Koko talven lempivaate

Kaupallinen yhteistyö: Arela

Talvi tulee! Näin varaudumme ottamaan kaiken irti neulesesongista.

Suomen talvessa neuleet ovat yleensä ahkerassa käytössä. Jotta neuleista ja omasta vaatekaapista saisi koko talven mahdollisimman paljon irti, pohdimme kivoja tapoja pukeutua tähän talven luottovaatteeseen. Tässä ne ovat!

Kotimainen Arela lainasi meille mallistostaan asuja juttua varten.

Oli muuten vaikea valita asuja tähän, kun oli niin paljon kivoja vaatteita Arelan mallistossa juuri nyt. Vaikka et olisi juuri nyt neuleen tarpeessa, suosittelemme pistäytymään Arelan nettisivuilla ja instagramissa, sillä merkin uudet kuvat on kuvannut ihana Emma Sarpaniemi ja ne ovat tosi inspiroivia ja lämminhenkisiä. Ihania!

Kesämekko, vintagemekko, neulemekko

Neule ja farkut -yhdistelmä on luotettava, mutta kesämekkoja ei kannata unohtaa kaappiin koko talveksi. Suosittelemme metodia, jossa vaatekaapista otetaan mikä tahansa mekko ja yhdistetään se mihin tahansa neuleeseen. Mitä ennakkoluulottomampi yhdistelmä, sen parempi. Joskus kannattaa luottaa siihen, että kaikki vaatekaapin vaatteet sopivat yhteen, vaikka yhdistelmä tuntuisi aluksi ”rohkealta”. Vaatekaappisi vaatteita yhdistää kuitenkin yksi olennainen asia: sinä!

Jos mielesi tekee olla analyyttisempi, kokeile yhdistää vastakohtia: kevyen mekon kanssa raskas neule, röyhelömekon pariksi jotain yksinkertaista.

Villaiset tai kasmirista valmistetut sukkahousut ja lämmin neule ovat luotettava valinta pidentämään kesämekkosesonkia. Myös merinovillainen tai silkkinen alusasu ja kerrokset lämmittävät. Hihaton merinovillainen aluspaita mahtuu useimpien mekkojen alle.

Kokeile: Läpikuultava vintageyöpaita ja värikkäät sukkahousut. Elisan yllä Arelan Iris-tunika, joka peittää sopivasti pepun. Tärkeää, koska läpinäkyvä mekko.
Kirsikan turbaani on tehty Arelan Gena-housuista.
Neule on myös hyvä asuste. Sido paita harteille tai vyötärölle osaksi asua. Meidän mielestä parhaiten toimii joko sävysävyyn yhdistäminen tai color blocking.
Laine-neule on Arelan klassikko ja erinomainen pari mille tahansa mekolle arkimekosta juhlavaatteeseen, koska ylellinen kasmir ja täydelliset mittasuhteet.

Villahousut!

Anna villahousuille mahdollisuus tänä talvena! Pehmeät villikset ovat ylelliset, mukavat ja hengittävät. Arelan mallistossa on juuri nyt yhdet upeat Gucci-henkiset, joita erityisesti kuolasimme kuvauksissa.

Villahousujen alle voi pukea monenlaiset sukkahousut: kokeile printtejä ja eri materiaaleja kasmirista villaan tai verkkosukkahousuihin.

Elisa suosittelee: leopardikuvio!
Kirsikka Suosittelee: nudet verkkosukkahousut! Niiden kanssa tarvitsee kylmällä säällä ulkosaappaat tai pitkän takin.

Neulehousut ja yläosa ovat yhdessä ylellinen kombo ja vaikka yhdistelmä tuntuu yllä kotiasulta, se on helppo stailata myös esim. toimistokelpoiseksi kokonaisuudeksi. (Pehmeydestä paljon plussaa, kuka haluaa istua koko päivän puristavissa vaatteissa?) Tärkeintä on yhdistää pehmeään asuun skarpit asusteet ja huolehtia neuleiden siisteydestä ja huollosta.

Villahousut ovat erinomainen pari erilaisille sisäkengille ja toisaalta myös raskaille talvisaappaille. Kirsikan päällä Arelan merinovillainen Kitty-takki!
Kasmirtunikat ja kuviolliset villahousut: Arela. Kirsikan merinovillaiset puukengät: Terhi Pölkki. Elisan tennarit: Converse

Neuleiden huolto

Arelan huoltopalvelu: vanha ja nyppääntynyt vaate uudelleensyntyy käsittelyssä, ja on palautettaessa yleensä kuin uusi. Perushuoltoon sisältyy hellävarainen pesu, nukan poisto ja höyrytys. Hoito maksaa 35€. Perushuollon lisäksi myymälästä voi kysyä tarjousta paikkauksille ja muille erityishuomiota vaativille ”ongelmille”.

Lisäksi myymälästä voi ostaa kaikki tarvikkeet neuleiden huoltoon kotona.

Nämä punaiset housut löytyivät Arelan 2nd hand -rekistä

Väriterapia

Vaikka olisi ihminen, joka viihtyy yleensä mustissa ja harmaissa vaatteissa, saattaa talvella olla hyvä idea testata myös jotain vähän värikylläisempää. Värit energisoivat mielen lisäksi kalpeaa talvi-ihoa. Yksinkertainen neule kirkkaassa tai lämpimän maanläheisessä värissä on edelleen neutraali ja klassinen.

Meidän suosikkeja olivat sinappi, ruskean sävyt (Kirsikka osti tämän neuleen, koska malli on niin täydellinen mittasuhteiltaan ja väljyydeltään – ja lisäksi neuletakki on erittäin imetysystävällinen), tämä maanläheinen oranssi ja hot pink, joka mielestämme näyttää erityisen kivalta valkoiseen yhdistettynä: Kesämekot! Kesällä pinkin neuleen voi sitoa harteille.

Twinset-fiilis! Tunika ja iso neuletakki yhdistettynä kasmirsukkiksiin: tämä on päästä varpaisiin erittäin pehmeä asu. Kengät: Onar Studio.
Väreihin pukeutuminen voi olla päästä varpaisiin pinkkiin sonnustautumista, tai esim. keltaisen klassikon tuomista vaatekaappiin.
Elisan kultaiset housut ja punainen tunika menivät naimisiin. Purrrfect match.
Kirsikan pakkomielle: hot pink ja valkoinen. Kasmirista valmistettu huppu on sopivan väljä. Sen alle mahtuu nuttura, mutta myös pipo, jos haluaa kerrospukeutua.

Arela ja vastuullisuus

Kaikki tuotteet on suunniteltu kestämään aikaa, pesua ja käyttöä ja  materiaalit on valittu kestämään pesua ja ylläpitoa. Tuotteissaan Arela suosii biohajoavia, ekologisesti tuotettuja luonnonkuituja.

“Tunnemme tuotantokumppanimme henkilökohtaisesti ja tapaamme heitä säännöllisesti eettisen, ekologisen tuotannon varmistamiseksi.”

“Pyrimme tuottamaan vain kysyntään keskittyen jatkuviin muotoiluihin ja klassikoihin. Emme työnnä hintoja alas – se merkitsisi laadun tai kestävyyden vaarantamista.”

Kannattaa pitää silmällä myös Arelan 2nd Hand -palvelua, joka löytyy Kämp Gallerian liikkeestä ja verkosta. Arela ottaa vastaan kaikki merkin vanhat mallit, kunnostaa ne ja myy edelleen, tai vaihtoehtoisesti kierrättää materiaalit ja valmistaa niistä esimerkiksi ylellisiä unimaskeja.

Tässä muutamia meidän poimintoja käytettyjen mallien valikoimasta:

Tämä persikkainen villa-kasmir toppi saa unelmoimaan ruskettuneista käsivarsista. Lääh! Nämä housut vilahtavat tässäkin jutussa! Niiden väri on täydellinen, niin hyvä punaisen sävy. Rakastimme. Myös tämän puseron väri sykähdytti.

More to read

Musla tuoksukynttilä Proloque

Miltä kotona tuoksuu?

Kirsikka Simberg

Kuulin joskus, että parhaat puutarhat suunnitellaan niin, että ei ajatella vain sitä, miltä siellä kasvavat kasvit näyttävät, vaan otetaan huomioon myös niiden tuoksu ja äänet.

Viikko lempivaatteissa

Mia Frilander

Pukeuduin samaan asuun viikon ajan.

Zero Feel

Kirsikka Simberg

Lue tämä, jos mielesi tekee vilautella. Kolme tapaa pukea alustoppi näkyville.

Kirsikka Simberg

Kirsikka Simberg

Kirsikka on Helsingin Töölössä asuva stylisti, joka nauttii melkein yhtä paljon työnteosta kuin lomailusta.