Puuro­kup­pi­voh­ve­lit

Yhteistyössä: Elovena

Kaurahiutaleista herkkuvohveleita.

Elovena otti minuun yhteyttä koskien uusia tuotteitaan Puurokuppeja, joista sisäinen puurofanaatikkoni heti kiinnostui. Puurokuppi on pahviseen kuppiin pakattu täysjyväkaurasta ja ruisleseestä tehty puuroaines, josta valmistetaan puuro kaatamalla kuppiin pari desiä kuumaa vettä. Puurokuppi on kätevä eväs ja makuvaihtiksina on herkut vaahterasiirappi ja rouhea pähkinä.

Testasin puurokuppia eväänä muutamia kertoja ja voin suositella. Kevyestä kupista valmistuu tosi täyttävä välipala.

Viikonloppuna innostuin kuitenkin testailemaan myös muita puurokupin tarjoamia mahdollisuuksia.

Syön usein viikonloppuisin aamiaiseksi kaurahiutaleista tehtyjä banaanilettuja. Nyt halusin vaihtelun vuoksi kokeilla banaanivohveleita, joiden “taikinassa” käytin vaahterasiirapin makuisen puurokupin hiutaleita. En tajua miten en aikaisemmin ole kokeillut tätä. Resepti ei sisällä jauhoja, eikä rasvaa, paistorasvaa lukuunottamatta ja vohveleista tuli todella hyviä.

Vohvelit sopivat mielestäni aamiaiseksi, lounaaksi, väli- tai iltapalaksi ja täytteiden variointimahdollisuudet ovat lähes rajattomat: hedelmiä ja marjoja, jugurttia, siirappia tai jotain ihania suolaisia täytteitä. Ehkä joku ihana avocado ja graavilohi?

VAAHTERASIIRAPPI-BANAANIVOHVELIT
neljälle

1 Elovena puurokuppi (vaahterasiirapin makuinen)
1 banaani
2 kananmunaa
2 kananmunan valkuiaista
1/4tl leivinjauhetta
ripaus kanelia, kardemummaa ja suolaa
kookosöljyä tai voita paistamiseen

Sekoita kaikki taikinan ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi ja paista kookosöljyssä vohveliraudassa. Paistamisessa kannattaa muistaa, ettei kaada vohvelitaikinaa ihan raudan reunoille asti, muuten se tursuu ulos, kun lasket raudan kannen.

LISUKE-EHDOTUKSIA
Turkkilaista jugurttia, hedelmiä, marjoja ja agavesiirappia
Sitruunaa, minttua ja tomusokeria
Kookosvaahtoa, mantelilastuja, suklaalevitettä ja mustikoita

 

More to read

Meidän sakset

Kirsikka Simberg

Tämä viisikymppinen design-klassikko oli noin viisitoista vuotta sitten rikoskumppanina eräässä äitini itkemään saaneessa muuttumisleikissä.

Vaatepaastopäivitys

Kirsikka Simberg

Tilannekatsaus: 5 kuukautta vaatepaastoa takana.

Musla Marimekko

Marimekko SS16

Kirsikka Simberg

Olen fiilistellyt SS 16 -mallistoa antaumuksella. Se on ensimmäinen Anna Teurnellin kokonaan itse luotsaama mallisto, and it is lovely.

Muistotilaisuus kermajäätelölle

Katri Mutikainen

Itse tehty vegaanijäätelö on helppo ja herkullinen valmistettava.