Gentlewoman’s guide: hampaat ja muut palve­lut

Suosituksia ainakin hampaiden, kodin, vaatteiden ja kenkien hoitoon Helsingissä.

Minulla on luottosuuhygienisti ja haluan nyt suositella häntä myös muille, koska hyvä hampaiden hoitaminen parantaa elämänlaatua. Hammaskiven poisto on on vähän kuin talvivaatteiden huolto tai kenkien rasvaaminen. Siitä tulee hyvä ja kunnollinen olo, ja se pitäisi tehdä säännöllisesti.

Käyn hampaiden puhdistuksessa Arja Korpelaisella Gloss hammashoitolassa. Suosittelen häntä erityisesti kaikille, jotka eivät pidä hammaslääkärissä käymisestä. Hän on ihana! (Tosin hän on suuhygienisti, eli ei tee esim paikkoja tai poraa.)

Vihasin ennen hammaskiven poistoa, koska se tehtiin aina ultrtaäänellä. Siitä kuuluu kamala viiltävä ääni ja lisäksi se mielestäni vähän (aika paljon) sattuu.  Ja koska se on niin inhottavaa, välttelin ennen aina asian hoitamista.

Kunnes menin Arjalle. Nyt ei satu! Siis yhtään. Voisin sanoa, että rapsuttelu on jopa ihan mukavaa. Se tehdään sillä metalli koukulla, mutta niin hellävaraisesti, ettei oikeasti satu lainkaan. Hampaiden putsaus tuo hymyyn kirkkautta ilman valkaisua ja pitää suun terveenä ja freessinä.

Arja tekee puhdistuksen käsin ja kertoo, että menetelmä on paljon parempi ja tarkempi kuin koneella tehtävä puhdistus: “Manuaalinen puhdistus on käsityötä, ultraäänellä tehtävä on nopeaa ja koneellista. Se on puhdistajalle helmpompaa, mutta lopputulos ei ole yhtä hyvä”. Niinpä tietysti.

Arja tekee puhdistuksien lisäksi erilaisia valkaisuja. Valikoimaa voi katsella täällä. Olisi kyllä joskus ihanaa valkaisuttaa hampaat, mutta juuri nyt sitä ei suositella, kun vielä imetän.

Support your local: luottopalveluja Töölössä

Koska ehdinjo  verrata hampaiden huoltoa vaatehuoltoon, tässä pari muutakin suositusta.

SUUTARI – J. Erwing Museokadulla. Täällä on hyvä ammattitaito ja maku, ja kenkiä huolletaan rakkaudella.
OMPELIJA, NAHKAVAATTEET Arja Lehtimäki Tunturikadulla.
AKUPUNKTIO – Todella autenttinen! Ei luksus spa-meininkiä.
SIIVOUSPALVELU – Pikapuhtaus. Joustava ja luotettava. Olemme olleet tosi tyytyväisiä!

More to read

Helsinki Design Week 2018

Kirsikka Simberg

Menovinkkejä: Design Weekin ohjelma on täynnä tosi mielenkiintoisia tapahtumia, joista iso osa on ilmaisia. Such a treat!

Doog-sovellus tuo hyväntekeväisyyden puhelimeesi

Kirsikka Simberg

Vinkki sinulle, joka haluat olla oman elämäsi Robin Hood.

Drinkki ja snäkki

Mia Frilander

Almendras fritas, ¡por favor!

Vauvan huone

Mia Frilander

Miten kaksio muuttuu kolmioksi. Pieni maalausprojekti ja ajatuksia vauvan omasta huoneesta.