkinää
150-200 g sulatettua pakastepinaattia
1 rkl sulatettua voita tai öljyä

Riko munien rakenne kulhossa. Lisää kulhoon kaikki loput aineet ja sekoita. Anna turvota vähintään vartin ajan.

Paista letut normaalien lettujen tapaan ja tarjoile puolukkahillon- tai survoksen kanssa.

Ohjeesta tulee noin 10 paksua isoa lettua. Jos haluat ohuempia lettuja, voit surauttaa pinaatin sauvasekottimella hienommaksi. Itse käytin vähän rouheammin leikattua pakastepinaattia sen pieneksi hienonnetun peruspinaatin sijaan. Voit myös käyttää tuoretta pinaattia, mutta kätsymmin ja edullisemmin pääset käyttämällä pakastettua pinaattia.

Saat näistä helposti gluteenittomia plättyjä käyttämällä vehnäjauhojen sijaan tattarijauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta.

More to read

Muuttosekoilua

Katri Mutikainen

Mitä kaikkea voikaan oppia kun muuttaa ensimmäistä kertaa yksin. Enää en ota mitään itsestäänselvyytenä.

Tallinnan kirppikset

Katri Mutikainen

Tallinnan Humana-kirpputoreilla tekee uskomattomia löytöjä.

Q&A: Stefanie Hagelstam, valmentaja ja urheilija

Katri Mutikainen

"Tärkeintä on saada itsestään kaikki irti ja selvittää kuinka pitkälle voisi päästä."

Rosemary shortbread

Musla

Rosmariini shortbread. Helppoja tehdä ja ohjetta voi maustaa ja muunnella mielensä mukaan, kunhan pitää jauhojen ja munien määrän suunnilleen samana.