Kuvia Japa­nis­ta

Matkustimme syksyllä 2018 Japaniin, tältä siellä näytti!

Lensimme Osakaan, joka yllätti jännittävyydellään. Ystävämme Jaakko asuu Osakassa ja vei meitä kaikkiin salaisiin ruokapaikkoihin ja kahviloihin.

En silloin tiennyt olevani raskaana ja söin aluksi kaksin käsin sushia, ostereita (valtavia!) ja litkin sakea. Yhdessä baarissa oli meduusoja akvaarioissa, toisessa syötiin oluen kanssa kanan sisäelimiä, kolmannessa tehtiin itse okonomiyakit ja Jaakko oli siinä niin taitava, että sai kokilta henkiläkohtaiset kehut ja hyväksyviä nyökkäyksiä.

Osakasta matkasimme päiväksi Kobeen ja sitten Kiotoon ja sitä ympäröiville maaseutualueille. Teimme kaksipäiväisen Kumano Kodon patikoinnin, joka oli upea, mutta myös rankka. Kiipesimme jyrkkiä, varmaan kilsan mittaisia ylämäkiä aamusta iltaan ja mun alkuraskausväsymys, jonka en tosin silloin vielä tiennyt olevan sitä, sai mut niin väsyneeksi, että päivän lopuksi tunsin itseni uupuneemmaksi kuin ikinä. Olin hiestä läpi märkä, mutta ah, se oli silti upeeta ja jäi ihana muisto!

Söimme aamupalaa Kissaten -kahviloissa, joissa tarjoiltiin paksua paahtista, kahvia ja mehua.
Kissaten -kahvila, eli 'traditional coffee shop', on yleensä sisustettu vähän vintage-henkisesti, osassa oli upea Twin Peaks -fiilis ja aina tosi hyvää kahvia.
Koben kukkuloilla.
Tuukka Tanabessa.
Majapaikkamme Tanabessa.
Kumano Kodo: poluille oli tehty hienoja kiviasetelmia henkiolentoja varten.

Sellaista oli Japanissa. Ihanaa ja kaunista.

Muistan matkan varmasti aina, koska juuri Kiotossa sain tietää olevani raskaana. Matkan lopussa söin vain sitrushedelmiä, sillä kaikki muu tuntui vähän oksettavalta. teki mieli vaan paahtista, appelsiineja ja perunaa. Olin tosi kiitollinen siitä, että olin ehtinyt syödä myös kaikkea muuta ihanaa ja kamalaa ennen huonovointisuutta ja siitä, että appelsiinit olivat sesongissa ja niitä myytiin lähes joka kaupan kulmalla.

More to read

Dear notebook

Katri Mutikainen

Kirjoitan nykyään onnellisuusvihkoa, eli listaan iltaisin asioita joista olen erityisen onnellinen.

Q&A: Anna Teurnell

Kirsikka Simberg

Interviewed with the inspiring Creative Director of Marimekko.

Sadonkorjuu 2

Kirsikka Simberg

Mökkiviikonloppu ystävien ja mehumaijan kanssa.

Bibimbap

Enni Koistinen

Tulinen, täyttävä ja himoittava Bibimbap.