Musla Marimekko kankaat Furoshiki

Joulu-Furoshiki

Yhteistyössä: Marimekko

Ihastelin Japanissa paikallisten taitoja pakata asioita kauniisti: ostokset, lahjat, vaatteet, lakanat hotellissa ja take away -eväät kioskilla, kaikki tehtiin todella viehättävällä tavalla.

Mitään kulmia ei “kääräisty boheemisti” vaan kaikkeen näytti olevan oma taitoa vaativa metodinsa. Olen boheemi käärijä ja mietin vieläkin, miten eräs kirjakauppias Kiotossa kääri kaikki ne kirjat niin napakkaan ja nättiin paperipakettiin ilman yhtään teippipalaa.

Olen säästänyt työpöydälleni Pinterestistä löytämäni ohjeet erilaisten furoshiki-nyyttien taitteluun siinä toivossa, että joskus opettelen tekemään ne kaikki. Furoshiki-nyyteissä viehättää niiden muhkuraisuus: Ehkä kaltaiseni boheemi käärijäkin voi onnistua niissä.

Furoshiki on neliön mutoinen kangasliina ja erilaisia taitteluohjeita seuraamalla siitä voi loihtia kääreitä ja kantokasseja erilaisille esineille. Ja tietenkin japanilaisilla on oma taittelumetodinsa kaiken muotoisille esineille: pyöreille esineille, litteille esineille, pulloille, pitkulaisille esineille ja kirjoille. Kurkkaa pullojen ja muiden pakettien ohjeet täältä. En nimittäin ryhtynyt piirustuspuuhiin, sillä ette olisi saaneet tekemistäni ohjeista mitään selvää.

Perinteinen furoshiki on tehty nailonista tai silkistä, mutta huomasin näitä paketteja tehdessäni, että ainakin yksinkertaisissa kääreissä myös puuvilla toimii hyvin. En huolitellut kangaspalojen reunoja, pieni rispaantuminen ei mielestäni haittaa. (Terveisin: Boheemi käärijä.)

Musla Marimekko kankaat Furoshiki
Musla Marimekko kankaat Furoshiki

Furoshiki-lahjapaketit ovat super söpöjä ja ajattelin tänä jouluna tehdä niitä kaikille. Roskikseen heitettävän joulupaperin korvaava kangas on sitäpaitsi vähän kuin extra lahja.

Osaan tehdä yksinkertaisen lahjapaketin, paketin yhdelle tai kahdelle pullolle ja kantokassin. (Kantokassi-asiaa huomenna!)

Musla Marimekko kankaat Furoshiki

Paketeissa käytetyt kankaat: Marimekon Tuppura, Kumiseva, Vuorilaakso, Naamio ja jouluinen Kuusikossa. (Nämä olivat mielestäni kaikki tosi ihania, mutta Naamio-kankaan samettinen pinta ja Tuppuran värit olivat ehkä ihanimmat.)

More to read

Doog-sovellus tuo hyväntekeväisyyden puhelimeesi

Kirsikka Simberg

Vinkki sinulle, joka haluat olla oman elämäsi Robin Hood.

Sekalaisia ajatuksia rapujuhlista

Kirsikka Simberg

Rapujuhlakausi on jo lopuillaan, hyvä hetki muisteloida vuoden parhaita juhlia.

Eroon sokerista: Ketogeeninen ruokavalio

Kirsikka Simberg

Aloitin uuden tavan syödä kaksi kuukautta sitten. Olo on kevyt ja energinen, vaikka syön paljon enemmän rasvaa kuin ennen.

Musla New York matkavinkit

New York: Kolme ja puoli päivää

Kirsikka Simberg

Viikonloppuvierailija New York:issa tarvitsee hyvän suunnitelman, sillä aikaa on rajoitetusti ja mahdollisuuksia rajattomasti.