A.S Helsin­gö

Uus vaatekaappi! Vihdoin!

Meidän makuuhuoneessa oli pitkään Narniamainen antiikkiliinavaatekaappi ajamassa vaatekaapin asemaa. Se oli hankalakäyttöinen, koska hyllyjä ei voinut vetää kaapista ulos, kaappi oli pimeä ja vaikea pitää järjestyksessä. Etsimme uutta vaatekaappia aika kauan, koska laatu- ja hintahaitari on kaappitarjontaa tarkastellessa niin laaja.

Halusimme sellaisen, joka tietenkin kestää aikaa, fyysisesti ja ulkonäöltään. Koska ei tee milei shoppailla kaappeja kamalan usein, ain’t nobody got time for dat.

Lisäksi halusin kaapin, joka on valmistettu luonnonmateriaalista, mielellään massiivipuusta, sillä epäilyttää kaikki inhottavat muovilta lemuavat halpiskaapit. (Jos tuoksut on pieniä partikkeleita siitä, mitä haistaa, niin eikö muovin tuoksu silloin ole muovia? En halua hengitellä muovia päivästä toiseen, kiitos.)

Uusi kaappimme on suomalaista käsityötä (!!) ja yllättäen ei ajanutkaan meitä vararikkoon, sillä se on täydellinen yhdistelmä korkealaatuista käsityötä ja kustannustehokkuutta.

A.S Helsingö valmistaa keittiöitä, vaatekaappeja ja muita säilytysratkaisuja Ikean kaapinrunkoihin. Tyyliltään kaapit ovat skandinaavisia ja yksinkertaisia. Vaatekaappeihin on olemassa kolme erilaista ovimallia, jotka voi kustomoida mieleisekseen värin, materiaalien ja vetimien valinnalla.

Meillä on ollut Ikean kaappirunko ennenkin ja ne ovat hintalaatu-suhteeltaan erinomaisia. Pidän erityisesti siitä, että verkkomaisesta metallista tehdyt hyllyt ovat ilmavia ja pitävät kaapin raikkaana, koska ilma pääsee liikkumaan kaapin sisällä. Lisäksi kaappi on helppo suunnitella Ikean omalla kaapin suunnitteluohjelmalla.

Hot tip #1: Jos menee Ikeaan kannattaa muuten aina ostaa irtokarkkeja sieltä kassojen luota, ennen kun menee ostoksille, koska Ikea melt down on todellista totta, mutta sen voi välttää jos syö paljon sokeria koko Ikea-retken ajan.

Hot tip #2: Vetolaatikoita kaappiin valitessa ei kannata survoa kaappia täyteen ajatellen, että se luo kaappiin lisää säilytystilaa. Se tekee kaapista vaan tunkkaisen ja vaatteet täytyy lopulta tunkea liian ahtaaseen tilaan. Ilmavuus on parempi. Valitse siis vähän vähemmän vetolaatikoita ja jätä hyllyjen väliin riittävästi tilaa.

KAAPIN VALINTA

Valitessamme kaapinovia oli kova houkutus tilata joku ihana tammikaappi messinkivetimillä. Tai joku ihana värillinen elegantti kaappi. Ihastelin tosi paljon myös tätä stailia, missä kaapin peitelevyt ovat tammea ja kaapinovet valkoiset. Ihana Japani-lookki! (Jos meille tulee joskus uusi keittiö, siellä voisi ehkä olla tällaiset.)

A.S Helsingön kaappien sävyt on valinnut Ilona Palmunen, joka toimii myös yrityksen luovana johtajana. Oman, vapaavalintaisen värin tilaaminen lisämaksua (200€) vastaan onnistuu myös. 

Meidän makuuhuone pyrkii kuitenkin olemaan mahdollisimmaan seesteinen, ei-aisteja-stimuloiva-tila, koska olen rauhaton nukkuja ja toivon rauhoittavan huoneen rauhoittavan myös untani. Valitsimme siis kokovalkoisen kaapin, ilman vetimiä.

Toinen syy kaapin eleettömyyten oli sen koko. Halusimme jättiläiskaapin, jonka sisään voimme laittaa vaatteiden lisäksi höyryttimen ja muuta sälää, jota emme halua säilyttää näkyvillä. Vaikka uusi  kaappi on edellistä paljon tilavampi, vaikuttaa se tilassa paljon kevyemmältä ja vähemmän tilaa vievältä kuin vanha. Meillä on iso huonekorkeus, joten halusimme käyttää sen hyödyksi ja valitsimme mahdollisimman korkean kaappimallin.

A.S Helsingö kaapinovet valmisteaan käsityönä Järvi-Suomessa ja kalusteiden massiivipuuosat liitetään yhteen puuliitoksin. Lopputulos on sen ansiosta tosi kaunis ja viimeistelty. Myös kaappien vetimet valmistetaan Suomessa, materiaaleina käytetään mm. messinkiä, kuparia ja alumiinia.

A.S Helsingö on muuten juuri avannut showroomin osoitteeseen Fabianinkatu 4, jos tekee mieli mennä fiilistelemään. Instagrammin perusteella se näyttää aika kivalta.

MITEN TILAUS TEHDÄÄN

Meidän kodissa on on vinot ja venkurat seinät, koska talo on niin vanha. Mittasimme (mun mies mittasi) tilan extrahuolellisesti, jonka jälkeen menimme Ikeaan katsomaan kaappien sisuksia (irttarit taskussa). Hyllykokonaisuuden voi suunnitella myös netissä, mutta suosittelen hyllyjen tarkastelua livenä. Kaappi suunnitellaan Ikean mallinnusohjelmalla ja osat voi ostaa paikan päällä. Muistakaa ostaa myös saranat Ikeasta!

Meitä helpotti se, että Ikean tuotteilla on 90 päivän vaihto-oikeus, sillä sekoilin kaappirungon osien kanssa pariinkin otteeseen ja halusin testailla erilaisia komboja: kiinnosti esim. se, miltä valkoinen kaappi näytti tammisilla sisuksilla. (Ihan kivalta, mutta päädyttiin kuitenkin koko valkoiseen, vaikka en yleensä ole mikään “kaiken pitää olla valkoista” -sisustajatyyppi.)

Ikea-ostoksien jälkeen tilasimme A.S Helsingöltä kaapinovet yrityksen nettikaupasta. Saimme tilausta tehdessämme apua ja neuvoja, mutta tilauksen tekeminen on tosi helppoa. Toimitusaika oli neljä viikkoa tilauksesta.

Ikea hyllyrakenteiden kokoaminen ei ole vaikeaa, mutta vie aikaa. Jos olet kiireinen tai heikkohermoinen (karkit ei nyt auta) suosittelen tilaamaan rakennusmiehen tekemään kokoamistyön puolestasi. Sen sijaan A.S Helsingön osien kiinnittäminen on vaivatonta, sillä ne vaan kasattiin kaappirungon ympärille. 

Jättiläiskaappi on ihana asia, sillä vaatteet mahtuvat sinne ilmavasti ja olemme omistaneet pari hyllyä myös muille tavaroille, kuten vaatehöyryttimelle ja treenikamoille.

Säilytän kaapissa myös saippuoita, koska niiden tuoksu tarttuu vaatteisiin ja kaappi on ihana avata, kun sieltä lehahtaa esimerkiksi bergamotin ja kamomillan tuoksu.

More to read

Kookos-kvinoapuuro

Katri Mutikainen

Kvinoapuuro joka maistuu kookokselta ja vaniljalta.

Drinkki ja snäkki

Mia Frilander

Almendras fritas, ¡por favor!

MUSLA TESTAA: Kotisokerointi

Oona Kauhala

Muslan testaajat kaikkien karvanpoistajien palveluksessa.

7 x kirpparivinkki

Mia Frilander

Älä osta näitä uutena.