Kuivan kehon kosteu­tus­vin­kit

Suihkuhattu päähän ja vesimelonin makuista kookosvettä peliin!

Lämpötilavaihtelut ja flunssa kuivattavat ihoni. Olin kuumeessa viikko sitten ja olin unohtanut kuinka kuume kuivattaa jopa silmät ja päänahan. Näytin kalpealta korpulta ja kuivattava vaikutus kesti monta päivää. Aloin hysteerisesti tuijottamaan kaikkea kasvojeni ihosta hiusteni latvoihin ja päätin pitää pienimuotoisen viikon kestävän kosteutusseremonian, jossa pyrin siis siihen, että muistaisin joka päivä huolehtia kehoni kosteuttamisesta.

Löysin uuden, hauskan vesiterapian ja kaivoin vanhat tehokeinot käyttöön!

HIUKSILLE

Janoisten hiusten latvoille hyvää lääkettä ovat erilaiset öljyt, kuten argan- ja kookosöljy. Tällä hetkellä käytän kuitenkin voidemaista Rahuan jätettävää hoitoainetta. Se sopii hyvin kiharille ja kuiville hiuksille, eikä tee niistä rasvaisen tuntuisia.

Jos hiukset kaipaavat erityistä kosteutusta kauttaaltaan, suosittelen saunomaan hoitoaine päässä tai antaa hoitoaineen vaikuttaa suihkuhatun alla noin 15 minuuttia.

Pesen hiukseni shampoolla kaksi kertaa viikossa, koska jatkuva pesu kuivattaa niitä ja erityisesti päänahkaa. Usein pesen ne pelkästään vedellä ja hoitoaineella ja harjaan hiukseni hoitoaineen kanssa sormillani, jottei kuivat latvat katkeile. Kiharat kaipaavat paljon kosteuttavia tuotteita, jotta niiden muoto pysyy kauniina eikä pörröisenä; kerroin aikaisemmin luottotuotteistani täällä.

KASVOILLE

Huulirasvan käyttö on minulle ikuinen ongelma. Joskus tuntuu, että mitä enemmän sitä käyttää, sitä enemmän sitä tarvitsee. Kuiville huulille parhaat tuotteet ovat australialainen Lucas Papaw Ointment ja Elizabeth Ardenin Eight Hour Cream sekä hammasharja. Ensin kuorin huuleni hammasharjalla jonka jälkeen levitän voidetta päälle. Kosteuttava huulivoide auttaa myös kuiviin epäpuhtauksiin.

Omalle iholleni paras meikinpuhdistaja on kookosöljy, koska se jättää ihon pehmeäksi, eikä kuivata sitä lisää. Kasvovettä ei kannata myöskään unohtaa, koska se toimii ensimmäisenä kosteuttajana iholla meikinpoiston jälkeen ja se edistää muidenkin kosteustuotteiden imeytymistä.

Olen joskus myös kuullut silmänympärysvoiteen olevan super juttu koko kasvojen iholle, sitä pitää vielä testata!

Kannattaa myös vaihtaa tyynyliinaa usein, jottei liinaan jääneet vanhat öljyt tai voiteet muodosta epäpuhtauksia iholle.

SISÄISESTI

Luin Lifehackista, että erityisesti japanilaisilla on tapana juoda vettä heti herättyään tyhjään vatsaan. Kuulemma varsinkin tällainen vesiboostaus auttaa sivuston mukaan ehkäisemään ihon kuivuutta ja pitämään kehon kosteutusta yllä:

Juo rauhassa noin kuusi desilitraa vettä heti herättyäsi tyhjään vatsaan ja ennen hampaiden harjausta. Jos määrä tuntuu liian isolta, aloita pienemmästä ja lisää määrää vähitellen. Syö vasta 45 minuuttia tämän jälkeen. Juo vettä ainakin 30 minuuttia ennen aamiaista, lounasta tai päivällistä, mutta älä juo ruuan aikana tai jälkeen kahteen tuntiin.

Nauratti vähän nämä minuutintarkat vedenjuontiohjeet, mutta olen jo aikaisemmin lukenut, että veden juominen heti herätessä tyhjään vatsaan olisi tosi hyvä juttu kehon kosteutukselle ja tämän rutiinin olen nyt aloittanut.

Kokeilin kosteutusseremoniassani myös tällaista pinkkiä vegaanista kookosvesijauhetta, joka maistuu vesimelonilta ja kirsikoilta! Kookosvesi on tunnetusti yksi parhaimmista nesteyttäjistä, kiva että sitä saa myös hyvänmakuisena jauheena. Kesähelteillä ei tarvitse kuin sekoittaa pari lusikallista jauhetta vesipulloon ja ottaa mukaan piknikille tai pyöräretkille.

Nyt viikon jälkeen olo on kosteampi ja on pakko sanoa myös, että vitsi mä rakastan suihkuhattulookkia!

More to read

Mökillä

Kirsikka Simberg

Kaikki oleellinen.

Puutarhanhoito-läksyt

Kirsikka Simberg

Kuinka pukeutua puutarhaan ja muita käytännön vinkkejä viherpeukaloille.

Musla Kirsikka Simberg päässään Celinen aurinkolasit Synsamilta.

Porttiteoria: it-lasit

Kirsikka Simberg

It-bag ja merkkilasit: mitä yhteistä niillä on?

Miten puhut itsellesi?

Mia Frilander

#staypositive