Vesi­me­lo­ni x 2

Melonista valmistettu gazpacho-keitto on yllättävä ja ihana kesäherkku.

Yksi parhaista terveellisistä herkuista on vesimeloni, jonka usein halkaisen keskeltä ja syön lusikalla. Olen joskus syönyt hedelmäsalaattia minivesimelonin kuoresta ja se maistui ihanalta, koska melonin maku imeytyi raikkaasti salaattiin. Päätin kokeilla tuorepuuromaista smoothieta samalta “astialta” ja koska melonia jäi paljon yli kaivertaessani siitä kulhon smoothielle, tein myös meloni-gazpachoa. Kylmä keitto vesimelonista, tomaateista ja yrteistä yllätti minut täysin, ihan super hyvää!

KAURAINEN MELONISMOOTHIE

1banaani
pari palaa melonia
1nektariini/persikka
1dl pakastevadelmia
1/2dl kauraleseitä
2rkl turkkilaista jugurttia

Halkaise meloni kahtia ja kaiverra. Sekoita kaikki ainekset blenderissä, kaada smoothie melonin puolikkaaseen ja nauti. Säästä loput melonin palaset gazpachoon.

VESIMELONI-GAZPACHO

1 rasia kypsiä minitomaatteja
puolikas kurkku
valkosipulinkynsi
korianteria
vesimelonia (n. puolikas minivesimeloni)
1rkl tuoreen limetin mehua
1rkl punaista viinietikkaa
mustaa pippuria
suolaa
chilihiutaleita

päälle: suolattuja manteleita, oliiviöljyä

Blendaa ainekset sekaisin, kaada kulhoon ja siirrä jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi, jotta saat mahdollisimman raikasta ja viileää keittoa. Tarjoile kylmänä korianterin, pähkinöiden ja oliiviöljyn kera. Rakastan korianteria, mutta tähän keittoon sopii hyvin myös esimerkiksi basilika tai persilija ihan oman maun mukaan.

More to read

Polkkatukka

Mia Frilander

Nips naps.

Pssst…Tuplakääk järjestäytyy

Musla

Tuplakääk-podcast alkaa ilmestymään kerran viikossa!

Alvar Aallon jalanjäljissä Noormarkussa

Enni Koistinen

Matkustimme katsomaan kuuluisaa Villa Maireaa ja saimme matkalla Artek-hepulit. Lisää tällaisia retkiä!

Q&A: Frantsilan Virpi Raipala-Cormier

Mia Frilander

Haastattelussa Frantsila-luomukosmetiikkamerkin perustaja, Virpi Raipala-Cormier.