Musla Gentlewoman

Gent­lewo­mans guide – Helsinki

Luottopaikkani Helsingissä.

Rakastan erilaisia Gentleman’s guide -lehtijuttuja ja Mr. Porterin, A Manual For A Stylish Life on yksi lempikirjoistani. On hauskaa lueskella herrasmiehille tarkoitettuja vinkkejä joissa kerrotaan, miten järjestää täydelliset illallisjuhlat, miten sekoittaa hienostunut cocktail ja neuvotaan miten parsia rikki mennyt puvun takki. Vinkit ovat erinomaisia – ja hyödyllisiä sekä miehille, että naisille.

Olen kasvanut erittäin osaavien tätien ja äidin ympäröimänä ja sanoisin, että osaan jo valmiiksi monenlaista, mutta herrasmiesten niksipirkkoja lukiessani, inspiroidun silti aina uudestaan. Kokonaan naisille suunnattu vastaava kirja saattaisi tuntua vähän, mmm, vanhanaikaiselta.

Jossakin jutussa sanottiin, että oikea herrasmies käyttää aina luotto-räätäliään, käy luotto-parturissa ja tietää kaupungin parhaan cocktailbaarin. Herrasmiehelle on tärkeää tietää, kenen puoleen kääntyy palvelun tarpeessaan. Erinomaisuus ja paras laatu kiinnostavat herrasmiehiä – ja tietty naisia.

Tässä omat luottopaikkani Helsingissä.


PESULA
Pesen melkein kaikki vaatteeni pesukoneessa tai käsin lavuaarissa, monet niistäkin, joiden hoito-ohjeissa kielletään vesipesu, mutta tarvitessani pesulapalveluita, suuntaan Yrjönkadun Pyykkipoikaan. Vaatteiden kemiallinen pesettäminen on tarkkaa hommmaa ja taitava pesula voi pelastaa esim. vaalean beigen talvitakin, jonka rinnuksille kaatuu juomapullollinen mustikkasmoothieta. (Tää tapahtui Katrille viime talvena.)

Yrjönkadun pesulassa voi pesettää siis vaatteet, mutta oma heikkouteni on tietenkin pesulassa pestyt lakanat, koska mankelointi! Pykkipojalla on Punavuoressa toinen pesula, joka pesee – ja mankeloi – lakanat kilohinnan mukaan. Se on niin luksusta!


KUKKAKAUPPA
Helsingissä on paljon kivoja kukkauppoja. Bulevardin Form&Flora on suosikkini. Suuntaa tänne jos kaipaat jotain tosi erityistä. Kunniamaininnan luotettavuudesta ansaitsee Lapinlahdenkadun Kampin Kukka, joka on joka päivä auki klo 9-19. Siis oikeasti joka päivä. Valikoima kaupassa on runsas ja paljon esim. Kampin Kaivokukan valikoimaa parempi.


SUUTARI
Mielestäni Helsingin paras suutari löytyy Viiskulmasta. Viiskulman Suutari on ollut aikoinaan töissä Lontoossa John Lobbilla, joka valmistaa käsityönä miesten (ja nykyään kai jotain naistenkin) luksus nahkakenkiä. He is very good. Olen korjauttanut täällä monet kengät ja yhden nahkatakin. Lämmin suositus.


OMPELIJA
Jokainen herrasnainen tarvitsee räätälin! Tai ainakin jokainen lyhyt nainen, koska kaikki housut pitää lyhentää. Yrjönkadun Materials lyhentää kaikki liehuvat lahkeeni. Lyhennykseen menee yleensä viikko, jos ei ole kiireessä ja pyydä nopeampaa toimintaa.


KAMPAAMO
This is tricky, koska käyn harvoin kampaajalla ja joskus leikkaan hiukseni itse.

Se ei tietenkään tarkoita ettei mulla olisi tästäkin aiheesta mielipidettä. Suosittelen Konstin Antti Haakanaa. En itse ole käynyt herran tuolissa, mutta aina pari kertaa vuodessa kehun jonkun hiuksia, kun on niin kauniisti värjätty ja/tai leikattu ja Antti on aina työn takana. Siis oikeesti, aina! Varaudu kuitenkin, Antille on aina jonkin verran jonoa.

More to read

DIY: Köyhän naisen modernistinen kaulakoru

Mia Frilander

Elegantti hihhulikoru.

All the mistakes I’ve made: The Garden

Kirsikka Simberg

Puutarhassa tehtyjä virheitä ei lasketa.

Hanuka: valoa ja uppopaistoa

Vieraskynä

Nyt vietetään Hanukaa. Vieraskynämme Nina kertoo miten.

Kissan kanssa sienimetsässä

Enni Koistinen

Lähdimme metsäretkelle fanittamani R-Collectionin kauden lookeissa.