Vispaa sitä puuroa

Tällä hetkellä kiinnostaa syödä tavallista ja nostalgiselta maistuvaa ruokaa.

Comfort foodia?  Ja kaikkea sellaista, mikä sisältää mahdollisimman vähän ruoalla kikkailua tai sanoja gluteeniton, viljaton ja muita -ton päätteistä sanastoa. Plaah plaah plaah.

Siksi olen alkanut tehdä pitkästä aikaa vispipuuroa. Se on meganostalgista ja kaiken lisäksi vielä super-edullista.

Vispipuuron kuuluu olla unelmakevyttä ja ilmavaa, kuin pehmeää puolukkapilveä (ja vähän samannäköistä kuin Muumien lentävät pinkit pilvet).

Puolukasta tehty vispipuuro on se klassikkojen klassikko, mutta olen kokeillut vispipuuroa myös omenasoseesta ja raparperista – kummatkin toimi erittäin hyvin.

Koska olen niin innostunut vispipuurosta, tein sitä juuri jättisatsin ylläriksi työhuonekavereilleni, koska se on täydellinen välipala. Vispipuuroylläri saikin aikaan monta “oohh” ja “jeee”-kiljaisuja. Kuulin myös lausahduksen “tää on ehkä parasta vispipuuroa ikinä!”.

Vispipuuro
neljälle

1 litra vettä
3 dl puolukoita (about yksi 200g puolukkapakastepussi)
1 dl mannasuurimoita
1½ dl sokeria
1 tl suolaa

Kiehauta vesi, marjat, sokeri ja suola. Anna kiehua 5-10 min. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5-10 min. Anna puuron jäähtyä. Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten sähkövatkaimella. Tarjoile halutessasi maidon kanssa.

More to read

Muutto ja ikävä

Katri Mutikainen

Muutin takaisin Suomeen.

Musla Gasum kaasuauto

Kaasuauto

Kirsikka Simberg

Meidän auto on pieni vaaleansininen Daewoo Kalos. Sama merkki, joka autojen lisäksi valmistaa myös kodinkoneita.

Musla 7 Day Detox

7 day detox

Kirsikka Simberg

En tiedä mikä detox-sanan virallinen merkitys on, mutta olen huomannut, että sitä voi käyttää kuka vaan melko vapaamielisesti.

Talvi on ihmisen parasta aikaa

Musla

Tätä en ikinä uskonut sanovani ääneen: rakastan talvea – ja vieläpä erityisesti tammikuuta!