Vispaa sitä puuroa

Tällä hetkellä kiinnostaa syödä tavallista ja nostalgiselta maistuvaa ruokaa.

Comfort foodia?  Ja kaikkea sellaista, mikä sisältää mahdollisimman vähän ruoalla kikkailua tai sanoja gluteeniton, viljaton ja muita -ton päätteistä sanastoa. Plaah plaah plaah.

Siksi olen alkanut tehdä pitkästä aikaa vispipuuroa. Se on meganostalgista ja kaiken lisäksi vielä super-edullista.

Vispipuuron kuuluu olla unelmakevyttä ja ilmavaa, kuin pehmeää puolukkapilveä (ja vähän samannäköistä kuin Muumien lentävät pinkit pilvet).

Puolukasta tehty vispipuuro on se klassikkojen klassikko, mutta olen kokeillut vispipuuroa myös omenasoseesta ja raparperista – kummatkin toimi erittäin hyvin.

Koska olen niin innostunut vispipuurosta, tein sitä juuri jättisatsin ylläriksi työhuonekavereilleni, koska se on täydellinen välipala. Vispipuuroylläri saikin aikaan monta “oohh” ja “jeee”-kiljaisuja. Kuulin myös lausahduksen “tää on ehkä parasta vispipuuroa ikinä!”.

Vispipuuro
neljälle

1 litra vettä
3 dl puolukoita (about yksi 200g puolukkapakastepussi)
1 dl mannasuurimoita
1½ dl sokeria
1 tl suolaa

Kiehauta vesi, marjat, sokeri ja suola. Anna kiehua 5-10 min. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5-10 min. Anna puuron jäähtyä. Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten sähkövatkaimella. Tarjoile halutessasi maidon kanssa.

More to read

Q&A: Frantsilan Virpi Raipala-Cormier

Mia Frilander

Haastattelussa Frantsila-luomukosmetiikkamerkin perustaja, Virpi Raipala-Cormier.

Musla / Radio Helsinki

Radiossa

Kirsikka Simberg

Päivitetyt Spotify-soittolista ja On-demand.

Musla Mandoliini Chez Marius

Mandoliini

Kirsikka Simberg

“Ihan törkeen monet Michelin-ravintolat käyttää sitä mandoliinia. Ja tietty normiravintolat myös.”

Riisinuudelisalaatti

Kirsikka Simberg

Riisinuudelit ovat suosikkinuudeleitani. Niitä esiintyy tämän pienen lounassalaatin lisäksi muunmuassa ravintola Rullan kesärullissa, joita syön melkein kerran viikossa lounaaksi.