Bataat­ti­so­se­keit­to

Sosekeittojen kuningatar: bataattikeitto suolaisilla lisukkeilla.

Mikä sen parempaa kuin makean ja suolaisen yhdistelmä? Esimerkiksi ranskalaiset dipattuna softikseen oli lapsuuteni herkkujälkkäri. Yhdistelmä hipoo täydellisyyttä.

Rakastan bataattisosekeittoa, mutta makean makunsa vuoksi se tarvitsee mielestäni aina pienen suolaisen lisän, ettei keitosta tule äklöä. Hyvä tapaa maustaa makea keitto on höystää se suolaisilla lisukkeilla. Lisukkeiden lisäämisen myötä keitosta tulee myös ravinnerikkaampi ja täyttävämpi.

BATAATTISOSEKEITTO

2 isoa bataattia kuorittuna ja kuutioiksi paloiteltuina
1 l vettä
2 rkl kasvisfondia
1 rkl öljyä paistamiseen
1 sipuli kuutioituna
2 rkl punaista currytahnaa
2 rkl korianteritahnaa

Laita bataattikuutiot veteen kiehumaan. Lisää kasvisfondi ja laita kansi kattilan päälle. Laita sipulisilppu pehmenemään öljyiselle pannulle. Kun sipuli on läpikuultavaa ja pehmeää, lisää curry- ja korianteritahna. Sekoita hyvin. Lisää sipuliseos kiehumaan bataattien kanssa. Kun bataattikuutiot ovat kypsät, soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Jos keitto on mielestäsi liian paksua, lisää nestettä.

Parhaita lisukkeita keiton päälle ovat mielestäni feta, suolaisessa vedessä keitetty quinoa tai jopa suolainen quinoasalaatti, korianteri, kananmuna, avocado ja suolaiset pähkinät. Usein lorautan päälle vielä hieman kurpitsaöljyä ja maustan kaiken chilihiutaleilla ja pippurilla.

More to read

Nara Hotel

Mia Frilander

Yksi Japanin monista helmistä: vuonna 1909 rakennettu Nara Hotel, jossa myös Albert Einstein on yöpynyt.

Taidesaari Naoshima

Mia Frilander

Yö maailman ihanimmassa hotellissa ja vierailu lempimuseossani, jossa ei saa käyttää kenkiä.

Musla Uusi-Seelanti

Uusi-Seelanti: Pohjoissaari

Kirsikka Simberg

Matkustimme Katrin kanssa Uuteen-Seelantiin ja Australiaan marraskuussa. Matka oli yksi parhaista.

Musla paistetut muikut resepti

Paistetut muikut

Kirsikka Simberg

Eettinen, rapeaksi voissa paistettu muikku on yhtä aikaa hienostunut ravintola klassikko ja Suomen toreilla myytävä kotimainen street food -herkku.