Eggnog eli muna­to­ti

Lasillinen Amerikkalaista joulutunnelmaa.

Takkatuli. Big Bear. Lumikinokset. Jouluvillapaidat. Owen Wilson. Wow. W niin kuin Villasukat. Punaiset joulusukat takanreunuksella. Muhkea kuusi, joka ei näytä aidolta. Mahtuu huoneeseen vain nipin napin. Lahjapaketteja leveillä silkkinauhoilla. Joulukoristeita ja kimalletta kaikkialla. Liikaa jouluvaloja. Hyvällä tavalla. Hienommat jouluvalot kuin naapurilla. Home Alone. Perhe koolla. Pöytä täynnä jouluruokaa. Kultainennoutaja. Kultainennoutaja jolla on vilkkuvat poronsarvet. Marly and Me. Owen Wilson. Owen Wilson. Vaalea. Vanilja. Eggnog.

Eggnog (8:lle)

7dl täysmaitoa
2,5dl kermaa
3 kokonaista kanelitankoa
1 vaniljatanko halkaistuna
1tl muskottipähkinää + hieman lisää koristeluun
5 kpl kananmunia (keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina)
1dl hunajaa
2dl tummaa rommia tai bourbonia (voit myös tehdä alkoholittomana)

Sekoita kattilaan maito, kerma, kanelitangot, vaniljatanko ja muskottipähkinä.
Kuumenna keskilämmöllä kunnes kiehuu. Siirrä sivuun.
Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sekaan hunaja.
Vispaa kunnes seos paksuuntuu ja muodostaa rihmoja vispilää nostaessa seoksesta.
Lisää mukaan maitoseos ja rommi hiljalleen samalla sekoittaen.
Aseta jäähtymään jääkaappiin 1-3 vuorokaudeksi.

Ennen tarjoilua, vispaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää laseihin nogin päälle.
Viimeistely ripauksilla muskottipähkinää.

More to read

Musla puuro mansikoilla

Kylmää ja kuumaa: Puuro

Kirsikka Simberg

Valmistan tuorepuuron aina joko mantelimaitoon, riisimaitoon tai kauramaitoon.

Tossut

Mia Frilander

Asiaa eleganteista kotivaatteista.

Päivän asu: talven valkoiset

Kirsikka Simberg

Valkoinen tuntuu talvella vähintään yhtä ajankohtaiselta kuin kesällä, vaikka päivetyksestä ei ole tietoakaan.

Vispaa sitä puuroa

Enni Koistinen

Tällä hetkellä kiinnostaa syödä tavallista ja nostalgiselta maistuvaa ruokaa.