Muis­to­ti­lai­suus kerma­jää­te­löl­le

Itse tehty vegaanijäätelö on helppo ja herkullinen valmistettava.

Jätski on ihanaa: raikasta, makeaa ja viileää. Se sopii mihin tahansa tilaisuuteen juhlista darrapäivään ja makuja on miljoonia. Siitä ei myöskään tule irtokarkkien tavoin äklöä fiilistä, vaikka sitä söisi litrankin.

Tämän hehkutuksen jälkeen joudun toteamaan, että maitotuotteet eivät enää sovi minulle, joten ihana kermajäätelö on nyt jätettävä pois ruokavaliostani. Surun murtamana jätin hyvästit tälle ihanalle herkulle ja tein muistotilaisuuteen valokuvanäyttelyn meistä yhdessä. Siis minusta ja kermajäätelöstä eri tilaisuuksissa vanhoilta ajoiltamme. Kirsikka kirjoitti juuri Ingmanin uusista vegaanisista jäätelöistä, jotka onneksi helpottavat tuskaani hieman. Ehkä ensi kesänä vegaanijätskejä saa myös jätskikiskoilta?

Kuvien katselun lisäksi muistotilaisuuteeni kuului maidottoman banaanijätskin syöminen. Se on ihanan pehmismäisyytensä lisäksi myös sokeriton herkku.

MINTTU-PUNAVIINIMARJA PEHMIS

1 pakastettu banaani
n. 2dl jäisiä punaviinimarjoja
nippu minttua

Pyöritä blenderissä, kauho lautaselle, koristele mintulla ja nauti.

Olen tullut siihen johtopäätökseen, että elin vauvana jäätelöllä. Vanhoista valokuva-albumeista ei nimittäin löydy kuvia missä söisin jotain muuta. Kuulin myös siskoltani Carolinalta huhun, että äidinmaidon jälkeen mansikkajätski oli ensimmäinen “oikea ruoka” mitä suuhuni laitettiin.

More to read

Happy place -paikat

Mia Frilander

Paikat, joissa tunnen itseni onnelliseksi.

Ihonhoidon uusin trendi: ok-iho

Mia Frilander

Upea iho on taas yksi osa-alue, jossa nainen voi epäonnistua.

Note to self: en tarvitse mitään

Mia Frilander

Tavoitteeni vuodelle 2018 on ostaa vähemmän ja harkitusti.

Musla Marimekko kankaat kassi

It-Bag

Kirsikka Simberg

Hyvä syy opetella tekemään kangasneliöstä kantokassi: Kauppojen muovikassit ovat kamalan rumia, eivätkä kovin ympäristöystävällisiä.