Parhaat pihis­te­ly­vin­kit

7 parasta pihistelyvinkkiä, jotka olen oppinut ystävältäni, joka saa kiksejä kaikista maailman bonuksista.

Hyvä ystäväni Mari on tarjoushaukka ja alennushullu. Esimerkiksi vaateostoksilla löydön tehdessään hän tyynesti jättää vaatteen ja kertoo odottavansa sitä, että se löytyy myöhemmin alennusmyynneistä. Olen itse paljon impulsiivisempi ja arvostan ystäväni kärsivällisyyttä; en tiedä olenko ikinä oikeasti odotellut vaatteiden alennusmyyntejä.

Kerran olimme menossa pesemään autoani. Mietin hetken mihin kannattaisi mennä, kun Mari oli jo kaivanut puhelimen taskustaan (puhelinta suojaa Ebaysta kolmella eurolla ostetut suojakuoret, jotka maksaisivat Applen kaupassa 40€) ja alkoi selaamaan kolmesta eri alennussovelluksesta eri huoltoasemien kiiltopesutarjouksia. Ehkä vähän nauratti.

Olen rahankäytössä tosiaan hyvin erilainen kuin Mari. En valehtele kun sanon, että vanhempani ovat opettaneet minulle rahasta vain seuraavan: nauti elämästä ja säästä välillä matkoihin. Olen oppinut säästämään isompiin juttuihin, mutta ylimääräiset pihistelyt ovat minulle vaikeita.

Tarvitsen pienen ryhtiliikkeen, kun valmistaudun Tampereelle muuttoa ja opiskelijaelämää varten. Pyysin ystävältäni hänen kultaiset pihistelijän vinkkinsä.

KLO. 21
Prisma on klo. 21 jälkeen kuulemma alennusapaja; monet asiat saa ostettua tupla-alella. Myös Shellillä on autopesun happy hour, eli kaikki pesut saa puoleen hintaan.

ENNAKOINTI
Vaatteiden ostaminen tulevaisuutta varten alennusmyynneistä palvelee sekä lompakkoa että mieltä. Esimerkiksi juhlamekkoja on hyvä tarkastella alennusmyyntien aikaan, koska niitä saattaa olla todella vaikeaa löytää silloin kun niitä tarvitsee.

KORJAAMINEN JA VÄRJÄÄMINEN
Vaatteet voi korjata ja värjätä moneen kertaan, ennen kuin täytyy ostaa uusia. Myös mustat farkut saa takaisin pikimustiksi väriaineella mitä myydään ainakin isoissa marketeissa; väritabletti laitetaan farkkujen kanssa pesukoneeseen, jossa ne värjäytyvät taas tummiksi. Kenkiä ja vaatteita täytyy tietysti myös huoltaa, jotta ne pysyvät hyvässä kunnossa.

HINTAVERTAILUT JA NETTISHOPPAILU
Netistä tilaaminen on usein edullisinta, koska pystyt helposti tarkastamaan kauppojen hintaerot. Jos tarvitset jonkun tietyn tuotteen, googlaa se ja käytä hintavertailusivuja (Esimerkiksi Vertaa.fi ja Hintaseuranta.fi) Eri sivuilla voi olla paljonkin hintaeroa.

KILPAILUTTAMINEN
Mari kilpailuttaa tuotteiden hintoja jopa liikkeissä. Olen ollut paikalla, kun hän näyttää kauppiaalle, että netistä löytyy joku asia halvemmalla kuin liikkeestä. Lopuksi hän tosiaan saikin hinnan pudotettua alemmaksi.

EVÄÄT
Ota eväät mukaan. AINA. Laivalle, lentokoneeseen, automatkoille ja retkille. Saat syödä edullisesti juuri sitä mitä haluat. Myös kahvi kannattaa ottaa aina termarissa mukaan, koska päivittäisiin erikoiskahveihin menee monia kymppejä viikon aikana.

REKISTERÖITYMINEN
Monia ärsyttää sähköpostiin tulvivat viestit eri nettikauppojen tarjouksista, mutta oikeasti ne saattavat olla hyödyllisiä. Rekisteröidy kivoimpien ja tarpeellisten nettikauppojen uutiskirjeiden saajaksi, niin tiedät aina milloin on hyvä aika ostaa ja saat myös alennuskoodeja.

Olen itse myös kirppisten suurkuluttaja, niin myyjänä kuin ostajana. Jos tarvitsen farkkuja tai t-paitoja suuntaan usein kirpputoreille ja myyn paljon vanhoja vaatteitani Facebook- ja itsepalvelukirppiksillä. Tällä hetkellä myyn vaatteitani itsepalvelukirppiksellä, jossa hyllytilaa jäi vapaaksi todella paljon, joten Mari kiikutti kamojaan myös sinne.

Ennen ajattelin, että pihistelijän elämä on tylsää. Nykyään huomaan, että se oikeastaan antaa paljon, koska säästämiseen jää vähän koukkuun ja olen jopa vähän ylpeä rahoista joita saan säästettyä. Ylimääräisiä asioita ei oikeasti tarvitse ja alejutuista saa kiksejä. Tilanteet harvoin muuttuvat erilaisiksi oli sitten kädessä oma termoskahvi tai kahvilan erikoiskahvi.

More to read

Musla Bloody Mary palm Springs minibaari

Minibaari

Kirsikka Simberg

Elin pitkään siinä (harha)uskossa, ettei hotellin minibaarista kannata syödä tai juoda mitään.

Vaatepaastopäivitys

Kirsikka Simberg

Tilannekatsaus: 5 kuukautta vaatepaastoa takana.

Tyylimuusa: Jane Fonda

Kirsikka Simberg

Ihana, upea Jane Fonda. Kiitos! Olet inspiraationi!

Puutarhassa nyt

Kirsikka Simberg

Täällä kuivataan pyykkejä ja siirretään Voguee.