Kesä­mö­kin astia­kaa­pis­sa on sekoi­tus uutta ja vanhaa

Yhteistyössä: Iittala.

ja teekupissa on sekoitus kardemummaa ja kanelia.

Kävin teekaupoilla alkavan syksyn kunniaksi ja ostin Nord-T:n teelaatuja testiin.

Tunnen eräitä teepuritanisteja, jotka halveksuvat teesekoituksia, kuten Keisarin Morsianta, tai vihreää mango-senchaa ja marjaisia yrttiteelaatuja. Nämä vakavamieliset vihreän ja mustan teen kuluttajat jäävät paljosta paitsi, sillä mantelimaidolla maustettu Keisarin Morsian ja hedelmäisestä vihreästä senchasta valmistetut jääteet ovat mahtava asia, joita ei pitäisi ylenkatsoa.

Myös Nord-T musta Sunset At Noon oli mielestäni tosi ihana. Mustaan teehen on sekoitettu kadremummaa, vaniljaa ja kanelia. Sekoitus muistuttaa minua yhdestä suosikki hajuvedestäni, Diptyquen L’eau -tuoksusta. Se on tuoksu, jota käytän vain syksyisin, koska se on niin mausteinen ja moody. Myös Sunset At Noon on mausteinen ja vahva tee, vaikka Nord-T -teesekoituksiin ei lisätä mitään ylimääräisiä makua antavia ainesosia. (Ja: Vanilja ei maistu teessä liikaa, ei ole yhtään sellainen ällömakea.)

Nord-T:n teet ovat kotimaisia ja niiden valmistuksessa käytetään pelkästään puhtaita luomuraaka-aineita.

Joululahjasesonki alkaa

Yksi syyssesongin parhaista puolista on se, että voi jo alkaa vähän fiilistelemään joulua, koska syksy on sadonkorjuun aikaa ja parhaat joululahjat ovat itsetehtyjä. Jos tahtoo valmistaa joululahjaksi hilloja, liköörejä ja yrttiteetä, on näiden askareiden prime time juuri nyt.

Kaavailin oman yrttiteenteen valmistamista tänä vuonna, koska meidän puutarhassa kasvaa omenoita, marjoja ja paljon minttua. Nord-T -teetä maistettuani, rupesin kuitenkin epäilemään projektin kannattavuutta, sillä en ole varma saisinko yhtä hyvää sekoitusta itse aikaiseksi. EHkä jotkut jutut kannattaa vaan ostaa.

Rakastan hedelmäpuita ja tänä vuonna varsinkin päärynää tuli ihan hulluna. Ensi vuonna lahjoitan sadon Omenasiepparille.

Uusia ja vanhoja astioita

Meillä on tavallaan uusi kesämökki ja olen kauppojen teosta asti ajatellut, että mun pitää päättää, millaisia astioita tänne tulee. (Pitää, eli haluan, koska ah ihanaa.) Halusin jotkut ihanat ja oman näköiset. Erilaiset kuin ne, mitkä meillä on kotona kaupungissa.

Nyt me ollaan päädytty sellaiseen sekoitukseen uutta ja vanhaa: meillä on Iittalan Kastehelmi– ja Kartio-laseja ja uutta ja vanhaa Ultima Thule -sarjaa.

Lisäksi olen ostanut kirpputoreilta erilaisia sinivalkoisia lautasia ja jotain sekalaisia ruskeita astioita ja vaaseja, koska niiden lämmin muhkuraisuus ihastuttaa, varsinkin Ultima Thulen kirkkauden rinnalla.

Aterimina meillä on Kaj Frankin vuonna 1952 suunnittelemaa Scandia-sarjaa. Varsinkin Scandian ottimet on mun mielestä ihan super kauniit. Tätä sarjaa oli myös mun isovanhempien kotona, kun olin pieni. Vietin heidän kotonaan Jollaksessa paljon aikaa lapsena, ja ne muistot on varmaan mun rakkaimpia. Ehkä siksi rakastan myös noita lusikoita ja haarukoita niin paljon.

Vinkki second hand astioita etsiville: Suomenojan Kierrätyskeskus on mahtava paikka tehdä löytöjä. Löysin sieltä viimeksi vanhan Arabian teepannun rottinkisella kahvalla. Pannu maksoi vain 12 euroa, koska sen nokassa on pieni särö, joka varmaan haittaisi jotain intohimoista Arabia-keräilijää, mutta mua ei ollenkaan. Myös Iso-Roban Fida ei petä koskaan, löydän sieltä aina jotain ihanaa. (En aina silti osta mitään, koska ihanatkin astiat kokee inflaation, jos roinaa on liikaa.)

Teepannu: kirppislöytö. Käsin punottu kaislakupu: Artek. Siniset lasit: Iittala. Sininen väri on Ultima Thulen 50v. juhlaväri.

More to read

Musla paistetut muikut resepti

Paistetut muikut

Kirsikka Simberg

Eettinen, rapeaksi voissa paistettu muikku on yhtä aikaa hienostunut ravintola klassikko ja Suomen toreilla myytävä kotimainen street food -herkku.

Arkivé kylässä: nahkatennareiden huolto

Kirsikka Simberg

Vaate ja kenkähuollon gurut, Arkivén Jenna ja Maria, vierailevat vaatekaapillani.

Kohti minimalistisempaa elämää

Mia Frilander

Aion tietoisesti pyrkiä kohti yksinkertaisempaa, selkeämpää ja rauhallisempaa elämää. Omani ja maapallon hyvinvoinnin vuoksi.

Urheilu opetti

Katri Mutikainen

Olen nyt harrastanut aktiivisesti liikuntaa neljä vuotta ja olen tajunnut, että se on opettanut minulle paljon myös muusta elämästä.