Kesä­mö­kin maalaus: kannat­ti ulkoistaa

Maalaustyöstä on saatu alennus

Tänä kesänä maalattiin kesämökki.

Meillä on muutamia isoja rakennus- ja kunnostushaaveita kesämökille.Tällä listalla oli pitkään myös talon maalaaminen ja koska maalaaminen on talon kunnon kannalta myös oikeasti tärkeää, se oli myös listalta ensimmäinen toteutettava.

Olin maalaustoimeksiannon kanssa vähän myöhässä ja aloin etsimään maalareita vasta loppukeväällä, peläten, ettei ikinä löydettäisi tekijää, joka ehtisi homman hoitaa. Kinkkiseksi projektin teki myös se, että halusimme itse viettää kesällä mahdollisimman paljon aikaa mökillä, mikä tarkoitti sitä, ettei projektia voisi venyttää hirveästi.

Sain Väriset:iltä tarjouksen työstä ja olin iloisesti yllättynyt siitä, työ olisi mahdollista tehdä meidän toiveaikataulussa.

Terassin lankut ja pöytä harmaantuvat ajan saatossa, seinien valkoinen seinien maali näyttää mielestäni kivalta niiden kanssa.

Tää postaus on nyt iso kiitos ja positiivinen arvio, koska olin niin tyytyväinen siihen, että löydettiin niin kivat ja hyvät tekijät. Kaikki sujui aikataulussa, maalarit – joita tuli paikalle kaksi, jotta työ saatiin nopeasti tehtyä – olivat supertaitavia ja ystävällisiä, koko tiimi venyi ja jousti meidän toiveiden mukaan ja työ saatiin lopulta suoritettua yhdessä viikossa. Se oli ihanaa, koska meille pitkä loma mökillä oli tärkeä ja tämän urakan sujumisesta riippuvainen asia.

Japanilainen tuulikello on ostettu pari vuotta sitten Artekista. Nyt se tulee esille uutta maalipintaa vasten!
Valkoinen seinä sopii kauniisti yhteen harmaantuvien terassilautojen ja vanhan oven kanssa.

Projekti pähkinänkuoressa

Talomme on noin 80 nelimömetriä, kahdessa kerroksessa. Vanha maali oli huonossa kunnossa, hilseili ja oli paikoin tosi likainen. Talo pestiin homeentappajalla ja hilseilevä maali raaputeltiin pois.

Virtasen edustaja kävi katsomassa taloa ja arvioi puolestamme kaiken tarvittavan maalimenekistä projektin kestoon.

Maalina käytettiin Virtasen Aimo-maalia, joka on öljypohjainen ja kotimainen tuote. Aimo sopii hyvin saariston haastaviin sääolosuhteisiin, oli Väriset-tiimille tuttu tuote ja olen kuullut sen kestävyydestä ja muista ominaisuuksista paljon kehuja.

Maalin sävy ei vaihtunut paljon, mutta talo pohjamaalattiin silti. Maalia meni arvioitua enemmän, sillä talon kuivahtanut ja karkea lauta imi maalia kuin sieni. Maalarit kuitenkin huomasivat menekin muutoksen ripeästi ja maalia ehdittiin hakemaan lisää täydentämään määrää, joka maalikaupassa oltiin arvioitu talon koon perusteella.

Työn aikataulussa pysymiseen voi vaikuttaa sää, sillä kaatosateessa työtä ei voi tehdä. Se kannattaa ottaa huomioon projektia suunnitellessa.

Jos joku miettii talon maalausta, suosittelen Väriset:iä työhön lämmöllä. (Ja huom, mun ei tarttis, vaikka sain alennusta!)  Yrityksellä on vankka kokemus maalaustöistä, hinta, tarvittava aika ja materiaalit osattiin arvioida etukäteen ja kaikissa arvioissa pysyttiin. Talon maalaaminen on suht arvokasta, joten oli tosi mukavaa, kun pystyi luottamaan työn tekijöihin.

Lisäksi oli ihanaa, että maalarit olivat niin järkeviä ja mukavia. Se on tosi kiva asia, kun kuitenkin ton kaltaisissa hommissa, työn tekijät liikkuvat siellä omassa kodissa / kesämökissä.

Vertailujeni pohjalta voin myös todeta, että hinta oli linjassa muiden tekijöiden kanssa.

Me oltiin alunperin harkittu, että maalaisimme talon itse, ja täytyy myöntää, että oon ihan valtavan onnellinen, ettei meidän tarvinnut tehdä sitä. Jos kahdelta kokeneelta maalarilta meni työhön viikko, olisi meiltä mennyt ainakin tuplat siitä ajasta. Nyt saatiin viettää se aika perheenä yhdessä ja lopputuloksesta tuli täydellinen.

Lisää hyödyllistä tietoa, liittyen talon maalaukseen, löydät täältä.

Kustannuksista: Tyypillisen omakotitalon ulkomaalaus maksaa 5 000–12 000 €. Väriset-asiantuntija laskee arviokäynnillä maalaukselle tarkan hinnan. Kotitalousvähennyksen ansiosta urakan hinta laskee jopa 4 500 € (pariskunnan yhteenlaskettu maksimivähennys).

More to read

Syyskissan playlist

Enni Koistinen

Musiikkia syksyn ruskaiseen tunneskaalaan.

Wildkind Q&A

Kirsikka Simberg

Eettinen ja kestävän kehityksen periaatteita noudattava lastenvaatemerkki, joka saa inspiraationsa Kurt Cobainin vaatekaapista. What's not to love!

Päiväni Marimekon runway-mallina

Enni Koistinen

Category is: flowers and stripes curvy extraganza realness.

Vuorilla vai ilman?

Kirsikka Simberg

Pitkä takki tarvitsee vuorikankaan, kengät välttämättä eivät.