Bataat­ti­so­se­keit­to

Sosekeittojen kuningatar: bataattikeitto suolaisilla lisukkeilla.

Mikä sen parempaa kuin makean ja suolaisen yhdistelmä? Esimerkiksi ranskalaiset dipattuna softikseen oli lapsuuteni herkkujälkkäri. Yhdistelmä hipoo täydellisyyttä.

Rakastan bataattisosekeittoa, mutta makean makunsa vuoksi se tarvitsee mielestäni aina pienen suolaisen lisän, ettei keitosta tule äklöä. Hyvä tapaa maustaa makea keitto on höystää se suolaisilla lisukkeilla. Lisukkeiden lisäämisen myötä keitosta tulee myös ravinnerikkaampi ja täyttävämpi.

BATAATTISOSEKEITTO

2 isoa bataattia kuorittuna ja kuutioiksi paloiteltuina
1 l vettä
2 rkl kasvisfondia
1 rkl öljyä paistamiseen
1 sipuli kuutioituna
2 rkl punaista currytahnaa
2 rkl korianteritahnaa

Laita bataattikuutiot veteen kiehumaan. Lisää kasvisfondi ja laita kansi kattilan päälle. Laita sipulisilppu pehmenemään öljyiselle pannulle. Kun sipuli on läpikuultavaa ja pehmeää, lisää curry- ja korianteritahna. Sekoita hyvin. Lisää sipuliseos kiehumaan bataattien kanssa. Kun bataattikuutiot ovat kypsät, soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Jos keitto on mielestäsi liian paksua, lisää nestettä.

Parhaita lisukkeita keiton päälle ovat mielestäni feta, suolaisessa vedessä keitetty quinoa tai jopa suolainen quinoasalaatti, korianteri, kananmuna, avocado ja suolaiset pähkinät. Usein lorautan päälle vielä hieman kurpitsaöljyä ja maustan kaiken chilihiutaleilla ja pippurilla.

More to read

DIY: Köyhän naisen modernistinen kaulakoru

Mia Frilander

Elegantti hihhulikoru.

Valokuvaaja Akila Berjaoui

Kirsikka Simberg

Naiskuvaajan silmin: ihanat peput rannalla.

Riisinuudelisalaatti

Kirsikka Simberg

Riisinuudelit ovat suosikkinuudeleitani. Niitä esiintyy tämän pienen lounassalaatin lisäksi muunmuassa ravintola Rullan kesärullissa, joita syön melkein kerran viikossa lounaaksi.

Taidekoti Kirpilä

Enni Koistinen

Töölöstä löytyy parikin hurmaavaa kotimuseota sekä kaupungin ihanin terassi.