Pannu­ka­kut

Resepti mustikka-banaani-jugurttipannukakkuihin, jotka vievät ajatukset amerikkalaisten hömppäsarjojen aamiaispöytiin.

En olisi ikinä uskonut, mutta minusta on tullut yksi loikoilijoista. Tiedättehän, se tyyppi joka makoilee vapaapäivinä pitkään sängyllä ja hengailee mielellään kotona katsoen eri sarjoja ja miettien mitä söisi seuraavaksi. Aikaisemmin vihasin tekemättömyyttä, halusin koko ajan olla jossain ja tehdä jotain hyödyllistä tai edes ei niin hyödyllistä. Nykyään parhaimmat asiat mitä tiedän ovat kirjojen lukeminen, sarjojen katsominen ja syöminen kotona. En häpeä sitä yhtään, enkä ymmärrä miksi joku häpeäisi. On ihanaa ottaa rennosti ja varsinkin viikonloput ovat sitä varten!

Kun katsoo tarpeeksi hömppäsarjoja Netflixistä tulee todella kateelliseksi mielikuvitusperheiden aamiaisille. Ei paljon puurot kiinnosta kun katsoo aamiaispöytiä, jotka ovat täynnä tuoreita hedelmiä, vohveleita ja tietysti pannukakkuja. Tästä inspiroituneena halusin kokeilla uutta pannukakku reseptiä hengaillessani Kirsikan luona. Onneksi resepti oli menestys, sillä koko kämppä oli paistamisen jälkeen täynnä savua. Satuin nimittäin lukemaan monesta eri lähteestä, että pannareita paistaessa pannun pitää olla todella kuuma. Ja sehän oli.

MUSTIKKA-BANAANI-JUGURTTIPANNUKAKUT
Kahdelle

Puolikas banaani
0,5dl mustikoita
1rkl mantelimaitoa
1 kananmuna
1dl kaurahiutaleita
1/2tl leivinjauhetta
1/2tl vanilijauutetta
0,5dl kreikkalaista jugurttia (myös muut paksut jugurtit toimivat)
ripaus suolaa

Sekoita kaikki aineet paitsi mustikat tehosekoittimessa. Kun massa on sileää, lisää mustikat ja sekoita lusikalla. Anna massan jähmettyä pari minuuttia, jonka jälkeen lämmitä pannu ja paista pannarit kookosöljyssä. Voit kaataa massaa pannulle suoraan blenderistä. Tarjoile hillon, maapähkinävoin tai siirapin kanssa.

Pannareista tuli ihanan raikkaita ja kuohkeita; täydellisen fluffy!

Kirsikka oli loistava apukokki paistaessaan pannareita ja huitoessaan paksua savua kohti ikkunaa. Olisinpa ottanut videota.

More to read

Mattokaupoilla

Kirsikka Simberg

Oikea matto voi herättää tilan henkiin, mutta on usein arvokas sijoitus. Mitä mattokaupoilla kannattaa muistaa?

Eroon sokerista: Ketogeeninen ruokavalio

Kirsikka Simberg

Aloitin uuden tavan syödä kaksi kuukautta sitten. Olo on kevyt ja energinen, vaikka syön paljon enemmän rasvaa kuin ennen.

Miten puhut itsellesi?

Mia Frilander

#staypositive

Musla kermainen lohikeitto

Lohikeitto

Kirsikka Simberg

Kalasoppa on kestosuosikkini, mutta kokonaisesta lohesta saa paljon muutakin.