Hius­gee­li

Wet look ja otsatukan taltutus.

Hiusgeelistä tulee mieleen Antonio Banderas ja hänen musta kiharainen kuontalonsa, joka on kastettu hiusgeeliin ja se on kuivuessaan jättänyt hiukset koviksi ja kiiltäviksi, kuin lakatun puun. (Runollista.)

Siksi olin niin yllättynyt, kun pari viikkoa sitten kokeilin mieheni hiusgeeliä ja jäin siihen välittömästi koukkuun. Hiuslaatuni on yhtä aikaa kihara ja suora. Pörröinen mutta välillä ihan sileä. Aamulla jotain, illalla jotain muuta. (Ehkä täydellinen luonteeni ruumillistuma?) Turns out, hiusgeeli taltuttaa hiusteni ailahtelevan luonteen täydellisesti.

Otsatukkakokeiluni jälkeen hiusten laitto oli hetken aikaa erityisen turhauttavaa puuhaa, kun ylikasvanut otsis ei tahtonut asettua lainkaan. Eräänä aamuna, sivulle ja pystyyn törröttävän otsatukan uuvuttamana, päätin ottaa wet lookin haltuun. Ensinnäkin märät hiukset -look on erittäin cool ja sen tietävän Olsenin kaksosetkin. He ovat kiireisiä muotimoguleita, joilla ei ole aikaa kammata villiä otsatukkaa joka aamu. He vain hyppäävät suihkuun ja kietoutuvat kolmen tonnin The Row kaapuihin ja säntäävät ulos märillä hiuksilla, koska maailman valloitus ja design huonekaluilla ja taide-esineillä vuoratut ateljeet odottavat heitä.

Myös Krista Kosonen näyttää muuten ihan järkyttävän ihanalta viimeisimmässä Trendissä wet look -tukassaan. (Kaikki ne tän jutun kuvat oli ihania, ah Krista ja ah jutun stailannut Henna Koskinen!)

Geelin kuivuessa hiuksiin, tukka muuttuu (tietenkin) ihan kovaksi. Jotkut saattavat inhota kovan tukan tunnetta ja ymmärrän sen kyllä. Valitettavasti otsatukkaa pois kasvattavilla ei ole valittamisen varaa, kaikki keinot on hyväksikäytettävä, jos ei halua näyttää Nick Carterilta.

Kun menee nukkumaan geelikorpputukalla, herää seuraavana aamuna niin, että hiuksissa on jännittävä tekstuuri, tukka on helpommin käsiteltävä, helposti siloitettavissa ja tuuhea. Jos tukan solmii yöksi letille tai kieputtaa nutturalle, on tukka aamulla kihara. Perfect! Olsenista glamour-tukaksi. (Okei, ei mikään megaglamour, mutta paljon glamoröösimpi, kun mihin olen tottunut!)

Se on oikeasti ihme ja parasta, mitä päälleni on hetkeen tapahtunut. En edes muista, että mulla on enää otsatukkaa. En ole lähtenyt kokeilemaan onneani ja testaamaan mitään muita geelilaatuja, vaan pysyttäytynyt tiukasti mieheni geelituubin orjana, vaikka L’orealin geeli herättää minussa vähän ristiriitaisia tunteita. (Onkohan se ympäristömyrkky? Tehty kokonaan mikromuovista? On varmaan.)

METODI 1:
Levitän geelin kosteisiin hiuksiin, koko hiuksen pituuteen ja kampaan hiukset nutturalle. Teen tiukan viivoittimen suoran jakauksen ja kampaan hiukset sivuilta sileäksi. (Tavoittelen sellaista vähän miehekästä jakausta.)

Kun hiukset ovat kuivuneet ja / tai haluan siirtyä koppuratukasta pehmeään stailiin, avaan tukan ja harjaan hiukset.

METODI 2:
Levitän geelin hiuksien koko pituuteen ja jätän tukan auki, näin. Unelmoin kolmen tonnin Row-kaavuista all day long.

Näissä kuvissa vietetään geelitukan kakkospäivää. Hiukset eivät ole enää kauttaaltaan märän näköiset, koska ne on harjattu, mutta otsatukka kammataan edelleen märkänä sivuun ja jätetään kuivumaan koppuraiseksi.

Geelitukkaa täytyy pestä huolellisesti tai hius muuttuu sameaksi ja kuivaksi. Sóleyn BirkiR-shampoo sisältää koivu-uutetta ja islantilaisista villiyrteistä ja mintusta valmistettuja eteeristä öljyjä, jotka hoitavat hiusta ja hiuspohjaa. Shamppoossa on myös ihana raikkaan yrttinen tuoksu.

Side note: Oikean puoleinen pullo on saman valmistajan kasvovesi. Se on aivan ihana tuote ja hinta-laatu-suhteeltaan tosi hyvä. Se ei nyt liity hiuksiin tai hiusgeeliin mitenkään, mutta jos kaipaat hyvää kasvovettä juuri nyt niin look no further: Vesi Nærð –kasvoveteen tulee Pohjois-Islannin vuoristosta. Vesi on peräisin yhdestä maailman puhtaimmista vesilähteistä ja se on juomakelpoista jo pulputessaan kivien ja sammalen välissä. Veteen on lisätty appelsiininkukkaa, sekä Sóleyn nimikkoöljysekoitusta, jonka villiyrttien eteeriset öljyt rauhoittavat ja ravitsevat ihoa.

More to read

Pääsiäisjuhlat

Kirsikka Simberg

Tervetuloa pääsiäisbrunssille, siellä ei tarjoiltu lammasta, pääsiäismunia, eikä parsaa.

Marjaliköörin pullotus

Kirsikka Simberg

Oli aika siivilöidä vodkassa lionneet marjat ja pullottaa juomat. Peitin keittiönpöydän vanhalla lakanalla.

Ingmanin vegaaniset jäätelöt

Kirsikka Simberg

Testissä: Ingmanin uudet vegaanijäätelöt.

Sisustusinspiraatio: Villa Mairea

Mia Frilander

Mahtava kotimaan matkailukohde kaikille sisustusintoilijoille.