Musla Marimekko kankaat Furoshiki

Joulu-Furoshiki

Yhteistyössä: Marimekko

Ihastelin Japanissa paikallisten taitoja pakata asioita kauniisti: ostokset, lahjat, vaatteet, lakanat hotellissa ja take away -eväät kioskilla, kaikki tehtiin todella viehättävällä tavalla.

Mitään kulmia ei “kääräisty boheemisti” vaan kaikkeen näytti olevan oma taitoa vaativa metodinsa. Olen boheemi käärijä ja mietin vieläkin, miten eräs kirjakauppias Kiotossa kääri kaikki ne kirjat niin napakkaan ja nättiin paperipakettiin ilman yhtään teippipalaa.

Olen säästänyt työpöydälleni Pinterestistä löytämäni ohjeet erilaisten furoshiki-nyyttien taitteluun siinä toivossa, että joskus opettelen tekemään ne kaikki. Furoshiki-nyyteissä viehättää niiden muhkuraisuus: Ehkä kaltaiseni boheemi käärijäkin voi onnistua niissä.

Furoshiki on neliön mutoinen kangasliina ja erilaisia taitteluohjeita seuraamalla siitä voi loihtia kääreitä ja kantokasseja erilaisille esineille. Ja tietenkin japanilaisilla on oma taittelumetodinsa kaiken muotoisille esineille: pyöreille esineille, litteille esineille, pulloille, pitkulaisille esineille ja kirjoille. Kurkkaa pullojen ja muiden pakettien ohjeet täältä. En nimittäin ryhtynyt piirustuspuuhiin, sillä ette olisi saaneet tekemistäni ohjeista mitään selvää.

Perinteinen furoshiki on tehty nailonista tai silkistä, mutta huomasin näitä paketteja tehdessäni, että ainakin yksinkertaisissa kääreissä myös puuvilla toimii hyvin. En huolitellut kangaspalojen reunoja, pieni rispaantuminen ei mielestäni haittaa. (Terveisin: Boheemi käärijä.)

Musla Marimekko kankaat Furoshiki
Musla Marimekko kankaat Furoshiki

Furoshiki-lahjapaketit ovat super söpöjä ja ajattelin tänä jouluna tehdä niitä kaikille. Roskikseen heitettävän joulupaperin korvaava kangas on sitäpaitsi vähän kuin extra lahja.

Osaan tehdä yksinkertaisen lahjapaketin, paketin yhdelle tai kahdelle pullolle ja kantokassin. (Kantokassi-asiaa huomenna!)

Musla Marimekko kankaat Furoshiki

Paketeissa käytetyt kankaat: Marimekon Tuppura, Kumiseva, Vuorilaakso, Naamio ja jouluinen Kuusikossa. (Nämä olivat mielestäni kaikki tosi ihania, mutta Naamio-kankaan samettinen pinta ja Tuppuran värit olivat ehkä ihanimmat.)

More to read

Uusi lempipaikka: Bay Helsinki

Mia Frilander

Pilates- ja joogastudio, jossa urheilu tuntuu hemmottelulta.

Afterwork with Andiata

Enni Koistinen

Veimme lempivaatteemme Andiatan uudesta Basics-mallistosta afterwork drinkille Eliteen.

Road trip Baltiassa

Enni Koistinen

Neuvostotunnelmaa, ihanaa ruokaa ja pakussa vietettyjä öitä.

Pieni Tokio-opas

Mia Frilander

Pieni opas Tokion kauppoihin, baareihin, ravintoloihin ja museoihin.