Banaa­nis­ta jääte­lök­si

Tummuvat banaanit kannattaa pakastaa ja tehdä niistä näitä herkkuja.

Banaanin optimaalinen kypsyysaste herättää kiistelyä. Toiset nauttivat omansa lähes mustina ja toiset vihreinä niin, että kuori lähtee hädin tuskin irti hedelmästä. Lapsena kuuluin jälkimmäiseen kategoriaan; jos banaani oli vähänkin kypsynyt, en suostunut syömään sitä.

Kuoren väri kertoo paljon banaanista muutakin, kuin sen miltä hedelmä maistuu. Nimittäin mitä tummempi kuori on, sitä enemmän hedelmä sisältää antioksidantteja ja sulaa vatsassa paremmin. Raaka banaani taas sisältää vähemmän sokeria kuin kypsä, koska sen hiilihydraatit eivät ole vielä kehittyneet tärkkelyksestä sokeriksi.

Yleensä leivon tosi pitkälle tummuneista, pöydälle unohtuneista banaaneista banaanikakkua, mutta jos en syystä tai toisesta ehdi, kuorin banaanit ja pakastan ne pienissä pusseissa.

Tämä mustikkasuklaajäätelöresepti erinomainen keino hyödyntää pakastimen banaanivarastot.

MUSTIKKA-MINTTUSUKLAA-BANAANIJÄÄTELÖ

1,5 pakastettua banaania
1rkl kaakaojauhetta
1tl vanilijaa
0,5dl manteli/kookosmaitoa
pakastettuja mustikoita
minttua

Blendaa ainekset pienellä teholla. Kannattaa aloittaa blendaaminen varovasti ja käyttää säännöllisin väliajoin nuolijaa apuna ja työntää massaa reunoilta takaisin tehosekoittimen terää kohti. Kun massa on tasaista, jäätelö on valmista nautittavaksi. Jos banaaneja ei ole valmiiksi pakkasessa, voit myös tehdä huoneenlämpöisestä banaanista massan ja pakastaa sen.

Lisää banaanijäätelö inspiraatiota löytyy täältä.

More to read

Pregnancy brain

Kirsikka Simberg

Tieteelliset tutkimukseni osoittavat, että vauvat käyttävät energiakseen äidin aivot.

Q&A: Anna Teurnell

Kirsikka Simberg

Interviewed with the inspiring Creative Director of Marimekko.

Tofu Bahn Mi

Enni Koistinen

Kolonialismin lahja ruokamaailmalle.

Musla Mia Frilander Laila Pullisen ateljee

Laila Pullisen ateljeessa

Mia Frilander

Nissbacka on Vantaan helmi.