Aavi­kol­la

Matkavinkkejä aavikolle. Abu Dhabin aavikko on pehmeä, beige ja hiekkainen elämys. Onnekas voi päästä kamelien kauneuskilpailuihin.

Abu Dhabi ja Dubai ovat melko kummallisia kaupunkeja. Kaupunkien parhaita puolia ovat lähiympäristön ainutlaatuiset ihmeet; Persianlahti, aavikko hiekkadyyneineen ja ympäröivät vuoristoalueet. (What a back-handed compliment right there: kaupunkien parhaat jutut, löytyvät kaupunkien ulkopuolelta!)

Vierailut hiekkadyyneillä ovat opettaneet minulle seuraavaa.

HIEKKAKYLPY
Hiekanjyviä löytyy aavikon jälkeen kaikkialta; korvista, silmistä, päänahasta, kasvoilta. Voit hieroa kevyesti naamaa ja kokea autenttisen aavikonhiekkakuorinnan. Kuulostaa eksoottiselta, ja vaurioittaa herkkää ihoa.

Ymmärrän nyt, miksi kameleilla on niin pitkät ripset.

MATKAPAHOINVOINTIA
Jos kärsit matkapahoinvoinnista, varudu huonovointisuuteen autossa, sillä aavikolla pitää ajaa mielipuolisesti ylösalas dyynejä ja meno tuntuu samalta, kuin raju merenkäynti. Jos nautit vauhdista ja jännittävistä tilanteista, varaudu iloitsemaan!

KAMELI ON KAVERI
Kamelit ovat  ihania. Lempeäsilmäiset aavikko-kamut ovat enimmäkseen leppoisia, kukaan ei ole vielä sylkenyt eikä näykkinyt. Kannattaa kuitenkin lähestyä kunnioittavan varovaisesti, kaikki kamelit eivät kuulemma ole säyseitä.

KULKUVÄLINEELLÄ ON VÄLIÄ
Älä koskaan lähde matkaan yksin vain yhdellä autolla. Jos juutut hiekkaan tai bensa loppuu, on kaverin apu tarpeen. Valitse kulkuvälineeksi nelivetoinen auto ja muista tyhjentää auton renkaita, ennen hiekalle hurauttamista. Varaudu siihen, että aavikko on päivällä kuuma ja illalla kylmä.

OPASTUS
Jos suuntaat aavikkoretkelle paikallisten oppaiden kanssa ja haluat mahdollisimman autenttisen, ei-turisti-version, koita löytää matkanjärjestäjä, jonka sivuilla ei tarjota retkiä joihin kuuluu napatanssia ja sishan polttelua, sillä vaikka napatanssi voi olla ihan huvittavaa ja sishan polttelu hauskaa, eivät ne oikeastaan kuulu paikalliseen kulttuuriin.

KAMELIEN KAUNEUSKILPAILUT

Al Dahfran Camel festival on aavikolla järjestettävä tapahtuma, jossa alueen kauneimmat ja nopeimmat kamelit kerätään kerran vuodessa mittelemään avuistaan. Kameleiden kauneuskilpailut ovat tärkeä ja perinteikäs kulttuuritapahtuma, jossa vaihdetaan paitsi hiton kauniita kameleita myös hitosti rahaa. Kalleimpien kameleiden hinnat voivat nousta miljooniin.

Kisoissa kamelit harjataan, pestään ja niiden kyttyröihin ripustetaan käätyjä ja koruja. Parempien kauneuspisteiden toivossa jotkut petkuttajat liimaavat kameleille irtoripsiäkin, sillä pitkät tuuheat hiekkasuojat silmissä ovat yksi tärkeä ominaisuus näiden kauneuskilpailujen arvoasteikolla.

Muita tavoiteltavia ominaisuuksia ovat: pitkät ja suorat koivet, iso kyttyrä, pitkä ja sileä, mutta kaareva kaula, terhakat korvat, roikkuva alahuuli ja isot jalat. Tämä Vicen dokkari-pätkä kamelifestareilta on katsomisen arvoinen.

Arabien lemmikit on siisteimpiä; kamelifestareilla ei kisata pelkästään kameleilla, vaan tapahtumissa miettelöidään myös siitä, kenellä on paras metsästyshaukka tai saluki.

 

More to read

Home sweet home

Musla

Itse keksittyjä feng shui -vinkkejä kevääseen neljän seinän sisällä.

Tuplakääk: osa 11

Musla

Kardashian-spessu! Onko Kim ja Kanye oikeasti rakkausavioliitossa? Kuka on Khloen oikea isä?

Kotimaiset joulukukat

Musla

Kolme kotia, kolme eri joulutyyliä. Esittelyssä Mian, Kirsikan ja Ennin joulukukilla koristellut kodit.

Miksi haluan pukeutua tylsästi

Mia Frilander

Tavoitteenani on vaatekaappi, jonka sisältöä käytän vielä 50 vuotiaana. Siksi yritän rakentaa siitä ajattoman.