Suolai­nen puuro

Vaihtelun vuoksi suosittelen kokeilemaan kaurapuuroa suolaisilla lisukkeilla.

Puurosta on moneksi. Kaurapuuroa voi syödä erilaisilla lisukkeilla, illalla voi valmistaa jääkaappiin tuorepuuron seuraavaa aamua varten, tai kaurahiutaleista voi valmistaa banaanilettuja.

Suolainen puuro on tämän hetken erikoinen ruokatrendi ja ehdoton puurohitti, joka saattaa alkuun kuulostaa vieraalta. Suola kuuluu mielestäni ehdottomasti kaurapuuroon, mutta suolaiset lisukkeet herättivät minussa aluksi epäluuloja. Täysin turhaan.

New Yorkin Oatmeals– puurokahvilassa (maailman ensimmäinen all-oatmeal bar, sydänsilmähymiö) tarjotaan suolaisina lisukkeina aamupuuroon pekonia, kananmunaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja eri juustoja. Interwebsiä selaillessani tulin siihen tulokseen, että suolaista puuroa syödään paljon myös päivällisenä risottomaiseen (oatsotto) tyyliin, ja silloin se voi olla maustettu oikeastaan millä tahansa lämpimän päivällisruuan kaltaisella lisukkeella, esimerkiksi bataatilla tai kimchillä. Monissa ohjeissa on lisukkeena kananmuna, ja nyt viisaammalla, kokemuksen kantavalla äänellä voin kertoa, että se todellakin sopii puuroon epäilyksistäni huolimatta.

Jaan teille turvallisen savoury oats- reseptin, joka on herkullinen ja helppo ensiaskel suolaisten puurojen maailmaan.

LEHTIKAALI-AVOCADOPUURO

1dl kaurahiutaleita
2dl vettä
puolikas avocado
kananmuna
lehtikaalin lehti

mausteeksi: oliiviöljyä, chilimaustetta, suolaa, pippuria.

Laita vesi kiehumaan, ja lisää 1/4tl suolaa keitinveteen. Kun vesi kiehuu, lisää puurohiutaleet ja laske keitinlevyn lämpötila pienimmälle. Anna puuron hautua hetki, ja jos tarve vaatii lisää hieman maitoa. (Puuro valmistuu myös nopeasti, kun laittaa kaurahiutaleet, veden ja suolan mikroon kolmeksi minuutiksi.) Paista kananmuna keltuaista rikkomatta. Koristele puuro lehtikaalin lehdellä, avocadopaloilla ja kananmunalla. Mausta oliiviöljyllä, chilillä, suolalla ja pippurilla. Nauti.

Nyt voin alkaa syömään puuroa hyvillä mielin ja trendikkäästi myös päivälliseksi, ja kutsua sitä hienostuneesti oatsottoksi.

More to read

Kohti minimalistisempaa elämää

Mia Frilander

Aion tietoisesti pyrkiä kohti yksinkertaisempaa, selkeämpää ja rauhallisempaa elämää. Omani ja maapallon hyvinvoinnin vuoksi.

Töissä: Kirsikka

Kirsikka Simberg

Urapolkuni, opintoni ja stressinhallintaa.

Alppiruusupuisto

Kirsikka Simberg

Viikonloppuvinkki: Alppiruusupuiston kukkaloisto on juuri nyt parhaimmillaan.

Arelan kesäpitsit

Mia Frilander

Etsitkö kesäkaftaania? Voit lopettaa etsinnän, ihanin löytyy Arelalta!