Bataat­ti­so­se­keit­to

Sosekeittojen kuningatar: bataattikeitto suolaisilla lisukkeilla.

Mikä sen parempaa kuin makean ja suolaisen yhdistelmä? Esimerkiksi ranskalaiset dipattuna softikseen oli lapsuuteni herkkujälkkäri. Yhdistelmä hipoo täydellisyyttä.

Rakastan bataattisosekeittoa, mutta makean makunsa vuoksi se tarvitsee mielestäni aina pienen suolaisen lisän, ettei keitosta tule äklöä. Hyvä tapaa maustaa makea keitto on höystää se suolaisilla lisukkeilla. Lisukkeiden lisäämisen myötä keitosta tulee myös ravinnerikkaampi ja täyttävämpi.

BATAATTISOSEKEITTO

2 isoa bataattia kuorittuna ja kuutioiksi paloiteltuina
1 l vettä
2 rkl kasvisfondia
1 rkl öljyä paistamiseen
1 sipuli kuutioituna
2 rkl punaista currytahnaa
2 rkl korianteritahnaa

Laita bataattikuutiot veteen kiehumaan. Lisää kasvisfondi ja laita kansi kattilan päälle. Laita sipulisilppu pehmenemään öljyiselle pannulle. Kun sipuli on läpikuultavaa ja pehmeää, lisää curry- ja korianteritahna. Sekoita hyvin. Lisää sipuliseos kiehumaan bataattien kanssa. Kun bataattikuutiot ovat kypsät, soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Jos keitto on mielestäsi liian paksua, lisää nestettä.

Parhaita lisukkeita keiton päälle ovat mielestäni feta, suolaisessa vedessä keitetty quinoa tai jopa suolainen quinoasalaatti, korianteri, kananmuna, avocado ja suolaiset pähkinät. Usein lorautan päälle vielä hieman kurpitsaöljyä ja maustan kaiken chilihiutaleilla ja pippurilla.

More to read

Pieni Tokio-opas

Mia Frilander

Pieni opas Tokion kauppoihin, baareihin, ravintoloihin ja museoihin.

Musla Taika Mannila kalenteri 2017

Musla-kalenteri 2017

Kirsikka Simberg

Musla 2017 -kalenterin kuvitti Taika Mannila. Se on nakukalenteri.

Musla California Los Angeles

Calicali

Kirsikka Simberg

Terveisiä Losista!

Musla hotellilakanat Frette

Hotellilakanat 2

Kirsikka Simberg

Täydellisten hotellilakanoiden metsästys jatkuu.