Red Snapper

Red Snapper on Bloody Maryn sukulainen, mutta vodkan sijasta mausteinen tomaattimehu terästetään ginillä.

Tomaattimehuun tehty drinkki, oli se sitten Snapper tai Mary, on täydellinen juoma paitsi sunnuntaibrunssilla, myös lentokoneessa. Ilmanpaine vaikuttaa ihmisen makunystyröihin niin, että makuaistimme huononee merkittävästi. Siksi lentokoneruokaan lisätään niin paljon suolaa, että se maistuisi suussamme edes joltain, mikä puolestaan yleensä turvottaa ihmisiä entisestään. Tomaattipohjaiset drinkit toimivat ehkä lentokoneessa juuri siksi, että sitruunaisen tulinen tomaattimehu on maultaan niin voimakas, että jopa ilmanpaineen litistämät makunystyyrämme pystyvät nautiskelemaan sen nyansseista.

Juomia tarjoiltaessa:

Ensimmäinen ja yksinkertaisin asia, johon voimme kiinnittää huomiota drinkkiä valmistaessamme on lasi, jossa se tarjoillaan. Hyvä lasi tuntuu hyvältä kädessä, on kaunis katsella ja tuntuu hyvältä huulilla. Juomia tarjoiltaessa cocktailin väri on olennainen osa juoman olemusta, joten suosi kirkkaita laseja. Lasin tulisi olla kädessä kevyt ja hienostunut. Paksut muottiin tehdyt lasit ovat kömpelöitä ja raskaita pidellä. Myös lasin koolla on väliä. Mielestäni pienikokoiset lasit ovat isokokoisia hienostuneempia ja juoma säilyy pienessä lasissa freessimpänä, kuin isossa tuopissa: on parempi täyttää pientä usein, kun antaa juoman vettyä isossa.

Myös jäillä on väliä. Suomessa vesi on hyvälaatuista, mutta jäihin käytettävän veden voi silti halutessaan filtteröidä. Mitä enemmän jäitä lasissa on, sitä hitaammin ne sulavat, älä siis pihtaile! Isot jäät myös sulavat pieniä hitaammin. Kannattaa ostaa kotiin silikonisia jäämuotteja tai tehdä jäitä muoviastiassa. Iso erikoisen muotoinen jääpala lasissa on tehokas viilentäjä, hitaasti sulava ja kaunis.

Koristele juoma. Red Snapperia tarjoillessasi voit kuorruttaa lasin reunan laadukkaasta sormisuolasta ja hienoksi jauhetusta pippurista tehdyllä seoksella. Halutessasi lisämaustetta, voit lisätä seokseen myös paprikaa tai chilijauhetta. Älä kuitenkaan lisää liikaa tulisuutta tai poltat vieraiden huulet.

RESEPTI

2 shottia giniä
4 shottia tomaattimehua
1/2 shottia sitruunamehua
tabascoa
Worcestershire saucea
suolaa
mustapippuria

Sekoita ainekset sheikkerissä, jossa on jäitä. Ravista kunnes juoma on kylmää ja kaada jäillä täytettyyn tarjoilulasiin.

Rakastan illallisjuhlia, varsinkin niiden järjestämistä. Varhaisin juhlamuistoni on rapujuhlat, joiden järjestämisessä isoäitini oli erityisen taitava. Kaikki näytti aina ihanalta, oli koristeita ja kukkia ja ja kattaus oli yhteinen projektimme ja lahja kaikille, jotka tulivat syömään. En ollut nähnyt kenenkään muun järjestämissä juhlissa ikinä niin hienoa ja mielikuvituksellista pöytää. Myöhemmin Breakfast at Tiffany’s -elokuvan kotibilekohtaus on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen. Juomaehdotuksien suunnittelu on siksi niin ihanaa, se on täydellinen tapa asettaa tunnelma ja hyvä tilaisuus kiinnittää huomiota tarjoilun yksityiskohtiin.

More to read

Parhaat seurapelit

Enni Koistinen

Illanistujaisissa tai mökkireissulla hauskinta möllöttämisen lisäksi on pelata seurapelejä. Monissa parhaimmissa peleissä välineeksi ei tarvitse mitään paperinpaloja kummempaa.

Afterwork with Andiata

Enni Koistinen

Veimme lempivaatteemme Andiatan uudesta Basics-mallistosta afterwork drinkille Eliteen.

Get green!

Kirsikka Simberg

Neljä erinomaista syytä ostaa, kasvattaa ja hoitaa viherkasveja.

Rintsikoista

Mia Frilander

If you got them, flaunt them.