Metsä­ret­kel­lä Nuuk­sios­sa

Yhteistyössä: Elovena

Metsässä vaeltelu ja eväiden syöminen on täydellinen aktiviteetti viikonlopulle.

Päätimme aurinkoisena lauantaina lähteä retkelle Nuuksion kansallispuistoon ja vakuutuimme siitä, että päivä metsässä on päivä parhaiten vietetty. Niin usein ylistän itsekin suomalaisa metsiä ja järviä, mutta liian harvoin lähden niistä nauttimaan, vaikka ihanan luonnon äärelle on lopulta todella helppo päästä. (Nuuksioon menee bussejakin!)

Pakkasimme mukaan nuotiopannun, eväsleipiä, rieskaa, marjoja, hedelmiä, puuroa, kaakoata, popcornia (notskipoppareita varten!) ja kahvia. Eksyimme matkalla ja harhailimme hitusen, mutta se teki päivästä vain entistä paremman, sillä lumisessa maisemassa kulkeminen oli todellista sielunhoitoa.

Kun saavutimme Kattilan nuotiopaikan, oli retken paras osuus käsillä: eväät. 

Tarkoituksemme oli tehdä notskipoppareita nuotiolla, mutta innokas yrityksemme paloi kirjaimellisesti pohjaan. Se oli kieltämättä pieni pettymys, sillä olimme todellakin odottaneet tämän nerokkaan innovaation toteuttamista pitkään! Taisimme saada aikaan kokonaiset viisi valmista valkoista popcornia.

Kirsikan tekemissä eväsrieskoissa oli ruohosipulilevitettä, tomaattia, rucolaa ja cheddar juustoa. Grillasimme niitä ritilällä niin kauan että juusto suli ja leipä sai ruskean pinnan.

Merinovilla lapaset: Vaiko
Reppu: Fjällräven,
Nokipannu, kattila, mukit ja kierrätetystä muovista tehdyt kipot: Partioaitta

Jos innostuit: Visit Espoon sivuilta löytyy lisätietoa Nuuksiosta ja sieltä löytyvistä patikointireiteistä, sekä siellä järjestettävistä tapahtumista. Myös opastettuja retkiä ja ohjelmapalveluita on paljon; en tiennyt aikaisemmin, että Nuuksiossa järjestetään metsäjoogaa ja rumpupajoja. Kansallispuistossa voi myös yöpyä laavussa tai kelohonkamökissä luonnon keskellä (tai tietty teltassa). Enni kertoi yöpymisestään ja pöllökokemuksestaan Nuuksiossa täällä.

More to read

Miltä ajattelin näyttää 2018

Mia Frilander

Tyylini ruutukaappausten kautta havainnollistettuna.

Second hand -vaatekaapilla

Kirsikka Simberg

Nyt kiinnostaa: romanttiset jutut.

Q&A: Matilda Mannström

Mia Frilander

Tässä on tämän hetken kiinnostavin suomalainen korumerkki.

Musla paistetut muikut resepti

Paistetut muikut

Kirsikka Simberg

Eettinen, rapeaksi voissa paistettu muikku on yhtä aikaa hienostunut ravintola klassikko ja Suomen toreilla myytävä kotimainen street food -herkku.