Suolai­nen puuro

Vaihtelun vuoksi suosittelen kokeilemaan kaurapuuroa suolaisilla lisukkeilla.

Puurosta on moneksi. Kaurapuuroa voi syödä erilaisilla lisukkeilla, illalla voi valmistaa jääkaappiin tuorepuuron seuraavaa aamua varten, tai kaurahiutaleista voi valmistaa banaanilettuja.

Suolainen puuro on tämän hetken erikoinen ruokatrendi ja ehdoton puurohitti, joka saattaa alkuun kuulostaa vieraalta. Suola kuuluu mielestäni ehdottomasti kaurapuuroon, mutta suolaiset lisukkeet herättivät minussa aluksi epäluuloja. Täysin turhaan.

New Yorkin Oatmeals– puurokahvilassa (maailman ensimmäinen all-oatmeal bar, sydänsilmähymiö) tarjotaan suolaisina lisukkeina aamupuuroon pekonia, kananmunaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja eri juustoja. Interwebsiä selaillessani tulin siihen tulokseen, että suolaista puuroa syödään paljon myös päivällisenä risottomaiseen (oatsotto) tyyliin, ja silloin se voi olla maustettu oikeastaan millä tahansa lämpimän päivällisruuan kaltaisella lisukkeella, esimerkiksi bataatilla tai kimchillä. Monissa ohjeissa on lisukkeena kananmuna, ja nyt viisaammalla, kokemuksen kantavalla äänellä voin kertoa, että se todellakin sopii puuroon epäilyksistäni huolimatta.

Jaan teille turvallisen savoury oats- reseptin, joka on herkullinen ja helppo ensiaskel suolaisten puurojen maailmaan.

LEHTIKAALI-AVOCADOPUURO

1dl kaurahiutaleita
2dl vettä
puolikas avocado
kananmuna
lehtikaalin lehti

mausteeksi: oliiviöljyä, chilimaustetta, suolaa, pippuria.

Laita vesi kiehumaan, ja lisää 1/4tl suolaa keitinveteen. Kun vesi kiehuu, lisää puurohiutaleet ja laske keitinlevyn lämpötila pienimmälle. Anna puuron hautua hetki, ja jos tarve vaatii lisää hieman maitoa. (Puuro valmistuu myös nopeasti, kun laittaa kaurahiutaleet, veden ja suolan mikroon kolmeksi minuutiksi.) Paista kananmuna keltuaista rikkomatta. Koristele puuro lehtikaalin lehdellä, avocadopaloilla ja kananmunalla. Mausta oliiviöljyllä, chilillä, suolalla ja pippurilla. Nauti.

Nyt voin alkaa syömään puuroa hyvillä mielin ja trendikkäästi myös päivälliseksi, ja kutsua sitä hienostuneesti oatsottoksi.

More to read

Kehityskeskustelu tyylini kanssa

Mia Frilander

Yhden vaatehullun naisen pitkä päänsisäinen dialogi kevään ja kesän tyylistä.

Meillä kylässä

Enni Koistinen

Tervetuloa kylään meidän minikaksioomme!

Second hand -vaatekaapilla

Kirsikka Simberg

Nyt kiinnostaa: romanttiset jutut.

Musla Mandoliini Chez Marius

Mandoliini

Kirsikka Simberg

“Ihan törkeen monet Michelin-ravintolat käyttää sitä mandoliinia. Ja tietty normiravintolat myös.”