Muis­to­ti­lai­suus kerma­jää­te­löl­le

Itse tehty vegaanijäätelö on helppo ja herkullinen valmistettava.

Jätski on ihanaa: raikasta, makeaa ja viileää. Se sopii mihin tahansa tilaisuuteen juhlista darrapäivään ja makuja on miljoonia. Siitä ei myöskään tule irtokarkkien tavoin äklöä fiilistä, vaikka sitä söisi litrankin.

Tämän hehkutuksen jälkeen joudun toteamaan, että maitotuotteet eivät enää sovi minulle, joten ihana kermajäätelö on nyt jätettävä pois ruokavaliostani. Surun murtamana jätin hyvästit tälle ihanalle herkulle ja tein muistotilaisuuteen valokuvanäyttelyn meistä yhdessä. Siis minusta ja kermajäätelöstä eri tilaisuuksissa vanhoilta ajoiltamme. Kirsikka kirjoitti juuri Ingmanin uusista vegaanisista jäätelöistä, jotka onneksi helpottavat tuskaani hieman. Ehkä ensi kesänä vegaanijätskejä saa myös jätskikiskoilta?

Kuvien katselun lisäksi muistotilaisuuteeni kuului maidottoman banaanijätskin syöminen. Se on ihanan pehmismäisyytensä lisäksi myös sokeriton herkku.

MINTTU-PUNAVIINIMARJA PEHMIS

1 pakastettu banaani
n. 2dl jäisiä punaviinimarjoja
nippu minttua

Pyöritä blenderissä, kauho lautaselle, koristele mintulla ja nauti.

Olen tullut siihen johtopäätökseen, että elin vauvana jäätelöllä. Vanhoista valokuva-albumeista ei nimittäin löydy kuvia missä söisin jotain muuta. Kuulin myös siskoltani Carolinalta huhun, että äidinmaidon jälkeen mansikkajätski oli ensimmäinen “oikea ruoka” mitä suuhuni laitettiin.

More to read

Power Pop

Kirsikka Simberg

Tämä soittolista salainen aseeni. Postaus sisältää myös ohjeet koomiseen, mutta voimaannuttavaan hengitysharjoitukseen.

Musla kermainen lohikeitto

Lohikeitto

Kirsikka Simberg

Kalasoppa on kestosuosikkini, mutta kokonaisesta lohesta saa paljon muutakin.

Musla Marokko Marrakech

Marrakech – Tinkimisopas

Kirsikka Simberg

Tinkiminen voi tuntua vaikealta: Miksei vaan puhuta suoraan, tässä on hinta ja sillä sipuli?

Gremlin vierelläni

Kirsikka Simberg

Älypuhelin, sähköpostit ja kontrolli: harjoittelen vieläkin rajojen vetämistä.