Kotiin: Roots Living

Kotimainen Roots Living valmistaa eettisesti kodin tekstiileitä, joissa yhdistyvät suomalainen design ja intialainen käsityötaito.

Valikoimasta löytyy pohjoismaisen selkeitä ja kauniita mattoja, päiväpeittoja, vilttejä ja pyyhkeitä – kaikki luonnonmateriaaleista käsin valmistettuja.  

On vaikea valita silkkipeittojen, hamppu- ja villamattojen valikoimasta suosikkia, mutta voisin helposti löytää sieltä useita tuotteita sekä kotiin, että mökille. Nämä silkkipeitteet, lääääh! Niin elegantteja ja kauniita. Silkki on materiaalina yhtäaikaa mutkaton ja ylellisistä ylellisin. 

Rootsin Silkkiset päiväpeitot näyttävät ja tuntuvat todella ylellisiltä.
Pehmoisen valkoinen viskoosimatto näyttää erittäin mukavalta loikoilualustalta.

Lisäksi innostaa yrityksen modernit ja nykyaikaiset arvot: Roots Living aloitti yhteistyönsä Intian Mirzapurissa sijaitsevan perheyrityksen kanssa jo 80-luvulla. Tekstiilien valmistusprosessi on jatkuvassa valvonnassa, joten yritys voi olla varma, ettei mattojen valmistuksen missään vaiheessa käytetä lapsityövoimaa.

Osa Roots Livingin tuotoista käytetään Mirzapurin paikallisten koulujen ja lasten terveydenhuollon tukemiseen. Lisäksi päiväpeittojen valmistus on osa yksinhuoltajaäitien työllistämiseen tähtäävää projektia Intiassa. Talvien aikana ylijäävästä langasta valmistetaan huopia, jotka jaetaan alueen köyhille ja muutama vuosi sitten Roots Living lahjoitti alueen naisille ompelukoneita, jotka tänä päivänä mahdollistavat naisten työllistymisen. Täällä voit tutusta aiheeseen tarkemmin.

Olisi upeaa, jos läpinäkyvä tuotanto ja reilut työolosuhteet olisivat uusi normi. Roots Living -tuotteisiin ja tuotantoon tutustuessa tulee tunne, että matto ei välttämättä ole pelkkä turhanpäiväinen sisustuselementti, vaan sen avulla voidaan tehdä myös paljon hyvää. Työllistää, huolehtia – ja myös tehdä kodista kotoisampi ja lämpimämpi paikka. 

Houkuttelee myös kaikki ihanat kuvat, joita Rootsin instagrammista löytyy, niin paljon inspiraatiota! Ei toki yllätys, kun kuvia ovat olleet tekemässä ainakin Asun lehden ihana Ulla Koskinen ja taikuristylisti Susanna Vento.

Myös Helsingin Artekin alakertaan rakennettu esillepano, joka oli inpiroitunut Eames House -estetiikasta, oli mielestäni ihana. Roots oli kauniisti esillä myös viime viikon Marimekko SS19 pressipäivässä. Hamppumatto ja ruskea unikko = hieno yhdistelmä!

Hamppumatot kuivattelevat Intian auringossa.
Tästä matosta saisi upean seinäkoristeen myös keskeneräisenä: joku upea tilajakaja johonkin mökille.
Kuvat: Roots Living

More to read

Musla Marimekko

Marimekko SS16

Kirsikka Simberg

Olen fiilistellyt SS 16 -mallistoa antaumuksella. Se on ensimmäinen Anna Teurnellin kokonaan itse luotsaama mallisto, and it is lovely.

Musla lasillinen shampanjaa ja tupakka sen päällä

Yllätysvieraita

Kirsikka Simberg

Yllätysvieraita? No problem, olen varautunut.

Mitä opin matkalla ventovieraiden kanssa?

Vieraskynä

Millaista on lähteä road trip -reissulle kahden tuntemattoman tyypin kanssa? Vieraskynämme Annamari Sipilä kokeili ja ahtautui ventovieraiden kanssa kolmeksi viikoksi pakuun Uudessa-Seelannissa.

Ivana Helsinki: haute couture -mekkoja, Muumi-pitsejä ja omat festarit

Kirsikka Simberg

Viisi syytä rakastaa Ivana Helsinkiä.