Musla Gin &Tonic karpaloilla

Gin and Tonic

Nautinnollinen malarialääke.

Gin-sana tulee Ranskan kielen sanasta genièvre ja Tanskan kielen sanasta jenever. Molemmat tarkoittavat katajaa ja juuri katajanmarjat tuovat giniin sen tunnusomaisen maun.

Itse gin & tonic -juoman synty sijoittuu 1800-luvun alkuun, jolloin englantilaiset sotilaat olivat sijoittuneet Englannin siirtomaa-alueille Intiaan. Lääkärit hoitivat malariasta jatkuvasti kärsiviä sotilaita Kiinapuun kaarnalla, sen sisältävän kuumetta ja kipua laskevan kiniinin takia. Kiniini itsessään maistuu erittäin karvaalta, joten sotilaat sekoittivat sitä limen ja sokerin kanssa soodaan. Lievittääkseen kipujaan tehokkaammin, he lisäsivät juomaan myös giniä. Tadaa! Klassikko oli syntynyt.

Nyky tonic -vedet sisältävät huomattavasti vähemmän kiniiniä ja ovat yleensä makeutettuja, joten ne eivät ole maultaan yhtään niin karvaita kuin drinkin syntyaikana. Ei haittaa ollenkaan.

GIN & TONIC

3 cl giniä
12 cl tonic -vettä
viipale limeä
jääpaloja 

Täytä lasi jääpaloilla ja mittaa sitten sekaan gini ja tonic. Klassikko GT:seen laitetaan yleensä lisäksi limeviipaleen mehu ja limelohko koristeeksi. Testaa myös muita muunnelmia ja korista lasi rosmariinilla, kurkulla, ruusunlehdillä tai punaviinimarjoilla. Ginejä valmistetaan nykyään mitä ihanimmista raaka-aineista ja maustesekoituksista, siksi myös erilaiset lisukkeet sopivat eri laatujen kanssa.

GT muuten hohtaa UV-valossa sen sisältämän kiniinin takia. Muista tämä, kun olet seuraavan kerran hohtokeilaradalla tai huoltoaseman vessassa.

More to read

Täydellisesti keitetty Japanilainen riisi

Enni Koistinen

Tällä ohjeella keität ravintolatasoisen riisiannoksen.

Minimalistinen manifesti

Mia Frilander

Ajatuksia täydellisen elämän illuusiosta ja kuluttamisesta.

Valokuvaaja Akila Berjaoui

Kirsikka Simberg

Naiskuvaajan silmin: ihanat peput rannalla.

Ingmanin vegaaniset jäätelöt

Kirsikka Simberg

Testissä: Ingmanin uudet vegaanijäätelöt.