Koti­te­koi­nen mysli

Tämä herkkumysli on hyvä aamupala, mutta ennen kaikkea kiva lahjaidea.

Hyvä kotitekoinen mysli on yksi ihanimmista aamupaloista ja myös hyvä joululahjaidea. Valmiissa mysleissä on usein paljon sokeria, ja kun myslin tekee itse, voi sinne lisätä mieluisat mausteet ja marjat. Yhden pellillisen tekemisessä menee noin puoli tuntia.

HERKKUMYSLI

5dl kaurahiutaleita (mysliä voi tehdä myös esimerkiksi ruishiutaleista, kunhan hiutaleiden ja leseiden yhteismäärä on n. 6dl.)
0,5dl kauraleseitä
0,5dl ruisleseitä
pähkinöitä ja siemeniä oman maun mukaan

1dl hunajaa
4rkl kookosöljyä
1tl inkiväärijauhetta
1tl kanelia
ripaus suolaa

Lisäksi: taateleita, viikunoita, kookosta, kuivattuja marjoja, mulpereita, kaakaonibsejä, gojimarjoja.. the list goes on.

Sekoita hiutaleet ja pähkinät isossa kulhossa. Lämmitä hunaja, kookosöljy ja mausteet kattilassa, kaada hiutaleseokseen ja sekoita. Levitä massa tasaisesti pellille ja paahda mysliä 175 asteessa uunin keskiosassa n. 20 minuuttia. Noin 10 minuutin paahtamisen jälkeen kannattaa vähän käännellä mysliä, jotta se paahtuu tasaisesti. Mysli palaa helposti, joten kannattaa kytätä uunia tasaisin väliajoin (terveisin: poltin kaksi ensimmäistä).

Kun otat lähes valmiin herkun pois uunista, voit lisätä siihen haluamasi tuunakkeet (marjat/taatelit ja muut). Laita mysli purkkiin vasta, kun se on jäähtynyt kokonaan.

Jos teet mysliä lahjaksi, varmista että olet syönyt juuri ennen kokkailuja. Muuten saattaa olla, että lahjaksi jää pelkkä purkki.

More to read

Parhaat pihistelyvinkit

Katri Mutikainen

7 parasta pihistelyvinkkiä, jotka olen oppinut ystävältäni, joka saa kiksejä kaikista maailman bonuksista.

Aamukahvilla(kin): uudet rutiinit

Kirsikka Simberg

Loma on hyvää aikaa kokeilla uusia elämäntapoja.

Valokuvia: Japanissa

Kirsikka Simberg

Viimevuoden Japanin matka oli ensimmäiseni.

Weranna’s

Kirsikka Simberg

Uusi kaupparakkaus Helsingissä. Eettisiä sisustustavaroita maailmalta.