Gentlewoman’s guide: hampaat ja muut palve­lut

Suosituksia ainakin hampaiden, kodin, vaatteiden ja kenkien hoitoon Helsingissä.

Minulla on luottosuuhygienisti ja haluan nyt suositella häntä myös muille, koska hyvä hampaiden hoitaminen parantaa elämänlaatua. Hammaskiven poisto on on vähän kuin talvivaatteiden huolto tai kenkien rasvaaminen. Siitä tulee hyvä ja kunnollinen olo, ja se pitäisi tehdä säännöllisesti.

Käyn hampaiden puhdistuksessa Arja Korpelaisella Gloss hammashoitolassa. Suosittelen häntä erityisesti kaikille, jotka eivät pidä hammaslääkärissä käymisestä. Hän on ihana! (Tosin hän on suuhygienisti, eli ei tee esim paikkoja tai poraa.)

Vihasin ennen hammaskiven poistoa, koska se tehtiin aina ultrtaäänellä. Siitä kuuluu kamala viiltävä ääni ja lisäksi se mielestäni vähän (aika paljon) sattuu.  Ja koska se on niin inhottavaa, välttelin ennen aina asian hoitamista.

Kunnes menin Arjalle. Nyt ei satu! Siis yhtään. Voisin sanoa, että rapsuttelu on jopa ihan mukavaa. Se tehdään sillä metalli koukulla, mutta niin hellävaraisesti, ettei oikeasti satu lainkaan. Hampaiden putsaus tuo hymyyn kirkkautta ilman valkaisua ja pitää suun terveenä ja freessinä.

Arja tekee puhdistuksen käsin ja kertoo, että menetelmä on paljon parempi ja tarkempi kuin koneella tehtävä puhdistus: “Manuaalinen puhdistus on käsityötä, ultraäänellä tehtävä on nopeaa ja koneellista. Se on puhdistajalle helmpompaa, mutta lopputulos ei ole yhtä hyvä”. Niinpä tietysti.

Arja tekee puhdistuksien lisäksi erilaisia valkaisuja. Valikoimaa voi katsella täällä. Olisi kyllä joskus ihanaa valkaisuttaa hampaat, mutta juuri nyt sitä ei suositella, kun vielä imetän.

Support your local: luottopalveluja Töölössä

Koska ehdinjo  verrata hampaiden huoltoa vaatehuoltoon, tässä pari muutakin suositusta.

SUUTARI – J. Erwing Museokadulla. Täällä on hyvä ammattitaito ja maku, ja kenkiä huolletaan rakkaudella.
OMPELIJA, NAHKAVAATTEET Arja Lehtimäki Tunturikadulla.
AKUPUNKTIO – Todella autenttinen! Ei luksus spa-meininkiä.
SIIVOUSPALVELU – Pikapuhtaus. Joustava ja luotettava. Olemme olleet tosi tyytyväisiä!

More to read

Testissä: kuivaava pesukone

Kirsikka Simberg

Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? Kaupunkiasujan pesutornissa on vain yksi kerros.

Musla hiussolki

Hiussolki 1

Kirsikka Simberg

A hair clip so nice , I had to buy it twice.

Taidekoti Kirpilä

Enni Koistinen

Töölöstä löytyy parikin hurmaavaa kotimuseota sekä kaupungin ihanin terassi.

Musla paistetut muikut resepti

Paistetut muikut

Kirsikka Simberg

Eettinen, rapeaksi voissa paistettu muikku on yhtä aikaa hienostunut ravintola klassikko ja Suomen toreilla myytävä kotimainen street food -herkku.