Suosi­tuk­sia töllöttämiseen

Suosituksia viimeaikaisista hyvistä sarjoista ja muista perustelujen kera.

Koronakevään aikana tulee vietettyä hyvin paljon aikaa kotona telkkari- ja stremauspalveluita katsellen. Keräsin omia sekä Mian ja Kirsikan suosikkisarjoja töllötystä helpottamaan. Eiks katsottavan valitsemiseen mene aina enemmän aikaa kuin itse sarjan katsomiseen? Jätä omat telkkarisuositukset kommentteihin, kaikki vinkit kiinnostaa.

LOL-sarjat

Succession. Manhattanilla asuvan miljardööriperheen media-imperiumin vallantaistoa on samalla kauhistuttavaa ja upeaa seurata. Käytännössä kaikki sarjan hahmot ovat ihan hirveitä ja samalla rakastettavia. Samalla sarjan käsikirjoitus on nerokkaan hauska. Successionia kannattaa katsoa muutama jakso, niin hiffaa sen upeuden. Ahmin sarjan parissa viikossa ja nyt ikävöin sen hahmoja.
Mistä katsoa: HBO Nordic

Curb Your Enthusiasm. Kirsikan suositus: Sarjassa seurataan semi-eläköityneen TV-käsikirjoittajan elämää. Larry David on vaan niin ihana ja kiusallinen. Sopii korona-pelkojen lievennykseen, koska sarja on niin taattua Larry David -huumoria.
Mistä katsoa: HBO Nordic

Aivotonta hömppää

Sex on the Beach Suomi. Aijaijai, jos tykkäät Temppareista, niit tykkäät myös tästä. Kiimaiset bailaajasinkut lähetetään Karibialle ja joka jaksossa jonkun eksä nousee dramaattisesti merestä ja liittyy seurueeseen. Luvassa mustasukkaisuutta, draamaa ja mielenkiintoisia tatuointeja. Viihdyttävyys-aste on sama mitä Temptation Islandissa – mutta ilman niitä snoozefest-deittiosuuksia.
Mistä katsoa: DPlay

Love is Blind. Tämän hetken seuratuin realitysarja on karmaisevan koukuttava ja muutenkin kaikin puolin karmaiseva. Samalla suosittelen tätä, mutta samaan aikaan en suosittele kenenkään hukkaavan tähän sarjaan aikaansa. Sinkut deittailevat näkemättä toisiaan, kosivat ja vasta sitten näkevät toisensa. Kuukauden päästä parit avioituvat, paitsi osa jättää kihlattunsa alttarille. Sarja on 100% käsikirjoitettu ja mielestäni kaikki ovat näyttelijöitä. Silti sarja on fantastinen.
Mistä katsoa: Netflix

Ruokasarja ilman ärsyttävää hifistelyä

Ugly Delicious ja Yksi kaupunki, monta makuelämystä. Jenkkikokki David Changin luotsaamat ruoka- ja matkaohjelmat ovat ihan sairaan hyviä. Changin innostuminen eri ruokalajeja kohtaan on innostavaa ja mukavan rentoa. Ugly Delicious-sarjassa perehdytään aina yhteen superherkulliseen ruokalajiin kerralla, esim. tacoihin, pizzaan, döner kebabiin, uppopaistettuun kanaan yms. Tulee nälkä.
Mistä katsoa: Netfix

WTF-elementtiset sarjat

Goop Lab. Gwyneth Paltrowin omistama, paljon puhuttava lifestyle-brändi Goop laajeni sarjaksi. Ennen kun painoin playtä ensimmäisen jakson kohdalla, olin täysin valmis triggeröitymään sarjan kyseenalaisista aiheista. Mutta tämähän on just mielenkiintoinen sarja! Sopivasti huuhaata, paljon viihdettä. Huumetrippailua, avantouintia, energiahoitoja ja meediokoulutusta.
Mistä katsoa: Netflix

Japanilaisen tyylin lähteillä. Hassu japanilainen sarja, jossa tutustutaan japanilaiseen kulttuuriin ruoan, käsitöiden ja perinteiden kautta. Lempiosuudet ovat ”mitä tämä käsityöläinen valmistaa?”-arvuuttelut, jossa katsojalle ei alussa kerrota mitä perinteikäs mestarikäsityöläinen tekee. Suuresti viihdyttävä sarja! Olin pitkään täysin koukussa tähän sarjaan (kuten Miakin). Aluksi kannattaa katsoa ensimmäinen jakso, muuten katsomisjärjestyksellä ei ole väliä – valkkaa jaksokuvauksista aihe, joka sinua kiinnostaa.
Mistä katsoa: Netflix

Jännittävää draamaa

Zero Zero Zero. Kuumottavassa draamasarjassa seurataan kansainvälistä huumekauppaa. Jättimäinen kokaiinierä lähtee Meksikosta ja huumelähetykseen on sekaantunut myös Italian järjestäytynyt rikollisuus ja amerikkalainen rahtibisnes. Tosi jännittävä uusi sarja. Sarjan on kirjoittanut Italian mafiasta kertovan Gomorrah-paljastuskirjan tehnyt Roberto Saviano, joten ilmeisesti Zero Zero Zeron karmaisevat huumebisnekset ovat oikeassa elämässäkin yhtä kuumottavia.
Mistä katsoa: HBO Nordic

Soparanos. Mian suositus: Sopranos on mun lempisarja koko maailmassa, oon nähnyt kaikki tuotantokaudet ehkä 4 kertaa. Siinä on ihan parhaat henkilöhahmot, jotka tuntuu jo tässä vaiheessa melkein omalta perheeltä. Puvustus on myös nerokas, mun lempihahmo on Adriana LaCerva jolla on huikee tyyli (paljon leopardikuosia!). suosittelen myös seuraamaan @sopranosstyle IG-tiliä.
Mistä katsoa: HBO Nordic

The Stranger. Mian suositus: Uusi brittisarja, jossa on tosi hyviä juonenkäänteitä! Koko ajan tapahtuu jotain yllättävää! Ei ehkä mikään maailman paras tai mieleenpainuvin sarja, mutta toimii jos on jo katdonut kaikki klassikot ja etsii jotsin jännää katottavaa.
Mistä katsoa: Netflix

The Outsider. Vähän liiankin jännittävä, salaperäinen sarja. Stephen Kingin bestselleriin perustuvassa rikossarjassa perehdytään nuoren pojan murhatutkimuksiin ja sen ympärillä pyöriviin mysteerisiin asioihin. Okei, tää oli niin jännittävä, että jouduin jättämään tämän kesken (yliluonnolliset, pelottavat asiat on mulle aika no-no).
Mistä katsoa: HBO Nordic

Lady Di forever <3

Diana omin sanoin
-dokumentti. Oo äm gee. Prinsessa Diana kertoi avoimesti kurjasta elämästään brittihovissa.  Arkistomateriaaleista ja henkilökohtaisista tallenteista koostuva dokumentti avaa muunmuassa Dianan ja Charlesin ihan kamalalta kuulostavaa avioliittoa.
Mistä katsoa: Netflix

Gimme dat information

Pikakuva (engl. Explained). Vähän niinku wikipedia-artikkelit, mutta viihdyttävästi kerrottuna. Supermielenkiintoisia ja informatiivisia 20-minuuttisia jaksoja aiheista todella laajalla skaalalla. Olen aivan koukussa! Nyt tiedän enemmän timanteista ja niiden bisneksestä, K-popin historiasta, merirosvoista ja seuraavaksi perehdyn astrologiaan ja tatuoiteihin. Pikakuvasta on tullut myös aivoista kertovat Mielen salat- ja seksiteemaiset minisarjat. Love it.
Mistä katsoa: Netflix

Gardeners’ World ja Big Dreams Small Spaces. Kirsikan suositus: brittiläisen Monty Donin luotsaamat rentouttavat puutarhaohjelmat. Gardeners’ World on BBC:n rentouttava puutarhasarja, jota voi katsoa YouTubesta. Siinä seurataan puutarhoja eri vuodenaikoihin. Se on tosi relaxing ja inspiroiva. Netflixissä on myös Monty Donin Big Dreams Small Spaces-puutarhasarja, joka on myös inspiroiva ja sain paljon puutarha-ideoita. Luontoa on kiva katsoa – ei tule ahdistuksia ja painajaisia.
Mistä katsoa: Youtube ja Netflix

Masterclass. Streamauspalvelu, jossa eri alojen huiput jakavat vinkkejään muille. Olen katsonut Masterclassista mm. meksikolaisen ruokien kokkikurssia ja muita ruoanlaittovinkkejä, RuPaulin esiintymiskoulua, Christina Aguileran laulutunteja, Bobbi Brownin meikkivinkkejä ja eri kirjailijoiden sekä luovan alan opetusvideoita. RA-KAS-TAN. Seuraavaksi ehkä katson FBI:n panttivankineuvottelijan vinkit sähköpostilla tapahtuvien neuvotteluiden avuksi, lol. Könttäsummana maksettava 200€ palvelumaksu on aika korkea, mutta loppujen lopuksi se on kuukaudessa vain 6 euroa korkeampi mitä muut streamauspalvelut. Laitoin kuitin firman piikiin – kai tää menee koulutuksesta?
Mistä katsoa: Masterclass

More to read

Musla valkoiset farkut ja Samujin paita

Winter whites

Kirsikka Simberg

Näin kylmillä säillä tuntuu mahdottomalta pukeutua ihanasti, paitsi jos on kokoajan visusti siätoiloissa. Siksi näytänkin kokoajan toppatakkiin käärityltä nakilta.

Taidesaari Naoshima

Mia Frilander

Yö maailman ihanimmassa hotellissa ja vierailu lempimuseossani, jossa ei saa käyttää kenkiä.

Shoppailumantrani: Kuka tämän ompeli?

Mia Frilander

Vaadin vaatteisiin samanlaista varoituskuvaa kuin tupakka-askeissa on.

Matkaoppaat

Katri Mutikainen

Lost in -kaupunkioppaat, kertovat luovien tekijöiden lempipaikat ja matkavinkit eri kaupunkeihin.