Syksyi­nen pulla­puu­ro

Koska en voi syödä pullaa joka päivä, kehittelin puuron, joka tyydyttää pahimmat pullahimoni, sillä se maistuu ihan omena-kanelipullalta.

En tiedä mitä on tapahtunut, mutta syksyn tullessa on alkanut tehdä mieli pullaa todella usein. Mielitekoa kiihdyttää se, että Tallinnassa asuinpaikkani lähellä on monia pieniä kahviloita, joiden tuoreen pullan tuoksu tunkeutuu sieraimiini liikkuessani ulkona.

Koska en voi vetää pullapitkoa päivässä, kehittelin puuron josta tulee mieleen omena-kanelipulla.

SYKSYINEN PULLAPUURO

1dl kaurahiutaleita
2dl vettä
tilkka maitoa (käytän mantelimaitoa)
1tl kardemummaa
ripaus suolaa
1tl kanelia

lisukkeiksi: pakastevadelmia, sokeritonta omenapyreetä ja turkkilaista jugurttia

Laita vesi kattilaan ja lämmöt täysille, lisää suola. Kun vesi kiehuu, heitä sekaan hiutaleet ja pienennä lämpöä. (Tärkeää: älä hämmennä, jottei puurosta tule sementtiä.) Laita kansi kattilan päälle ja anna olla noin 1-2 minuuttia, jonka jälkeen kaada mukaan tilkka maitoa, kardemumma, kaneli ja sekoita. Anna hautua hetken, lisää lisukkeet ja nauti.

Toinen ihana pullan korvike on mustikkasmoothie kardemummalla ja mantelimaidolla. Ja yksi hyvä tapa selvitä pullahimosta on tietysti vetäistä se pitko.

Tai ehkä yksi tuore pullakin riittää.

More to read

Musla Botany – The Vegan Alchemist

Mentorit

Kirsikka Simberg

Ole aktiivinen. Etsi itse itsellesi mentori. Mene työharjoitteluun. Etsi joku, joka tekee asioita, joissa haluat olla hyvä ja pyydä heiltä apua.

Nara Hotel

Mia Frilander

Yksi Japanin monista helmistä: vuonna 1909 rakennettu Nara Hotel, jossa myös Albert Einstein on yöpynyt.

Korut nyt

Mia Frilander

Kaksi lempiputiikkia: second hand -keidas ja voimakivikauppa.

In Fiore

Kirsikka Simberg

Kalifornialaisen In Fiore kosmetiikkasarjan 4-2-4 -metodi on tuonut ripauksen Japania kylpyhuoneeseeni.