Elisa K:n kengissä

Pyysimme ihanaa Elisa K:ta dokumentoimaan asujaan viikon verran. Tässä ne ovat!

Vierailin viime keväänä Elisa K:n vaatekaapilla ja jäin nälkäiseksi. Inspiraation janoissani pyysin Elisaa dokumentoimaan asujaan viikon verran meidän kaikkien iloksi.

Hän suostui!

MAANANTAI

Oon palannut töihin äitiysloman ja hoitovapaan jälkeen, mutta teen vain neljäpäiväistä viikkoa. Maanantait oon hoitovapaalla ja nautitaan poikien kanssa vapaapäivästä. Tehdään hyvä aamupala, katotaan lastenohjelmia, lorvitaan ja puuhastellaan. Tän kuvan otti mun vanhempi poika Martti. Juon tässä mun kolmatta kupillista aamukahvia.

Silloin kun olin vielä kotona poikien kanssa hankin muutaman ihanan kotivaatteen. Tuntuu, että päivissä on ihan eri vire, kun kotivaatteet on kivoja. Kuvan mekko on aivan mun lemppari, mitä tulee kotivaatteisiin.

mekko: Mini Rodini
pantterihousut: Gina Tricot

TIISTAI

Oon toimistotyössä ja joudun vähän himmaamaan mun asujen kanssa töissä. En voi pukea päälle sitä kaikista kreiseintä pinkkiä tyllimekkoa.

Ennen ulkomaille lähtöä googlaan aina kaikki mahdolliset vintage- ja second hand -liikkeet ja mun matkamuistot ulkomailta on usein joku ihana vintagevaate. Kuvan takki on matkamuisto Berliinistä. Se on ostettu Pick’nWeight – Vintage Kilo Storesta. Kantsii käydä seuraavalla Berliinin reissulla.

Takki: vintage
Vihreä paitamekko: Uniqlo
Farkut: Levi’s
Kengät: Zara
Laukku: Baggu

KESKIVIIKKO

Tää on aika sellainen perus työasu mulla. Väljät mekot ovat mielestäni istumatyössä parhaita.

Tänään kaikki kirpparilta. Oon tehnyt joitakin aivan ihania ”Made in Finland”-vintagelöytöjä kirppareilta ja Kierrätyskeskuksista. Siis jotain mielettömiä Suomessa tehtyjä takkeja, mekkoja ja silkkipaitoja.

Kuvan sininen takki on yksi niistä, se maksoi 10 euroa.

Mekko: kirpparilta (Vero Moda)
Saappaat: kirpparilta (Vagabond)
Laukku: vintage (Dior)
Takki: vintage 

TORSTAI

En suostu luopumaan kesämekoista. Farkut vaan alle ja hyvin tarkenee vielä muutaman lisäkuukauden. Kun ostan uutta ja etenkin jotain vähän arvokkaampaa, sen pitää olla sellainen, että tiedän pitäväni sitä koko mun loppuelämän.  Tää Marimekon mekko ja Gannin takki ovat sellasia. Tykkään niistä erityisen paljon yhdessä.

Mekko: Marimekko
Takki: Ganni
Farkut: Weekday
Kengät: (kirpparilta)

PERJANTAI

Ah, rakastan tätä takkia. Ostin sen Tokiosta, jossa oltiin perheen kanssa lomalla viime talvena. Tuolla aikaisemmin taisin sanoa, että ostan vintagevaatteita matkamuistoina. Tää on kyllä uusi, mutta ehdottomasti tota matkamuistokategoriaa.  Ostin takin vanhalta rouvalta, hän oli sen itse ommellut. Rouva ei puhunut sanaakaan englantia. Mun pojat säntäili pitkin pikkuruista liikettä ja karkaili mihin sattuun. Mies juoksi niitä kiinni. Huomaan että suhtaudun tähän takkiin tunteellisesti. Oon sanonut aikaisemminkin, että se loma oli meille toteunut unelma ja tästä takista tulee mieleen se loma.

Takki: Tokiosta
Laukku: vintage (Dior)
Housut ja tunika: Lindex

LAUANTAI

Mun mies lähti käymään Tallinnassa ja olin poikien kanssa yksin. Päätettiin pitää Helsinki-päivä. Käytiin kahdessa museossa, Puttesissa syömässä, kirpparilla, Ekbergillä kahvilla, lelukaupassa ja Stockmannilla. Kun päästiin  kotiin olin ihan poikki, pojat ei.  Kaupunkiasusta ei keretty ottamaan kuvaa, mutta tässä lauantain  kotiasu. Nää Vimman housut ja kietaisutakkimekko on niin hyvät päällä. Ostin nää kotiasuksi sillon, kun olin vielä poikien kanssa kotona, käyttökertoja on paljon, mutta materiaali on jotain niin huippua, ettei näihin tuu edes polvipusseja.

Koko asu: Vimma

Myös lasten vihreä sohva on ostettu käytettynä.

SUNNUNTAI

Hirmu tavallinen sunnuntai. Viikonlopuissa parasta on aamupalat. Oon kehittänyt meille sellaisen tavan, että aina lauantaisin ja sunnuntaisin syödään koko perhe yhdessä aamupalaa. Aamupalan jälkeen mä näin yhtä mun ystävää, käytiin kirpparilla ja kahvilla. Kuvassa mun kanssa on Frans, joka hengailee nykyään kotona Ryhmä Hau kalsareissa (mitkään muut kun Ryhmä Hau ei kelpaa), koska sillä on pottatreenit käynnissä.

Hame: Bobo Choses
Paita: COS

Elisa ja Elisan söpö poika, Frans.

Lisää Elisaa ja ihania asuja löydät täältä.

More to read

Koti on kollaasi

Kirsikka Simberg

Muistiinpanoja kodin valaisimien valinnasta.

Puutarhasuunnitemia: siemenet, leikkokukat ja luettavaa

Kirsikka Simberg

Kukkatarhuri täällä moi! Tilasin siemeniä ja luettavaa.

Kutsu luonto kotiin

Kirsikka Simberg

Muistiinpanoja kukkatrendeistä ja ideoita puutarhaan.

Q&A: Lauri Toikka. Pitääkö kaikkien olla kiinnostuneita fonteista?

Enni Koistinen

Vuoden Graafikko 2020 on kirjainmuotoilustudio Schick Toikka. Tapasin Lauri Toikan, joka esitteli kaksikon Other Words-näyttelyä Designmuseolla.