Musla Ikea

Ikea-installaatio

Yhteistyössä: Ikea

Tein viime keskiviikkona kesämökin! Tai ehkä se oli talvimökki, koska haluaisin olla siellä pari kuukautta aina, kun Suomessa on talvi.

Ikea julkaisi viime viikolla uuden tuotekataloginsa ja juhli samalla 20-vuotispäiviään Suomessa. Juhlaa varten järjestettiin tilaisuus, johon sain osallistua rakentamalla juhlatilaan pienen installaation. Tai, noh, aika ison. Työ oli yksi hauskimmista, joita olen tehnyt: Rakensimme lomahuoneen, sellaisen askeettisen pikku puukuution, jossa olisi ihanaa kuunnella viidakon ääniä ja syödä trooppisia hedelmiä suoraan puusta, jotka ehkä kasvaisivat lomahuoneen ikkunoista sisään.

Tilaisuus järjestettiin Pasilan Veturitalleilla ja tila on valoisa ja avara. Sinne rakennettiin meidän installaation lisäksi Ikean kalusteista erilaisia arkitiloja; makuuhuone, keittiö, ruokailutila yms. Rakennuspäivät olivat erityisen hauskoja.

Katri tuli rakenennusapulaisekseni. (Se on tosi hyvä assari, koska on niin pitkä ja vahva! Lyhytjalkaisella ja heikkoranteisella stailistilla pitää aina olla pitkäsäärinen cross fit-assari! Lisäksi se pitää aina huolta, että juon tarpeeksi vettä työpäivän aikana.)

Shoppailimme yhdessä Ikeassa ja työnsimme parhaimmillaan seitsemää ostoskärryllistä tavaraa yhtäaikaa. Pelkästään huonekasveja taisi olla kolme kärryllistä. Valitsin installaatioon kaikki lempituotteeni ja olisin oikeastaan tahtonut viedä kotiinkin niistä monta. Tässä muutamia tämän hetkisiä Ikea-lemppareitani:


MATOT

Ikean käsin solmitut Persialaiset Kelim– ja Gabbeh -matot ovat ehdotomasti listan kärkipäässä! Rakastan itämaisia mattoja ja meillä on itseasiassa kotonakin yksi Ikeasta ostettu villainen Kelim.


KASVIT
Varsinkin tämä iso kokoinen kaktus, joka ei kai oikeasti ole kaktus vaan tyräkki. Tyräkki kasvaa kaktusta nopeammin ja on siksi yleensä suurikokoisena isoja kaktuksia edullisempi. Tätä piikikästä kaveria kuljettaessa kannattaa olla varovainen, sillä saadessaan haavoja se alkaa vuotaa ikävän näköistä mahlaa, joka on kai vähän myrkyllistä. Me istutimme tyräkin hiekkaan ja laitoimme sen juurelle pikkuruisia kukkivia minikaktuksia.
Myös orkideat ihastuttavat juuri nyt. Ostin niitä kotiinkin ja ilokseni voin kertoa: Ne kestävät leikkona maljakossa yllättävän pitkään! Omani ovat vieläkin erittäin freessejä.

Musla Ikea

KORIT
Rakastan tietenkin punottuja asioita. Kotona säilytän koreissa tietokoneen latureita, villasukkia ja lehtiä. Tämä ja tämä Ikean uusi malli ovat mielestäni tosi kauniit. On myös kivaa nähdä monessa tuotteessa käsin tehty -merkintä. Korien lisäksi monet Ikean lasiesineet, on käsin valmistettu. Tai siis suupuhallettu. You get mah’ point.


BJÖRKNÄS-MALLISTO

Uuden Björksnäs-malliston vaaleat koivuhonekkalut olivat tosi kivoja! Pidin tosi paljon varsinkin tästä vitriinikaapista (siinä on tosi kivat nahkaiset vetimet!), sängystä, peilistä ja näistä vaaleista puupenkeistä. Eli kaikesta, hehe. Jos olisin juuri nyt sisustamassa vaikkapa kesämökkiä, saattaisin hankkia sinne jotain näistä.

Meidän installaation inspiraationa oli unelmien lomakoti / huone, jonka kuvittelimme sijoittuvan jonnekkin salaiselle merenrannalle Meksikoon tai Panaman viidakkoon. Halusin, ettei liika tavara häiritsisi lomakodin tunnelmaa, vaan kuvitteellisessa tilassamme olisi aikaa ja tilaa vaan kerätä mangoja ja banaaninlehtiä viidakosta, ehkä punoa koreja ja istuskella keinutuolissa.

Rakensimme korotetun canopy-rakennelman koivuvanerista ja laudasta ja ripustimme valkoisen puuvillakangaskatoksen sen päälle. En tiennyt aikaisemmin, että Ikeasta saa kankaita metritavarana. Käytimme rakennelmassa valkoista puuvillaa, mutta valikoimassa oli myös ihana valko-vihreä raidallinen Sofia-kangas, josta tuli mieleen intohimoisesti rakastamani hotellit, joiden aurinkopedit ja aurinkovarjot ovat raidallista kangasta. Tiedättehän; tällaiset. Ja tällaiset. Ja nämä!

Oli aika kivaa tehdä töitä, kun sai ajatella ja inspiroitua vaan lomasta kokoajan.

Lisää kuvia tilaisuudesta voit katsoa Instagrammissa: #IKEAkuvasto #ihanaaollakotona ja #Ikeasuomi.

More to read

Zero Feel

Kirsikka Simberg

Lue tämä, jos mielesi tekee vilautella. Kolme tapaa pukea alustoppi näkyville.

Q&A: Anna Teurnell

Kirsikka Simberg

Interviewed with the inspiring Creative Director of Marimekko.

Kiusattuna

Katri Mutikainen

Minua koulukiusattiin yhdeksän vuotta. Sain joka päivä kuulla olevani lihava, läski ja ruma.

Rakastan: R-Collection

Kirsikka Simberg

Eettisyys, kotimaisuus ja unisex-vibat. 70-luvulla perustettu yritys on ajankohtaisempi kuin koskaan.