Vispaa sitä puuroa

Tällä hetkellä kiinnostaa syödä tavallista ja nostalgiselta maistuvaa ruokaa.

Comfort foodia?  Ja kaikkea sellaista, mikä sisältää mahdollisimman vähän ruoalla kikkailua tai sanoja gluteeniton, viljaton ja muita -ton päätteistä sanastoa. Plaah plaah plaah.

Siksi olen alkanut tehdä pitkästä aikaa vispipuuroa. Se on meganostalgista ja kaiken lisäksi vielä super-edullista.

Vispipuuron kuuluu olla unelmakevyttä ja ilmavaa, kuin pehmeää puolukkapilveä (ja vähän samannäköistä kuin Muumien lentävät pinkit pilvet).

Puolukasta tehty vispipuuro on se klassikkojen klassikko, mutta olen kokeillut vispipuuroa myös omenasoseesta ja raparperista – kummatkin toimi erittäin hyvin.

Koska olen niin innostunut vispipuurosta, tein sitä juuri jättisatsin ylläriksi työhuonekavereilleni, koska se on täydellinen välipala. Vispipuuroylläri saikin aikaan monta “oohh” ja “jeee”-kiljaisuja. Kuulin myös lausahduksen “tää on ehkä parasta vispipuuroa ikinä!”.

Vispipuuro
neljälle

1 litra vettä
3 dl puolukoita (about yksi 200g puolukkapakastepussi)
1 dl mannasuurimoita
1½ dl sokeria
1 tl suolaa

Kiehauta vesi, marjat, sokeri ja suola. Anna kiehua 5-10 min. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5-10 min. Anna puuron jäähtyä. Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten sähkövatkaimella. Tarjoile halutessasi maidon kanssa.

More to read

Musla ratkaisu vaatekriiseihin

Ratkaisu vaatekriiseihin

Kirsikka Simberg

Vaatekriisit. Tämä laajalti vaiettu vitsaus saattaa saada kärsijänsä vaikuttamaan pinnalliselta ja pikkumaiselta, sillä eikö elämässä muka ole tärkeämpää tekemistä, kun vaatteiden miettiminen?

Kaaoksen kauneus

Mia Frilander

Tervetuloa vastoinkäymiset ja epävarmuus.

Kuin aavikolla

Enni Koistinen

Ahaa-elämys kesäpukeutumiseen aavikoilta.

Uhka vai mahdollisuus: sadan euron hiusdonitsi

Kirsikka Simberg

Kolme tapaa hankkia hiusdonitsi.