Banaa­nis­ta jäätelöksi

Tummuvat banaanit kannattaa pakastaa ja tehdä niistä näitä herkkuja.

Banaanin optimaalinen kypsyysaste herättää kiistelyä. Toiset nauttivat omansa lähes mustina ja toiset vihreinä niin, että kuori lähtee hädin tuskin irti hedelmästä. Lapsena kuuluin jälkimmäiseen kategoriaan; jos banaani oli vähänkin kypsynyt, en suostunut syömään sitä.

Kuoren väri kertoo paljon banaanista muutakin, kuin sen miltä hedelmä maistuu. Nimittäin mitä tummempi kuori on, sitä enemmän hedelmä sisältää antioksidantteja ja sulaa vatsassa paremmin. Raaka banaani taas sisältää vähemmän sokeria kuin kypsä, koska sen hiilihydraatit eivät ole vielä kehittyneet tärkkelyksestä sokeriksi.

Yleensä leivon tosi pitkälle tummuneista, pöydälle unohtuneista banaaneista banaanikakkua, mutta jos en syystä tai toisesta ehdi, kuorin banaanit ja pakastan ne pienissä pusseissa.

Tämä mustikkasuklaajäätelöresepti erinomainen keino hyödyntää pakastimen banaanivarastot.

MUSTIKKA-MINTTUSUKLAA-BANAANIJÄÄTELÖ

1,5 pakastettua banaania
1rkl kaakaojauhetta
1tl vanilijaa
0,5dl manteli/kookosmaitoa
pakastettuja mustikoita
minttua

Blendaa ainekset pienellä teholla. Kannattaa aloittaa blendaaminen varovasti ja käyttää säännöllisin väliajoin nuolijaa apuna ja työntää massaa reunoilta takaisin tehosekoittimen terää kohti. Kun massa on tasaista, jäätelö on valmista nautittavaksi. Jos banaaneja ei ole valmiiksi pakkasessa, voit myös tehdä huoneenlämpöisestä banaanista massan ja pakastaa sen.

Lisää banaanijäätelö inspiraatiota löytyy täältä.

More to read

Melontaretki Siuntionjoella

Enni Koistinen

Upea puolen pävän melontareitti "Suomen Amatsonilla".

Miltä ajattelin näyttää 2018

Mia Frilander

Tyylini ruutukaappausten kautta havainnollistettuna.

Jooga opettaa elämästä

Mia Frilander

Kun vaihtaa itsekurin lempeyteen, asioita alkaa tapahtua.

Tuoksujuttuja

Mia Frilander

Ilmainen uusi tuoksu, olkaa hyvät!