Glögis­kump­pa

Joulu lähestyy! Tässä juomaehdotus sinulle, joka rakastat jouluisia mausteita, mutta nautit cocktailisi mieluiten kylmänä.

Glögi on joulusesongin tunnusomaisin juoma, mutta kuumat juomat eivät sovi ihan joka tilanteeseen. Ei kuitenkaan mitään hätää, sillä glögiä voi juoda kylmänäkin!

Tarjosimme tätä upeaa Ennin keksimää glögiskumppa-juomaa Radio Helsingin toimituksessa viikko sitten ja käännytimme jopa muutaman epäilevästi juomaan suhtautuneen skeptikon juoman ystäväksi.

Ennen päivän päättymistä juoma oli jopa nimetty ja glögiskumppa tunnetaankin nyt nimellä Glumppa!

Glumppa resepti

Lorauta lasin pohjalle hieman kylmää glögitiivistettä. Voit käyttää alkoholitonta tai terästettyä juomaa, riippuen siitä, kuinka vahvaa joululientä sydämesi halajaa. Täytä lasi lopuksi kylmällä skumpalla.

Minä käytin Blossan alkoholitonta glögitiivistettä, mutta aion testata myös Blossan tämän vuoden mango-glögin ennen loppiaista! Kuulostaa vähän ällöltä, mutta kuiva pirskahteleva skumppa varmasti tasoittaa mangon makeutta.

”Glögin historiasta on yhtä monta tarinaa kuin juomasta on makujakin. Erään version mukaan jo antiikin roomalaiset ja kreikkalaiset olivat taitavia maustamaan viiniä sen maun sekä säilyvyyden parantamiseksi. Tätä viiniä tosin nautittiin alunperin kylmänä.

Ensimmäinen tunnettu glögiresepti on noin 2 000 vuotta vanha ja se löytyy kuulemma Roomassa eläneen kulinaristin Apicuksen keittokirjasta.”

Lähde: Rantapallo.

Kiinnostaa myös: Eggnog. Uhka vai mahdollisuus?

More to read

Gimaguas

Mia Frilander

Vaatteita paahteisiin kesäpäiviin ja lämpimiin öihin.

Sininen ja musta

Kirsikka Simberg

Yllättävän hyviä yhdistelmiä, joiden ei kuuluisi toimia: ranskalaiset perunat ja jäätelö, taatelit ja pekoni, mailapelit ja ratsastus, Mary-Kate Olsen ja Oliver Sarkozy.

Loimulohi ja rosvopaisti

Kirsikka Simberg

Cooking long and hard and then loosing your mind in the end.

Musla Mandoliini Chez Marius

Mandoliini

Kirsikka Simberg

“Ihan törkeen monet Michelin-ravintolat käyttää sitä mandoliinia. Ja tietty normiravintolat myös.”