Eggnog eli muna­to­ti

Lasillinen Amerikkalaista joulutunnelmaa.

Takkatuli. Big Bear. Lumikinokset. Jouluvillapaidat. Owen Wilson. Wow. W niin kuin Villasukat. Punaiset joulusukat takanreunuksella. Muhkea kuusi, joka ei näytä aidolta. Mahtuu huoneeseen vain nipin napin. Lahjapaketteja leveillä silkkinauhoilla. Joulukoristeita ja kimalletta kaikkialla. Liikaa jouluvaloja. Hyvällä tavalla. Hienommat jouluvalot kuin naapurilla. Home Alone. Perhe koolla. Pöytä täynnä jouluruokaa. Kultainennoutaja. Kultainennoutaja jolla on vilkkuvat poronsarvet. Marly and Me. Owen Wilson. Owen Wilson. Vaalea. Vanilja. Eggnog.

Eggnog (8:lle)

7dl täysmaitoa
2,5dl kermaa
3 kokonaista kanelitankoa
1 vaniljatanko halkaistuna
1tl muskottipähkinää + hieman lisää koristeluun
5 kpl kananmunia (keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina)
1dl hunajaa
2dl tummaa rommia tai bourbonia (voit myös tehdä alkoholittomana)

Sekoita kattilaan maito, kerma, kanelitangot, vaniljatanko ja muskottipähkinä.
Kuumenna keskilämmöllä kunnes kiehuu. Siirrä sivuun.
Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sekaan hunaja.
Vispaa kunnes seos paksuuntuu ja muodostaa rihmoja vispilää nostaessa seoksesta.
Lisää mukaan maitoseos ja rommi hiljalleen samalla sekoittaen.
Aseta jäähtymään jääkaappiin 1-3 vuorokaudeksi.

Ennen tarjoilua, vispaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää laseihin nogin päälle.
Viimeistely ripauksilla muskottipähkinää.

More to read

Polkkatukka

Mia Frilander

Nips naps.

Riisinuudelisalaatti

Kirsikka Simberg

Riisinuudelit ovat suosikkinuudeleitani. Niitä esiintyy tämän pienen lounassalaatin lisäksi muunmuassa ravintola Rullan kesärullissa, joita syön melkein kerran viikossa lounaaksi.

Q&A: Matilda Mannström

Mia Frilander

Tässä on tämän hetken kiinnostavin suomalainen korumerkki.

Sininen ja musta

Kirsikka Simberg

Yllättävän hyviä yhdistelmiä, joiden ei kuuluisi toimia: ranskalaiset perunat ja jäätelö, taatelit ja pekoni, mailapelit ja ratsastus, Mary-Kate Olsen ja Oliver Sarkozy.