Syksyi­nen pullapuuro

Koska en voi syödä pullaa joka päivä, kehittelin puuron, joka tyydyttää pahimmat pullahimoni, sillä se maistuu ihan omena-kanelipullalta.

En tiedä mitä on tapahtunut, mutta syksyn tullessa on alkanut tehdä mieli pullaa todella usein. Mielitekoa kiihdyttää se, että Tallinnassa asuinpaikkani lähellä on monia pieniä kahviloita, joiden tuoreen pullan tuoksu tunkeutuu sieraimiini liikkuessani ulkona.

Koska en voi vetää pullapitkoa päivässä, kehittelin puuron josta tulee mieleen omena-kanelipulla.

SYKSYINEN PULLAPUURO

1dl kaurahiutaleita
2dl vettä
tilkka maitoa (käytän mantelimaitoa)
1tl kardemummaa
ripaus suolaa
1tl kanelia

lisukkeiksi: pakastevadelmia, sokeritonta omenapyreetä ja turkkilaista jugurttia

Laita vesi kattilaan ja lämmöt täysille, lisää suola. Kun vesi kiehuu, heitä sekaan hiutaleet ja pienennä lämpöä. (Tärkeää: älä hämmennä, jottei puurosta tule sementtiä.) Laita kansi kattilan päälle ja anna olla noin 1-2 minuuttia, jonka jälkeen kaada mukaan tilkka maitoa, kardemumma, kaneli ja sekoita. Anna hautua hetken, lisää lisukkeet ja nauti.

Toinen ihana pullan korvike on mustikkasmoothie kardemummalla ja mantelimaidolla. Ja yksi hyvä tapa selvitä pullahimosta on tietysti vetäistä se pitko.

Tai ehkä yksi tuore pullakin riittää.

More to read

Rosemary shortbread

Kirsikka Simberg

Rosmariini shortbread. Helppoja tehdä ja ohjetta voi maustaa ja muunnella mielensä mukaan, kunhan pitää jauhojen ja munien määrän suunnilleen samana.

Musla Kirsikka kävelee pitkin mökkitietä Saarenmaalla

Mökki-style, osa 2

Kirsikka Simberg

“You have a better life, if you wear impressive clothes.”

Zero Feel

Kirsikka Simberg

Lue tämä, jos mielesi tekee vilautella. Kolme tapaa pukea alustoppi näkyville.

Kuin aavikolla

Enni Koistinen

Ahaa-elämys kesäpukeutumiseen aavikoilta.