Vesi­me­lo­ni x 2

Melonista valmistettu gazpacho-keitto on yllättävä ja ihana kesäherkku.

Yksi parhaista terveellisistä herkuista on vesimeloni, jonka usein halkaisen keskeltä ja syön lusikalla. Olen joskus syönyt hedelmäsalaattia minivesimelonin kuoresta ja se maistui ihanalta, koska melonin maku imeytyi raikkaasti salaattiin. Päätin kokeilla tuorepuuromaista smoothieta samalta “astialta” ja koska melonia jäi paljon yli kaivertaessani siitä kulhon smoothielle, tein myös meloni-gazpachoa. Kylmä keitto vesimelonista, tomaateista ja yrteistä yllätti minut täysin, ihan super hyvää!

KAURAINEN MELONISMOOTHIE

1banaani
pari palaa melonia
1nektariini/persikka
1dl pakastevadelmia
1/2dl kauraleseitä
2rkl turkkilaista jugurttia

Halkaise meloni kahtia ja kaiverra. Sekoita kaikki ainekset blenderissä, kaada smoothie melonin puolikkaaseen ja nauti. Säästä loput melonin palaset gazpachoon.

VESIMELONI-GAZPACHO

1 rasia kypsiä minitomaatteja
puolikas kurkku
valkosipulinkynsi
korianteria
vesimelonia (n. puolikas minivesimeloni)
1rkl tuoreen limetin mehua
1rkl punaista viinietikkaa
mustaa pippuria
suolaa
chilihiutaleita

päälle: suolattuja manteleita, oliiviöljyä

Blendaa ainekset sekaisin, kaada kulhoon ja siirrä jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi, jotta saat mahdollisimman raikasta ja viileää keittoa. Tarjoile kylmänä korianterin, pähkinöiden ja oliiviöljyn kera. Rakastan korianteria, mutta tähän keittoon sopii hyvin myös esimerkiksi basilika tai persilija ihan oman maun mukaan.

More to read

Porvoossa

Mia Frilander

Jokavuotinen talvitraditio: hotelliyö Porvoossa.

Musla Botany – The Vegan Alchemist

Mentorit

Kirsikka Simberg

Ole aktiivinen. Etsi itse itsellesi mentori. Mene työharjoitteluun. Etsi joku, joka tekee asioita, joissa haluat olla hyvä ja pyydä heiltä apua.

Porrastreeni

Katri Mutikainen

Videolla hauska ja tehokas porrastreeni.

Katri Mutikainen

Katri Mutikainen

Katri on Muslan kuopus, 22-vuotias mediaopiskelija, joka rakastaa aamupuuroa ja haaveilee jo nyt eläkepäivistä Floridan auringossa.