Kotiin: Roots Living

Kotimainen Roots Living valmistaa eettisesti kodin tekstiileitä, joissa yhdistyvät suomalainen design ja intialainen käsityötaito.

Valikoimasta löytyy pohjoismaisen selkeitä ja kauniita mattoja, päiväpeittoja, vilttejä ja pyyhkeitä – kaikki luonnonmateriaaleista käsin valmistettuja.  

On vaikea valita silkkipeittojen, hamppu- ja villamattojen valikoimasta suosikkia, mutta voisin helposti löytää sieltä useita tuotteita sekä kotiin, että mökille. Nämä silkkipeitteet, lääääh! Niin elegantteja ja kauniita. Silkki on materiaalina yhtäaikaa mutkaton ja ylellisistä ylellisin. 

Rootsin Silkkiset päiväpeitot näyttävät ja tuntuvat todella ylellisiltä.
Pehmoisen valkoinen viskoosimatto näyttää erittäin mukavalta loikoilualustalta.

Lisäksi innostaa yrityksen modernit ja nykyaikaiset arvot: Roots Living aloitti yhteistyönsä Intian Mirzapurissa sijaitsevan perheyrityksen kanssa jo 80-luvulla. Tekstiilien valmistusprosessi on jatkuvassa valvonnassa, joten yritys voi olla varma, ettei mattojen valmistuksen missään vaiheessa käytetä lapsityövoimaa.

Osa Roots Livingin tuotoista käytetään Mirzapurin paikallisten koulujen ja lasten terveydenhuollon tukemiseen. Lisäksi päiväpeittojen valmistus on osa yksinhuoltajaäitien työllistämiseen tähtäävää projektia Intiassa. Talvien aikana ylijäävästä langasta valmistetaan huopia, jotka jaetaan alueen köyhille ja muutama vuosi sitten Roots Living lahjoitti alueen naisille ompelukoneita, jotka tänä päivänä mahdollistavat naisten työllistymisen. Täällä voit tutusta aiheeseen tarkemmin.

Olisi upeaa, jos läpinäkyvä tuotanto ja reilut työolosuhteet olisivat uusi normi. Roots Living -tuotteisiin ja tuotantoon tutustuessa tulee tunne, että matto ei välttämättä ole pelkkä turhanpäiväinen sisustuselementti, vaan sen avulla voidaan tehdä myös paljon hyvää. Työllistää, huolehtia – ja myös tehdä kodista kotoisampi ja lämpimämpi paikka. 

Houkuttelee myös kaikki ihanat kuvat, joita Rootsin instagrammista löytyy, niin paljon inspiraatiota! Ei toki yllätys, kun kuvia ovat olleet tekemässä ainakin Asun lehden ihana Ulla Koskinen ja taikuristylisti Susanna Vento.

Myös Helsingin Artekin alakertaan rakennettu esillepano, joka oli inpiroitunut Eames House -estetiikasta, oli mielestäni ihana. Roots oli kauniisti esillä myös viime viikon Marimekko SS19 pressipäivässä. Hamppumatto ja ruskea unikko = hieno yhdistelmä!

Hamppumatot kuivattelevat Intian auringossa.
Tästä matosta saisi upean seinäkoristeen myös keskeneräisenä: joku upea tilajakaja johonkin mökille.
Kuvat: Roots Living

More to read

Suosituksia lempivaatteiden löytämiseen

Kirsikka Simberg

Rakastan muotia ja vaatteita, mutta oma vaatekaappini ei ollut toimiva. Se oli täynnä “kaikkee ihanaa” muttei koskaan mitään yhteen sopivaa ja usein ei edes mitään minulle sopivaa.

Rakastan: R-Collection

Kirsikka Simberg

Eettisyys, kotimaisuus ja unisex-vibat. 70-luvulla perustettu yritys on ajankohtaisempi kuin koskaan.

Mitä opin zero waste -kuukauden aikana?

Mia Frilander

Zero waste on elämäntapa, johon liittyy myös minimalismi ja sen ajatuksen sisäistäminen, että sinulla on jo kaikki, mitä tarvitset.

Miltä sinusta tuntuu?

Katri Mutikainen

Tunteilla on vahva vaikutus hyvinvointiin ja treenaamiseen.