Musla Bloody Mary -drinkkiohje

Bloody Mary

Kuka ei rakastaisi tuliseen tomaattikeittoon tehtyä Bloody Mary -drinkkiä?!

Se on suosikki drinkkini. Juommme sitä mökillä aina aamiaisen jälkeen ja tänä viikonloppuna häissä intouduin tilaamaan sitä baaristakin. Ei tehnyt mieli iltapalaa, kun joi tomaattikeittoa.

Seuraavana päivänä vietin koko päivän sängyssä, itseäni säälien ja julistin etten juo alkoholia enää koko kesänä. Tosi omaperäinen dagen efter -lupaus.

Taidan silti viettää loppukesän siemaillen Virgin Maryjä terästettyjen juomien sijaan. Terästetty ja terästämätön Mary maistuvat oikeastaan aika samalta, sillä tomaattikeitto peittää vodkan maun alleen lähes kokonaan. Ehkä tässä on hyvä vaihtoehto alkoholijuomille, sillä olen jo pitkään tuskaillut sitä, ettei Suomessa tarjoilla oikein mitään järkevää sellaisille, jotka baarissa tai terassilla joisivat mielellään jotain alkoholitonta. Limut ovat liian sokerisia, liptonin tee on vaan niin masentava idea etten pysty tosissani edes ajattelemaan asiaa ja vissy pidemmän päälle vähän tylsää. Olen maistanut muutamaa alkoholitonta olutta, mutta mielessäni haikailen aina Abu Dhabin tuorepuristettujen mehu-cocktailien perään.

Kaivoin pari viikkoa sitten mehukoneen taas esiin ja kokeilin valmistaa Virgin Mary drinkit omatekoiseen tomaattimehuun kaupan mehun sijasta. Vinkki: käytä suosiolla sitä kaupan tomaattimehua! Itsetehty mehu maistui pelkälteen ihanan raikkaalle, mutta Virgin Mary -mausteet eivät päässeet oikeuksiinsa itsetehdyssä mehussa, vaan maut jäivät jotenkin ohuiksi.

BLOODY MARY
yhdelle

pari desilitraa tomaattimehua
vodkaa
pari ruokalusikallista sitruunan mehua
pari rouhaisua pippuria
hyppysellinen suolaa
5-10 tippaa Tabasco -kastiketta
5-7 tippaa Worcester -kastiketta

Kaada lasin pohjalle loraus vodkaa, noin yhden shottilasin verran. Täytä sitten lasi tomaattimehulla ja lisää mausteet. Teemme juomaa yleensä suoraan isoon kannuun ja mausteiden määrä vaihtelee vähän joka kerta. Maistele juomaa ja tee mieleisesi makuinen. Juoman on kuitenkin tarkoitus olla tangy, vähän kirpeä, suolainen ja siinä pitää olla vähän potkua. Alkoholiton versio tehdään samalla tavalla kuin terästetty, jätä vain vodka lisäämättä.

More to read

Musla juhannus Pellingissä saaressa

Juhannuksena saaressa

Kirsikka Simberg

Vietimme juhannuksen Pellingissä. Ajoimme Helsingistä Pellinkiin veneellä, ilma oli tyyni, mutta harmaa ja vähän sateinen.

Musla Abel

White Vetiver

Kirsikka Simberg

Syksy 2017 tuoksuu vetiveriltä, piparmintulta ja limetiltä.

Raskaus, luulin että inhoaisin sitä

Kirsikka Simberg

Mutta olin väärässä!

Oodi arjelle

Kirsikka Simberg

Asioita, joita arvostamme erityisesti lomamatkalta kotiin palatessamme.