Tenna­rei­den huolto

En käytä muita kenkiä kuin tennareita ja hoidan omiani huolellisesti.

Tiukan budjetin opiskelijaelämä vaatii säästeliäisyyttä. Siispä huolehdin rakkaista lenkkareistani mahdollisimman hyvin, jotta ne pysyvät hyvässä kunnossa mahdollisimman kauan. Olen erittäin ylpeä siitä, miten kauan saan tossuni näyttämään freesseiltä.

Tässä viiden askeleen tennareiden säilöntä ja hoito -ohjelmani.

PUHDISTA JA HARJAA

Tennarit kannattaa harjata puhtaiksi ennen huoltotoimenpiteitä. Erilaiset tennarit harjataan erilaisilla harjoilla; on hyvä omistaa sekä jäykemmillä ja pehmeämmillä harjaksilla olevat harjat. Pehmeämpiä kangastennareita ei oletettavasti kannata harjata kovalla harjalla, ettei kangas kärsi. Käytän itse myös hammasharjaa pienempiin väleihin ja kumiharjaa, joka on hyvä kenkien kumisiin osiin. Tennarit kannattaa myös imuroida välillä sisältä!

Harjauksen jälkeen lian saa pois märällä liinalla ja puhdistusspraylla. Omistan itse monia eri merkkisiä puhdistusaineita, mutta olen lukenut monesta eri lähteestä että Jason Markk on paras tennareille. Kyseinen merkki valmistaa myös Quick Wipes lappusia, joilla saa pyyhittyä heti yllättäen tulleet likaroiskeet. Tärkein pelastus kaikille kengille olisi puhdistaa kura ja pöly aina tuoreeltaan, jottei se pinty.

Kuluneemmat lenkkarit saa puhtaiksi pesukoneessa. Sekaan pehmeitä pyyhkeitä ja nopeaan 30 asteen ohjelmaan pyörimään (linkous mahdollisimman pienelle). Pesun jälkeen lenkkarit heti pois koneesta ja niiden sisälle sanomalehteä, jotta kengät kuivuvat normaaliin muotoonsa.

HOT TIP: myös pyyhekumi poistaa tahrat kumiosista ja kumiset pohjat saa helposti puhtaaksi vanhalla tiskiharjalla.

Kannattaa kurkata myös Mian postaus aiheesta: valkoisten lenkkareiden uusi elämä.

KÄYTÄ SUOJA-AINETTA

Itsestään selvää. Mutta sanonpahan nyt kuitenkin. Suoja kannattaa myös uusia, sillä se tietty käytössä kuluu!

HUOLLA TENNAREITA JA PUHDISTA/VAIHDA NAUHAT

Lankki on nahkatennareiden pelastaja. Se tekee muunmuassa mustista Air maxeista kuin uudet. Puhtaat nauhat ovat iso osa tennareiden raikasta lookkia. Valkoiset nauhat saa takaisin valkoiseksi liottamalla niitä kuumassa vedessä, johon on lisätty valkaisuainetta.

RAIKASTA SISÄLTÄ

Ota säännöllisin väliajoin pohjalliset pois, anna niiden kuivua, ja suihkuta niihin kengille tarkoitettua deodoranttia/raikastajaa. Kaupoissa myydään myös sukkia jotka ovat dri fit matskua ja auttavat hikoileviin jalkoihin.

SÄILYTÄ OIKEIN

Tennarit kannattaa säilyttää joko niiden alkuperäisessä laatikoissaan tai ilmavasti kaapissa, niin että ne kuivuvat käytön välissä sisältä. Kenkien sisälle voi laittaa myös sanomalehteä, jotta niiden muoto pysyy hyvänä.

Loppukevennykseksi haluaisin kertoa, että Kanye West on havaittu Karhu Fusion 2.0 tennarit jalassa, suunnittelemiensa Adidas Yeezy Boost tennareiden sijaan. 

More to read

Parhaat pihistelyvinkit

Katri Mutikainen

7 parasta pihistelyvinkkiä, jotka olen oppinut ystävältäni, joka saa kiksejä kaikista maailman bonuksista.

Musla Acne t-paita

Univormussa

Kirsikka Simberg

Onkohan miehillä vaatekriisejä? Vaatekriisi on yliampuva termi, mutta ystäväpiirissäni tuttu kaikille.

Vastuulliset lastenvaatemerkit

Kirsikka Simberg

Lastenvaatemerkit, joiden valikoimasta tekee mieli tilata aikuisten versio myös itselle. (Osasta onneksi voi!)

Ihanimmat korut nyt

Musla

Kalevala Koru kiinnostaa! Valitsimme suosikkimme mallistosta.