Spa-loma Tallin­nas­sa

Harva asia on yhtä rentouttavaa, kuin vedessä lilluminen ja muhkeaan frotee-kylpytakkiin kietoutuminen.

Harva asia on yhtä rentouttavaa, kuin vedessä lilluminen ja muhkeaan frotee-kylpytakkiin kietoutuminen. Sen takia olemmekin siskoni ja äitini kanssa ottaneet perinteeksi käydä syksyisin Tallinnassa rentouttavalla spa-minilomalla.

Minulla ja varsinkin äidilläni on monenlaisia kokemuksia Tallinnan kauneushoidoista ja hoitoloista. Tarkennukseksi: nyt ei siis puhuta mistään botoxia ja muita epäilyttäviä fillereitä tarjoavista klinikoista (yäk), vaan ihan perus kasvohoitoja ja manikyyrejä tarjoavista hemmotteluhoidoista. Harmillisen moni Tallinnan kauneushoitoloista eli ilusalongeista ei valitettavasti yllä sille tasolle, että paikkaa voisi suositella täydellä sydämellä muillekkin.

Ollaan käyty porukalla jo kahdesti City Spa-kylpylässä (äiti jo kolmesti), joka on mielestämme ehdottomasti Tallinnan ihanin kylpylä ja hoitola.

Spa ei ole kovinkaan suuri, mutta ehkä siinä juuri piileekin City Span ihanuus: spa ei ole jättimäinen ja meluisa koko perheen kylpylä villivirtoineen ja vesiliukumäkineen, vaan rauhallinen aikuisten zen-keidas. Allasalueella on vain yksi allas ja yksi jacuzzi, ja se riittää aivan mainiosti. Saunaosastolta löytyy tavallisen saunan lisäksi aivan ihana ja lähes pilkkopimeä höyrysauna/hammam, jossa voisi lötkötellä vaikka kuinka kauan.

Ei se määrä, vaan laatu, katsokaas.

Koko kylpylän tunnelma on varsin ylellinen. Jokainen pikku detalji on mietitty tarkkaan: asiakkaille tarjoillaan teekupposet hoitojen jälkeen, peseytymistiloista löytyy pumpulipuikkoja ja vanulappuja, kylpylän tiloissa on tarjolla on limellä ja kurkulla maustettua vettä, pukuhuoneen jokaisesta lokerosta löytyy kenkälusikka ja hoidoissa asiakkaan päälle laitettavat pyyhkeet ovat lämmitettyjä. Bongasin hoitohuoneessa erillisiä mikroja muistuttavia pyyhkeenlämmittäjä-laitteita (!!), joka muuten olisi turhin mutta ehkä ylellisin laite kotiin näinä kylminä talviaamuina suihkusta tullessa (ja palellessa!).

Me olemme tehneet niin, että menemme aluksi pariksi tunniksi allas- ja sauna-alueelle rentoutumaan ja pulikoimaan, jonka jälkeen menemme varsinaisiin hoitoihin.

Luonnollisesti hoitojen hinnat ovat Tallinnassa edullisempia Suomen hintoihin verrattuna. Kasvohoidot sekä erilaiset vartalohoidot maksavat noin 50-70 euroa ja mani- ja pedikyyrit 30-50 euroa. Yleensä otamme kaikki 2-3 hoitoa per leidi, esimerkiksi mani- ja/tai pedikyyrin lisäksi vartalo- tai kasvohoidon. Hoidot ovat erinomaisia, vaikkakin kyllä hieronnat eivät ole urheiluhierontojen tapaista lihasten runnomista, vaan astetta hellempää ja erittäin rentouttavaa hierontaa.

Viimeksi olin niin rentoutunut tiibetiläisessä hieronnassani, että nukahdin hierontapöydälle – sellaiselle, missä on reikä kasvojen kohdalla – ja heräsin vasta, kun tunsin kammoittavan kuola-jojon roikkuvan suustani ja näin lattialla kuolasta muodostuneen lammikon. Noloo.

Jos hoitojen hinnat ylittävät 65 euroa, niin allasalueelle pääsee veloituksetta. Pelkkä allasosaston käyttö ilman hoitoja kustantaa 18 euroa. Ainiin ja naisten suihkutilassa sijaitsee mutahoitohuone, johon saa vastaanotosta ilmaiseksi hoitavat mudat erikseen kasvoille sekä kropalle. Mutahöyryhuoneeseen mennään itsenäisesti ja nakkena tiettyyn kellonaikaan, jolloin ajastetut höyryt toimivat yhdessä mudan kanssa. Huom, ei kannata levittää kasvoille laitettavaa mutaa otsaan, sillä höyryjen aikana mudat valuvat silmiin ja se kirvelee. Lived it, learned it.

City Spa on aivan ihana keidas keskellä Tallinnan ydinkeskustaa, jonne aion ehdottomasti mennä vielä kolmannenkin kerran (ja neljännen ja viidennen…). Ehkä ensi kerralla menen sinne rentoutumaan poikaystäväni kanssa, sillä mielestäni paikka sopii loistavasti myös pariskunnille.

Jos mieli halajaa rentouttavaa hemmottelulomaa Tallinnassa, niin hoidot kannattaa varta ajoissa etenkin viikonloppuvierailuille. Lisää infoa löytyy City Span nettisivuilta. 

Näihin tunnelmiin – rentouttaviin spa-hetkiin ja kuolavanoihin, aah.

P.S. Tuo altaan päällä roikkuva koppa on piilomaja, jonne voi mennä loikoilemaan patjan päälle. Majassa oli kuulemma ihanaa, raportoi siskoni.

More to read

Musla & House of Organic & Eteritique

Spa-retkellä: osa 2

Kirsikka Simberg

Spa-retki Helsingin saaristossa jatkuu. Nyt glowing skin ja fabulous hair!

Banaanista jäätelöksi

Katri Mutikainen

Tummuvat banaanit kannattaa pakastaa ja tehdä niistä näitä herkkuja.

Tuisku The Inspirational Blind Cat

Enni Koistinen

Uskomattoman inspiroiva tositarina elämän esteiden ylitsepääsemisestä.

Musla

Kylppärissä

Kirsikka Simberg

... on paljon purkkeja.