Hoito­pas kiha­ril­le hiuksille

Kiharan tukan hoito-ohjeet.

Yllättävän monilla suomalaisilla on luonnonkihara tai ainakin hieman taipuisa hiuslaatu. Usein kiharat eivät kuitenkaan taivu juuri toivotulla tavalla, vaan pörröisen kiharan esikuva tuntuu olevan Harry Potterin Hagrid. Silloin houkutus tarttua hiustensuoristajaan on suuri. Jos tunnistat itsesi, read on! Näillä vinkeillä,  saat taipuisan tukkasi kukoistamaan, ja jätät suosiolla suoristusraudan ja harjan käyttämättöminä kaappiin.

TÄRKEIN SÄÄNTÖ: Älä harjaa hiuksiasi kuivana! Jätä harjat suoratukkaisille ja anna kiharien olla, harjaaminen nimittäin avaa kiharat ja tekee ainakin omasta pehkostani pörröisen. Harjaan hiukseni hyvin harvoin ja ainoastaan silloin, kun olen suihkussa ja niissä on hoitoainetta. Useimmiten “kampaan” niitä vain sormillani samalla kun levitän hoitoaineen.

Hiusten pesuun käyvät tuotteet, jotka oikeasti kosteuttavat kunnolla. Käytän Trèsemmen kosteuttavia shampoota ja hoitoainetta, koska ne toimivat kiharille hyvin ja pullot ovat jättikokoisia ja super edullisia. Usein naureskelen kalliille shampoille ja mietin kuinka täydellistä on pihistellä 7 euron jättipulloilla, jotka ovat täynnä toimivaa tavaraa.

Älä mene märillä hiuksilla nukkumaan tämän takia.

Pesun jälkeen käytä aina kiharatuotteita, eli jätettävää hoitoainetta ja kiharoiden erottelijaa. Aineet poistavat pörröisyyttä, hoitavat ja tekevät kiharoista kauniin muotoisia. Puristele märkiin hiuksiin molempia tuotteita noin kahden pumppauksen verran. Paul Mitchellin kiharille hiuksille tehdyt tuotteet ovat omia suosikkejani.

Anna hiusten kuivua aineiden kanssa, älä föönaa niitä. Föönaaminen lisää yleensä pörröisyyttä, vaikka kyseessä olisi minkälainen kiharafööni.

Kannattaa pestä hiukset korkeintaan joka toinen päivä, ja toisena päivänä pelkästään hoitoaineella. Omat hiukseni eivät rasvoitu juuri lainkaan ja ainoastaan kuivuvat shampoolla pesusta.

Suomalaiset kiharat ovat lähes aina kuivaa laatua, joten kaikki kosteuttava ja öljymäinen ravitsee niitä. Kookosöljy kosteuttaa hyvin kuivia latvoja, ja saunassa kosteuttava hoitoaine vaikuttaa hiuksiin kokemukseni mukaan parhaiten.

Olen asioinut kampaajilla, jotka luulevat että hiukseni ovat kokonaan huonossa kunnossa ja leikkaavat helposti jopa 15 senttiä pois, vaikka oikeasti hius on kuivaa luonnostaan. Eli viimeinen vinkki: älä usko kaikkea mitä kampaajat sanovat. Jos tiedät hyvän kihariin hiuksiin erikoistuneen kampaajan, olen pelkkänä korvana!

Lopuksi lue nämä. Erittäin samaistuttava.

More to read

Musla Etelä-Ranska

Nuku, syö, juo ja lepää

Kirsikka Simberg

Vietin loman perusasioiden äärellä.

Kuin aavikolla

Enni Koistinen

Ahaa-elämys kesäpukeutumiseen aavikoilta.

Hoitopas kiharille hiuksille

Katri Mutikainen

Kiharan tukan hoito-ohjeet.

Mitä opin kukkameditaatiossa?

Mia Frilander

Mummot + puutarhat = parempi elämä.