Joulu­lah­jo­ja nukkumateille

Yhteistyössä Familon: tuotteet juttua varten on saatu asiakkaalta.

Pehmeitä paketteja jouluun ja kirjailukokeiluja.

Joulu tulee ja olen sataprosenttisen valmis aloittamaan loppukuun mittaisen, päivittäisen joulutunnelmoinnin. Joka päivä on pakko tehdä jotain jouluista: pukea vauva tontuksi, juoda joulukahvit, syödä torttuja.

Joulukahveista puheenollen: Eeva Kolu vinkkasi Kaffa Roasteryn joulukahvista, johon ei ole lisätty mitään kanelimausteita, vaan kahvissa itsessään on jouluinen aromi. Se on jopa vähän kaakaomasita. Ostin sitä Stoccalta ja tykkäsin siitä paljon. Hyvä jouluvinkki niille päiville, kun ei ehdi panostaa jouluiluun sen enempää. (Suoritan jouluharrastusta ilolla, mutta suhtaudun siihen vakavasti. Myös nautintoihin elämässä on pakko suhtautua joskus vakavasti.)

Minä tykkään antaa lahjoja, joksus aineettomia, mutta usein myös tarpeellisia toivelahjoja tai tarkkaan harkittuja ylläreitä. Tänä vuonna muutamia pehmeitä paketteja, sori perhe ja ystävät, spoiler alert: tässä jutussa valitaan joululahjoja Familonin valikoimasta.

Psst! Kaikki Familonin kodintekstiilit (pussilakanat, lakanat, päiväpeitot, viltit, pyyhkeet, kylpytakit) ovat joulukuussa –20 % alennuksessa. Koko joululahjavalikoimaa pääset katselemaan tästä

Valitsin tyynyliinakirjailun ensimmäiseen versioon perheenjäsenen, jolla on lyhkäisin nimi.

NIMIKOIDUT LAHJAT

Mikä vaan asia ylevöityy heti, kun sen nimikoi: t-paidat, pikkarit, lakanat, tossut, aamutakit tai kaulahuivit.

Meillä on kotona muutamat vanhat lakanat, joihin mieheni äidin äiti on kirjaillut pitsitkuvioita ja lakanan omistajan nimikirjaimet. Ne ovat niin hienot ja kestäneet vuosikymmeniä. Niistä inspiroituneena, aion harjoittaa omia kirjailutaitojani.

Tyylejä on monia: itse aloitin yksinkertaisilla tikkukirjailuilla. Näin voi tehdä esim. t-paitoihin, kylpytakkeihin tai tyynyliinoihin pieniä tekstejä. Täällä on keräämiäni inspiraatiokuvia.

Familonin vohvelikankainen aamutakki.

Tähän valkoiseen vohvelikankaiseen aamutakkiin Tuukka kirjaili minun nimikirjaimeni ja puutarhakukan! Tuli upea. Hävetti tämän jälkeen mun tikkukirjaintyöt, heh.

Kirjailuvälineet ostin Helsingin Hobby Pointista. Sieltä saa myös siirtopaperia, jonka avulla kirjailu on helpompaa. Voisi kirjailla myös esim. jonkun lapsen piirroksen tai kirjoituksen, jos haluaisi antaa vaikka isovanhemmalle spesiaalityynyn.

NUKKUMATEILLE

Katsoin vähän aikaa sitten Call me by your name -elokuvan – kyllä, sata vuotta muita ihmisiä jäljessä. Se oli ihana. Erityisen ihanan siitä teki lavastus, niin inspiroiva. Täältä voitte katsella kuvia siitä ihanasta villasta, johon elokuva sijoittuu, lääh lääh!

Kiinnitin huomiota myös elokuvan lakanoihin, koska juuri nyt minua kiinnostaa värikkäät ja kuvioidut lakanat. Aion viedä mökille nämä Familonin vintage-henkiset, mutta testaamme lakanoita ensin kotona.

Näissä erityisen kivaa on se, että kangas on aika paksua, eikä löröä.  Sekin ehkä vintagemaista? Mankeloituna nämä ovat ihanan peltimäiset, sitä rakastan. Isot lisäpisteet myös siitä, että näissä on ne reiät kulmissa, joiden avulla peiton saa pussilakanaan helpommin. En tajua, miksei joissain lakanoissa ole niitä, mitä järkeä siinä on? Ei mitään.

Toinen suosikkini Familonin lakanalaaduista ovat puuvillaperkaaliset valkoiset lakanat. Puuvillaperkaali on esim satiinia ”rapeampaa”, eikä yhtä silkkistä, se tuntuu iholla viileältä, eikä lörpöltä.

Ihana tämä mummonkuvio, tykkään siitä.
Päivän asu.
Familonin beige Bliss-torkkuhuopa on valmistettu merinovillasta.

Minä olen iso kotona olemisen fani ja siksi pidän erityisesti joulunpyhistä, saa hyvällä omalla tunnolla piileksiä kuusen alla ja nukkua pitkään. (Paitsi jos on just tullut vanhemmaksi, kuten minä, niin silloin saa herätä aikaisin.)

Asuehdotukseni jouluun on kääriytyä untuvapeittoon tai vaihtoehtoisesti Olsen Twnis -tyyliin isoon vilttin 24/7. Hyvä vaihtoehto viltteilyyn on tämä Familonin torkkupeitto. Aion kirjailla tähän kappaleeseen jotain tällaista. Kasvit valitsen ehkä meidän oman mökin kukkapenkeistä, tai sitten laitan vaan yrttejä, kuten tossa oli tehty.

En vielä uskaltanut kirjailla tähän torkkupeittoon mitään, harjoittelen ensin vielä vähän ja sitten teen siihen jotain upeeta.
Untuvapeitto on upea joululahja, jos haluaa todella hemmotella jotain tyyppiä.

UNTUVAT 

Untuvapeitto ja / tai tyyny on ehkä paras pehmeä paketti, jonka voi saada. Minä sain meidän äidiltä vuosia sitten untuvapeiton joululahjaksi ja käytin sitä tosi monta vuotta, en kehtaa edes sanoa kuinka kauan, kunnes kuulin, että sekin kuuluu aina joskus vaihtaa uuteen, koska ihminen hikoilee unissaan niin paljon.

Jos antaa lahjaksi tyynyn, kannattaa valjastaa itsensä salapoliisin hommiin ja selvittää, miten lahjan saaja tykkää nukkua, sillä usein se vaikuttaa siihe, minkä korkuinen tyyny kannattaa valita. Olen varma, että monet muutkin kuin minä käyttävät tyynyjään ja peittojaan liian kauan, kunnes ne ovat litteitä riepuja, joten tämä lahja voi olla monelle tosi tarpeellinen.

(Untuvapeitto on hyvä lahja puolisolle, koska silloin pääse nautiskelemaan siivellä sen pehmeydestä myös itse.)

Untuvalahjan saajalle kannattaa antaa mukaan myös hoito-ohjeet. Ne löytyvät täältä: tyynyjen hoito & peittojen hoito.

Näissä tossuissa on liukuestepohja.

Näissä untuvatossuissa on kiva Margiela fiilis. Lisäksi tajusin, että nämä(kin) ovat hyvät tossut mökille, sillä talvisin mökillä olisi aivan ihanaa sujauttaa jalat untuvatossuihin nukkumaan mennessä, kun mökissä voi talvella olla vähän kylmä. Siis jalat olisisvat silloin ihan omassa untuvapussissaan, eivät pelkästään peiton alla. Mitä yltäkylläisyyttä.

Tämän setin voisi paketoida, mutta myös pelkkä nauha tekee paketista jotenkin ihanan ylellisen.

More to read

Musla Mia Frilander meditoi

Stay zen

Mia Frilander

Kesällä kävin suurten kysymysten äärellä: mikä on elämän tarkoitus?

Matkaoppaat

Katri Mutikainen

Lost in -kaupunkioppaat, kertovat luovien tekijöiden lempipaikat ja matkavinkit eri kaupunkeihin.

Kotijuttuja nyt

Kirsikka Simberg

Meillä tehdään nyt ikebanoja mönttiin, matkitaan Jane Birkiniä, juodaan jääteetä ja pyyhitään pölyjä kakluunin(kin) päältä.

Musla lasillinen shampanjaa ja tupakka sen päällä

Yllätysvieraita

Kirsikka Simberg

Yllätysvieraita? No problem, olen varautunut.