
Arkivé Atelierin verkkokauppa on vaatehuollon luksusta
Vaatteiden huoltaminen ei ole ikinä tuntunut näin elegantilta.
Hyviä uutisia: vaatteiden ja jalkineiden huoltoon ja ylläpitoon erikoistuneen Arkive Ateliérin sivuille on ilmestynyt tänä syksynä roppakaupalla uutta sisältöä ja verkkokauppa, joka tekee vaatteiden huollosta uuden lempiharrastuksesi.
Mia kirjoitti Arkivén perustajan Marian ajatuksista täällä, lukekaa! Jutusta tulee ihanan inspiroitunut olo ja tekee heti mieli helliä vaatteita ja kenkiä syyshuollolla, kammata neuleet ja voidella kengät.
Vaatteista huolehtiminen on investointi, joka kannattaa. Viime keväänä Maria huolsi Vestiairesta käytettynä ostamani kelsitakin. Takin pinta oli karhea ja samea ja takki tuoksui vahvasti edellisen omistajan parfyymiltä. Totuuden nimissä takille annettu ”condition: very good” oli hivenen optimistinen arvio.
Marian käsittelyssä takista kuoriutui kuitenkin siisti ja ihana vaate. Jälkikäteen olen ollut iloinnut siitä, että juuri minä satuin ostamaan sen jo vähän kulahtaneen takin. Se on vain parantunut vanhetessaan, kuten nahalle usien käy, mutta kaipasi huoltoa, jotta sen ainutlaatuisuus pääsi esille. Marian käsittelyn jälkeen takki ei ollut ”kuin uusi”, vaan ehkä jotain parempaa: rakastettu, hyvin pidetty ja nyt sillä on vielä varmasti vuosikymmeniä käyttöikää jäljellä. (Toki mun täytyy nyt myös itse huoltaa sitä aika ajoin.)

Maria kunnosti myös Samujin Tori-laukkuni. Laukku on ollut minulla käytössä lähes päivittäin noin viiden vuoden ajan. Se on luottotuotteeni, mutta ei ole nautiskellut sellaisesta rakastavasta huolenpidosta, kuin olisi ansainnut. Päinvastoin: laukun sisävuori oli kulunut, korkittomista huulirasvoista tahmaantunut ja pölyinen. Siis suoraan sanottuna melko karmaiseva, ei todellakaan mikään ylpeyden aihe. Tosin huomasin sitä harvoin, sillä laukku on myös aina ääriään myöden täynnä työpapereita, postia, laskuja, kuitteja ja muuta roinaa.
En uskonut silmiäni kun sain laukun takaisin. Sisävuori oli kuin uusi. Siis hohtavan valkoinen.









Tilasin viime viikolla Arkivén verkkokaupasta meille töihin, tästä mokkajalkineiden pesu -artikkelista inspiroituneena, mokkanahan pesutarvikkeet. Meillä on studiolla sellainen upea mokkanojatuoli, joka likaantui, kun meidän studiolle keväällä murtauduttiin. Tuoliin tullut tahra on ollut ärsyttävä muistutus työhuoneella riehuneen nistin aikaansaannoksista. (Hän sai aikaan järkyttävän sotkun, mutta saalis jäi tosi laihaksi.)
On myös hieman epäilyttänyt, että mitä se mönjä on. Jotain karseeta murtovaraslimaa.
Arkivén artikkeli valoi uskoa siihen, että tuolin voisi vielä saada kuntoon. Jännittää kyllä ryhtyä toimeen, sillä en edes tiennyt, että mokkaa voi pestä. Raportoin tuloksista.
Sillä aikaa, suosittelen tutustumaan Arkivén sivuihin. Marialta voi tilata vaatteiden huoltoa, mutta sivujen kautta löytää myös tosi hyvin infoa erilaisten materiaalien huollosta ja hoidosta, sekä kaikki tarvittavat välineet hoito-operaatioiden suorittamiseksi, jos haluaa opetella pitämään tavaroistaan huolta ihan itse.
Arkivén nettikauppa on helppokäyttöinen, tilaus saapui päivässä ja arvostin kauniisti, mutta yksinkertaisesti pakattuja tuotteita.

Pomintoja verkkokaupasta
Brittimerkki Kent Brushes on valmistanut harjoja jo vuodesta 1777 ja juhli viime vuonna 240-vuotissyntymäpäiväänsä. Aika vaikuttavaa. Merkillä on Englannin Kuningattaren kunniamaininta, joka perustuu tuotteiden ensiluokkaiselle laadulle, kestävyydelle, toiminnallisuudelle – ja kauniille käsityölle. Ah!
Lisäksi tämä Saphirin legendaarinen hoitovoide on erinomainen sijoitus nyt syksyllä. Se kosteuttaa ja suojaa nahkakenkiä (ja mun Samuji-laukkua). Rasva on koostumukseltaa tosi hienostunutta, kuin jotain upeaa kasvovoidetta.
-
-
Mia Frilander
Olipa inspiroiva kommentti, mä puolestani käyn jatkossa lukemassa tämän kommenttisi uudelleen kun huoltaminen laiskottaa ja tekee vaan mieli rohmuta uuttaa! 😀 Oon asunut koko kesän remppa-evakossa ja kaikki mun kamat on ihan hujan hajan ja huoltokamat on jossain laatikossa ties missä – kun pääsen ens kuussa takaisin kotiin aion pitää perusteellisen huoltopäivän ja juoda samalla skumppaa.
-
Maria
Ah niin sydäntä lämmittävää lukea näitä kommentteja! <3 Toki uuden ostaminen aina välillä on nautinnollista ja tarpeenkin, mutta kuinka ihanalta ja palkitsevalta tuntukaan seurata rakkaiden vaatekappaleiden ja asusteiden patinoitumista ja vuosien jättämiä jälkiä – tietäen, että niistä on pitänyt huolen. Hah odotan jo sitä päivää, kun mun olalla edelleen keinuu sama elämää nähnyt, mutta rakastettu laukku ja kasvoja koristaa vuosien tuomat uurteet! Kuinka kotoisalta tuntuukaan, että tietyt asiat säilyy vaikka kaikki muu muuttuisi.
-
-
purrr
Oi. Aion heti hankkia tuon hoitovoiteen omalle Samujin laukulleni. Mutta haluaisin myös tietää millä se likainen sisävuori saatiin hohtavanvalkoiseksi, mitä tuotteita ostan siihen tuolta verkkokaupasta? Vai tulisiko minunkin tilata laukulleni Marian huolto? Mitä nämä kustantavat?
-
Maria
Hei!
Täällä Maria Arkivésta vastailee 🙂 Meille on tulossa päivitetty ohje vuoren puhdistukseen sivulle ensi kuussa. Suunnittelemme myös alkavamme tarjota huoltopalvelua nettikaupan välityksellä (tästä lisää lähiaikoina!) Tässä kuitenkin ohjeet ensihätään >>
Vuori:
1. Vedä vuori ulos laukusta ja imuroi ensin.
2. Esikäsittele pinttyneimmät tahrat sappisaippualla tai soodan, sitruunahapon ja astianpesuaineen sekoituksella (1tl kutakin ainesosaa). Anna vaikuttaa vähintään 30 min – tai vaikka yön yli.
3. Valmistele lavuaariin tai pesukooliin pesuaineliuos. Periaatteessa voit tehdä liuoksen mistä vain pesuaineesta, mutta tehokkaimman liuoksen saat, kun raastat sappisaippuaa kuumaan veteen.
4. Suojaa laukun nahkaosa muovipussilla, sillä vettä saattaa pestessä roiskua.
ja nosta vuoriosa pesuaineliuokseen, mutta älä upota ihan kokonaan nahkaosaan asti. Harjaile vuorta kynsiharjalla. Vesi imeytyy jonkin verran ylöspäin, joten yläreuna kannattaa jättää kastelematta noin 10 cm:n leveydeltä.
6. Laske pesuvesi pois ja huuhtele harjalla avustaen. Kun kaikki pesuaine on liuennut pois, rutista enimmät vedet pois ja nosta laukku pyyhkeelle. Rullaa vuori pyyhkeeseen ja painele. Toista tarvittaessa kuivalla pyyhkeellä.
7. Ota muovipussi pois ja nosta laukku pyykkitelineen päälle ilmavasti kuivumaan. Vältä patterien läheisyyttä.
8. Kun vuori on kuivunut, voit vielä viimeistellä sen silittämällä tai höyryttämällä.Päällinen:
1. Puhdista nahka ensin kostealla liinalla. Käytä tarvittaessa Saphir Cleaner Shampoota tai Saphir Leather Soapia. Anna kuivua vähintään 30 min. (Tarkemmat ohjeet puhdistusaineiden käyttöön löydät tuotteiden tuotekuvauksesta Arkivén nettikaupasta.
2. Käsittele pinta Saphir Leather Lotionilla tai Saphir Universal Creamilla. Myös näiden aineiden käyttöön löytyy tarkemmat ohjeet tuotekuvauksen yhteydestä nettikaupasta.
3. Muista harjata pinta vielä lopuksi kenkäharjalla niin saat kauniin kiillon 🙂Terkuin,
Maria
-
-
Marsula
Hei! Palailen tähän artikkeliin tuon ihanan Acne-takin ja hoito-ohjeiden houkuttelemana. Ostin käytettynä maailman IHANIMMAN oikeaa shearlingia olevan teddy-takin, mutta valitettavasti käytössä heti ensimmäisenä päivänä paljastui hirveä vitsaus: takkiin on pinttynyt kamala hien haju varsinkin kainaloiden alueelle, joka voimistuu aina takin lämmetessä. Osaisiko joku neuvoa miten tästä hajusta voisi päästä eroon? Voiko Arkivesta tiedustella neuvoa? En ainakaan sivuilla nähnyt juuri tämmöistä ohjetta, mutta ongelma on tietääkseni aika klassinen…

More to read

Parasta nyt
Kirsikka Simberg
...on ainakin uudet korvikset, eräs welshiläinen laulusolisti, HBO ja syksyn vikat puutarhahommat.

Katri Mutikainen
Katri Mutikainen
Katri on Muslan kuopus, 22-vuotias mediaopiskelija, joka rakastaa aamupuuroa ja haaveilee jo nyt eläkepäivistä Floridan auringossa.
Ihanaa, että Mian maailman paras vaatehuoltoartikkeli sai arvoisensa jatko-osan! Käyn edelleen säännöllisesti lukemassa Mian artikkelin, jos tulee sellainen fiilis, että pitäisi ostaa jotain uutta tai vanhan hoivaaminen ei innosta. Mulla on nykyisin kerran kuukaudessa vaatehuoltopäivä, jolloin pesen, silitän, harjaan ja hiplaan jokaisen siviilivaatekappaleeni uuteen uskoon. Oma garderobini on tosin armollisen pieni, alle 20 vaatekappaleen kokoelma, joten kaikki pystyy huoltamaan yhden päivän aikana. Huoltopäivän jälkeen ei edes tee mieli ostaa mitään uutta. Kiikutan myös pari kertaa vuodessa opiskelijabudjetistani huolimatta muutaman haastavimman vaatteen myös pesulaan ammattilaisen hoidatettaviksi. Suunnilleen kolmellakympillä pukinetta kohden saa joka kerta takaisin vaatteen, joka näyttää, tuntuu ja tuoksuu uudelta. Sellainen vanhasta välittäminen on paljon palkitsevampaa kuin jatkuva uuden rohmuaminen.