Musla Marimekko mekko kesä 16

Kesä 16 Marimekko

Yhteistyössä: Marimekko

Marimekon uudet kuosit.

Pitkähihainen, pitkähelmainen printtivaate – maximekko tai kaftaani – on alkukesällä nerokas, koska auringossa ilma tuntuu lämpimältä, mutta varjossa tai pienessäkin merituulessa paljassäärinen kevätintoilija jäätyy nopeasti ja menehtyy pois.

Omat Marimekko suosikkini ovat nämä kaksi: Mustavalkoinen Ramona-kaftaani – jossa on taskut!! – ja creisi, pitkähihainen Kresta, jonka Chili-niminen printti sointuu täydellisesti lempi jätskeihini Soleroon ja Twisteriin.
(Myös minttu Puffetti on paras, mutta Mechelininkadun Siwassa ei myydä niitä.)

Yritin pitkään päättää, kummasta mekosta pidän enemmän.

Mustavalkoinen kaftaani on tavallaan no-brainer, se on helppo pukea päälle mihin vaan. Lisäksi skandinaavisen skarppi ja huljuva vaate sopii hyvin yhteen rakastamieni Marimekon nahkatossukoiden kanssa. (Kaupoissa ei-ihan-vielä, mutta pian!) Mustavalkoiseen vaatteeseen on muutenkin helppo yhdistää asusteita, koska kaikki käy. Ja kaikki mekot, joissa on taskut on parhaita, koska niihin voi laittaa levottomien käsien lisäksi secret snacks.

Chili-kuosi puolestaan kiinnosti, mutta jännitti aluksi, siillä sehän on ihana, mutta melko värikäs. Olin kuitenkin nähnyt Marimekon Instagrammissa tämän kuvan, jossa vähän vastaava mekko on tämän Ruotsalaisen bloggaajan päällä. Sain pienen päähänpinttymän lookista, hän näyttää niin ihanalta. Sitten muistin, että olen inspiroitunut Vetements-merkin ideologiasta yhdistää vaatteita ennakkoluulottomasti ja asiaa liikaa ajattelematta, joten päätin, että en jaksa jännittää tätä väriasiaa nyt sen enempää, vaan pukeudun välittömästi vähän rohkeammin. Todelliset Vetements-klaanilaiset varmaan kyllä kuolisivat nauruun, jos kuulisivat, että tulkintani rohkeasta kokonaisuudesta on värikäs printtimekko ja vähän reilunkokoinen farkkutakki.

Yllättävää myös, miten kivalta Chili-printti näyttää ruskean (käsilaukun) kanssa. Siitäkin voi varmaan kiittää Marimekon lisäksi Guccia, jonka  viimeaikainen meininki on ollut vähintäänkin yllättävän hauskaa. Myös Arelan uudessa mallistossa nimenomaan ruskeat värit kiinnostivat. Seuraan tilanteen kehittymistä – syksyllä ehkä tavataan.

Huomaan, että minimalismi on ollut normi nyt jo niin pitkään, että pikkuhiljaa ja salakavalasti myös maximaalisuus ihastuttaa. Omaan kaappiini siitä tietenkin suodattuu lopulta vain pikkuinen osa, niinkun nyt vaikka melko värikäs kesämekko. Univormu-ajattelu helpottaa usein arkeani, mutta en kuitenkaan haluaisi kangistua tylsäksi. Muodin tarkoitus on kuitenkin inspiroida, ihastuttaa, herättää ajatuksia ja tunteita. Ja olla hauskaa.

Marimekolla on huomenna Esplanadin puistossa muotinäytös klo 11.30.
Menkää ihastelemaan ja ilmoitelkaa kumpaan tiimiin kuulutte: mustavalkoiseen vai värikkäisiin kuoseihin!

Musla Marimekko mekko kesä 16

More to read

No logo

Mia Frilander

Mikä merkki pääsee lähelle sydäntäsi?

Tyylimuusa: Jane Goodall

Mia Frilander

Pashmina-kuningatar Goodallin paras tyylivinkki.

Kiusaako kuiva sisäilma?

Kirsikka Simberg

Pakkasten kiristyessä, myös kasvojen ihoa saattaa kiristää. Sisäilman kostutin pelastaa.

Metsäjuttu

Kirsikka Simberg

Muistoja metsästä