Arkivé Atelie­rin verk­ko­kaup­pa on vaate­huol­lon luksusta

Vaatteiden huoltaminen ei ole ikinä tuntunut näin elegantilta.

Hyviä uutisia: vaatteiden ja jalkineiden huoltoon ja ylläpitoon erikoistuneen Arkive Ateliérin sivuille on ilmestynyt tänä syksynä roppakaupalla uutta sisältöä ja verkkokauppa, joka tekee vaatteiden huollosta uuden lempiharrastuksesi.

Mia kirjoitti Arkivén perustajan Marian ajatuksista täällä, lukekaa! Jutusta tulee ihanan inspiroitunut olo ja tekee heti mieli helliä vaatteita ja kenkiä syyshuollolla, kammata neuleet ja voidella kengät.

Vaatteista huolehtiminen on investointi, joka kannattaa. Viime keväänä Maria huolsi Vestiairesta käytettynä ostamani kelsitakin. Takin pinta oli karhea ja samea ja takki tuoksui vahvasti edellisen omistajan parfyymiltä. Totuuden nimissä takille annettu ”condition: very good” oli hivenen optimistinen arvio.

Marian käsittelyssä takista kuoriutui kuitenkin siisti ja ihana vaate. Jälkikäteen olen ollut iloinnut siitä, että juuri minä satuin ostamaan sen jo vähän kulahtaneen takin. Se on vain parantunut vanhetessaan, kuten nahalle usien käy, mutta kaipasi huoltoa, jotta sen ainutlaatuisuus pääsi esille. Marian käsittelyn jälkeen takki ei ollut ”kuin uusi”, vaan ehkä jotain parempaa: rakastettu, hyvin pidetty ja nyt sillä on vielä varmasti vuosikymmeniä käyttöikää jäljellä. (Toki mun täytyy nyt myös itse huoltaa sitä aika ajoin.)

Mokkanahkaakin tulee aika ajoin kosteuttaa.

Maria kunnosti myös Samujin Tori-laukkuni. Laukku on ollut minulla käytössä lähes päivittäin noin viiden vuoden ajan. Se on luottotuotteeni, mutta ei ole nautiskellut sellaisesta rakastavasta huolenpidosta, kuin olisi ansainnut. Päinvastoin: laukun sisävuori oli kulunut, korkittomista huulirasvoista tahmaantunut ja pölyinen. Siis suoraan sanottuna melko karmaiseva, ei todellakaan mikään ylpeyden aihe. Tosin huomasin sitä harvoin, sillä laukku on myös aina ääriään myöden täynnä työpapereita, postia, laskuja, kuitteja ja muuta roinaa.

En uskonut silmiäni kun sain laukun takaisin. Sisävuori oli kuin uusi. Siis hohtavan valkoinen.

Olen nyt ryhdistäytynyt ja hoidan laukun ulkopintaa säännöllisesti ja aion pestä myös sisävuoren taas pian. Hoidettu laukku on saanut pintaansa ihanan patinan!

Tilasin viime viikolla Arkivén verkkokaupasta meille töihin, tästä mokkajalkineiden pesu -artikkelista inspiroituneena, mokkanahan pesutarvikkeet. Meillä on studiolla sellainen upea mokkanojatuoli, joka likaantui, kun meidän studiolle keväällä murtauduttiin. Tuoliin tullut tahra on ollut ärsyttävä muistutus työhuoneella riehuneen nistin aikaansaannoksista. (Hän sai aikaan järkyttävän sotkun, mutta saalis jäi tosi laihaksi.)

On myös hieman epäilyttänyt, että mitä se mönjä on. Jotain karseeta murtovaraslimaa.

Arkivén artikkeli valoi uskoa siihen, että tuolin voisi vielä saada kuntoon. Jännittää kyllä ryhtyä toimeen, sillä en edes tiennyt, että mokkaa voi pestä. Raportoin tuloksista.

Sillä aikaa, suosittelen tutustumaan Arkivén sivuihin. Marialta voi tilata vaatteiden huoltoa, mutta sivujen kautta löytää myös tosi hyvin infoa erilaisten materiaalien huollosta ja hoidosta, sekä kaikki tarvittavat välineet hoito-operaatioiden suorittamiseksi, jos haluaa opetella pitämään tavaroistaan huolta ihan itse.

Arkivén nettikauppa on helppokäyttöinen, tilaus saapui päivässä ja arvostin kauniisti, mutta yksinkertaisesti pakattuja tuotteita.

Myös nahkasandaalit saivat syysvoitelun.

Pomintoja verkkokaupasta

Brittimerkki Kent Brushes on valmistanut harjoja jo vuodesta 1777 ja juhli viime vuonna 240-vuotissyntymäpäiväänsä. Aika vaikuttavaa. Merkillä on Englannin Kuningattaren kunniamaininta, joka perustuu tuotteiden ensiluokkaiselle laadulle, kestävyydelle, toiminnallisuudelle – ja kauniille käsityölle. Ah!

Lisäksi tämä Saphirin legendaarinen hoitovoide on erinomainen sijoitus nyt syksyllä. Se kosteuttaa ja suojaa nahkakenkiä (ja mun Samuji-laukkua). Rasva on koostumukseltaa tosi hienostunutta, kuin jotain upeaa kasvovoidetta.

More to read

Syyskissan playlist

Enni Koistinen

Musiikkia syksyn ruskaiseen tunneskaalaan.

Parasta nyt

Kirsikka Simberg

...on ainakin uudet korvikset, eräs welshiläinen laulusolisti, HBO ja syksyn vikat puutarhahommat.

Katri Mutikainen

Katri Mutikainen

Katri on Muslan kuopus, 22-vuotias mediaopiskelija, joka rakastaa aamupuuroa ja haaveilee jo nyt eläkepäivistä Floridan auringossa.

Parhaat meikkivoiteet

Mia Frilander

Kirsikka kysyi, minä vastasin.