Kesä­muis­tio

Kesä 2017 – be gone! Tervetuloa syksy, suosikki sesonkini.

Kiitos ja näkemiin kesä 2017! Rakastan syksyä, joten en kovin ole haikea lähtösi johdosta, mutta muistelen lämmöllä, oli ihanaa!

Parhaita asioita olivat kaikki se hyvä ruoka Ranskassa ja Italiassa, se yksi sateinen ilta viinitilalla Oppeden kylässä, Porin Jazz -viikonlopun nauruhepulit ja mökillä vietetyt hetket puutarhatöissä. En ostanut yhtään vaatteita, luin muutaman kirjan ja tein koko kesän radio-ohjelmaa, mikä oli erityisen kivaa. Kävin myös tenniskurssin ja opettelin ajamaan veneellä. (Keskinkertaisin tuloksin.)

Syksyltä odotan omaa aikaa, rauhaa tehdä töitä ilman kiirettä (viime vuosina aikataulut ovat vaan kiristyneet ja kiristyneet!) ja aikaa urheilla, sillä olen rapakunnossa!

Juuri nyt luen Saku Tuomisen Basta! -kirjaa, vihdoin ja sopivasti juuri ennen Napolin matkaa. Lisäksi olen Ennille velkaa italialaisen illallisen (vain puolivuotta sitten luvattu syntymäpäivälahja). Ajattelin, että illalinen olisi tarjoiltu parvekkeella, mutta illat alkavat jo olemaan aika viileitä, ei ehkä kannata.

Aloitin puutarhaprojektin kesämökillä ja maan alla odottavat sipulit ja perennan taimet saavat odottamaan ensi kevättä kiihkeästi. Olen oppinut istuttamaan ja tunnistamaan kasveja ja saanut siinä samalla uuden harrastuksen, se on ihanaa.

Italian matkalla keräsin puistoista ja puutarhoista salaa siemeniä pieneen kirjekuoreen, aion istuttaa ne keväällä. Unelmani on, että saisin Villa Necchin (niin upea paikka, katsokaa noita kuvia!) puutarhasta pihistetyn wisterian itämään ja kasvamaan tällaiseksi kukkivaksi köynnökseksi. Hello pergola of my dreams! (En pidättele hengitystäni, Suomen talvi on tälle wisterian lajikkeelle todennäköisesti liian kylmä.)

Mian kanssa kasuaalisti katkarapukoktaililla. Flamingo: Thaimaasta, Pallo ja uimapatja: Bauhaus

Asioita joita en tehnyt kesällä

Uinut järvessä. Kertaakaan!
Maksanut jäännösveroja ajallaan. Sain paljon mätkyjä.
Saanut otsatukkaa kasvatettua. Miksi hiustyveen ilmestyy juurikasvua – paljon – mutta otsis ei kasva? How dat possible?
Tyhjentänyt ja siivonnut ullakkoa ja kellaria, vaikka lupasin. Viime viikolla meidän rappuun ilmestyi lappu, että kellarikomeroihin on murtauduttu. Toivoin heti, että joku olisi varastanut kaikki meidän tavarat.

Julkaisun kuvat: Käärmeluodon retkeltä

Käärmeluodolla Katjan ja Mian knassa. Uikkarit: Ohoy Swim

Lähitulevaisuudessa kiinnostaa miettiä: minne mennä talvilomalla, miten sienipiirakkaa tehdään ja palaavatko Angelina Jolie ja Brad Pitt yhteen? (Toivottavasti ei. Tai jos palaa, niin toivottavasti suureleisesti niin, että ne antais paljon haastatteluja ja kävis yksityiskohtaisesti kaiken läpi julkisesti.) (Pitäis tehdä taas TuplaKääkkiä.)
Aion myös tehdä Ennin ohjeella maustekurkkuja.

Tervetuloa syksy!

Ultima Thule Tarjoiluvati, Tapio Wirkkala
Katjan housut, rytyssä kalliolla: Marimekko

More to read

Syyspukeutuminen: That 70’s style

Mia Frilander

Olen aina ollut heikkona 70-luvun muotiin.

Terassikesä

Kirsikka Simberg

Mökkiterassin suunnittelu ja rakentaminen.

Verikokeiden tulokset – ne pelottivat ennen

Enni Koistinen

Verikokeiden tulokset tiskiin! Miltä veriarvoni kertovat? Mitä voisi parantaa & missä menee hyvin.

Musla paita sukkahousuista

Sukkikset paitana

Kirsikka Simberg

Look at this sexy sheer goodness!